Märkätilat laatoitusvalmiiksi jopa päivässä

Nopea asennus, varma toimivuus sekä soveltuvuus monenlaisessa märkätilarakentamisessa ovat Tulppa-järjestelmän vahvuuksia. Tulppa on Finnfoamin kehittämä märkätiloihin suunniteltu levy, joka toimii seinissä sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä. Levy koostuu umpisoluisesta, vesitiiviistä ja homehtumattomasta Finnfoam-eristelevystä sekä lujasta erikoissementtilaastista tehdystä pintakerroksesta.

Tulppa-levy koostuu homehtumattomasta Finnfoam-ytimestä sekä lasikuituverkolla vahvistetusta erikoissementtilaastista. Ulkoseinärakenteissa Finnfoam ydin toimii veden- ja lämmöneristeenä sekä höyrynsulkuna. Koska Finnfoam ei vety ja sillä on erittäin suuri vesihöyrynvastus sekä erinomainen puristuslujuus, sopii se hyvin vedeneristelevyn ydinmateriaaliksi. Märkätilaratkaisu on CE-merkitty ETA-hyväksynnän kautta. Yhteensopiviksi testatut tiivistystuotteet sekä laattalaastit löytyvät Ardex:lta, Casco/Schönox:lta, Fesconilta, Kiillolta sekä Weber:lta.

Tulppa-märkätilajärjestelmät

Säästöä saadaan myös työkustannuksissa

Patentoitu asennusjärjestelmä tuo helpotusta asennustyöhön ja valmista seinäpintaa syntyy nopeasti, sillä tunnissa on helposti mahdollista saada aikaan jopa 10- 15 m². Tulppa-levyn ansiosta märkätila on laatoitusvalmis jopa alle päivässä. Levyjen patentoitu asennustapa vaakaan helpottaa itse varsinaista levyjen asentamista. Vesitiiviyden varmistaa levyssä oleva reunaprofiili. Levyn työstäminen on helppoa ja leikkaaminen onnistuu esimerkiksi mattoveitsellä, käsisahalla sekä pistosahalla. Levy on kevyt, jolloin sen siirtely työmaalla onnistuu helposti myös yksin.

Urakkahintaa laskiessa ei kannata tajousta tehdä aina halvimman materiaalin mukaan. Materiaalikustannusten lisäksi kannattaa miettiä työhön kuluvaa aikaa. Tulppa-levyllä voi säästää päiviä työstä. Kosteudenkestävään levyyn siirtyminen on kokonaiskustannuksiltaan kilpailukykyinen. Tulpan keveys, asennuksen nopeus ja pontit nostavat sen euroissa vähintään kipsi- tai kivilevyjen kanssa samalle viivalle, kun lasketaan kokonaiskustannukset laadusta puhumattakaan.

Tulppa säästi kuusi työpäivää

Esimerkkinä työpäivien säästöstä voidaan esitellä Hietaniemen hautausmaalla sijaitsevan asuntorakennuksen kylpyhuoneeuudistusta. Uudistuksen toteutti PK Kuivaus, joka käytti Tulppa-levyjä 50 vuotta vanhan rakennuksen uudispuolen märkätiloihin niin lattiassa kuin seinissäkin. Levyn ominaisuuksien ansiosta PK Kuivaus säästi kuusi työpäivää. Lattiavaluun ei tarvinnut tehdä erikseen kaatoja vaan levyisssä oli jo valmiiksi rakkennusmääräysten mukaiset kaadot. Myöskään ei tarvinnut odotella valujen kuivumista ja kevyiden levyjen asentaminen oli sujuvaa. Kylpyhuoneeseen saatiin myös lisää korkeutta ja hyvä lämmöneristys. Asentaminen olemassa oleviin rakenteisiin oli helppoa. Seinälevyissä tuli vesieristyksen lisäksi esiin erinomainen piirre, joka antoi mahdollisuuden oikaista seinän rakennetta.

Aivan uutta on Finnfoamin Tulppa-lattialevyjärjestelmävalmiilla kaadoilla

Tulppa-lattiaratkaisu koostuu kolmenlaisista Tulppa-kaatolevyistä. Näillä levyillä on erittäin helppo toteuttaa vaaditut kallistukset märkätiloihin, koska kaatolevyissä on valmiina määräyksissä edellytetyt kallistukset.

Lattiaratkaisu soveltuu asennettavaksi niin puu- kuin betonialustalle. Erityisesti puurakenteisissa ala- ja välipohjissa, joissa lattioiden betonilla toteutettavat kaatovalut aiheuttavat merkittäviä lisäkuormia, Tulppa lattiaratkaisulla saavutetaan merkittäviä kustannussäästöjä, koska kantavia rakenteita ei tarvitse tarpeettomasti vahvistaa.
 

Tekniset tiedot:

Lämmönjohtavuus λ Declared
Suorareunainen 12,5 mm: 0,033 W/mK
Puolipontillinen 20 mm, 30 mm: 0,033 W/mK
Puolipontillinen 50 mm: 0,035 W/mK
Puolipontillinen 80 mm: 0,037 W/mK
Vedenimeytyminen (Finnfoam-ydin): < 0,7 t%
Vesihöyryn läpäisevyys kg / (m s Pa): < 1,5 x 10ˉ¹²
Kapillaarisuus: 0
Paloluokka: NPD
Lämmönlaajenemiskerroin: 0,07
Käyttölämpötila: -50 … +75 C°
Sisäilman päästöluokitus: M1

Rakennekuvat

Muut tuotteet
 
Päivitetty
30.4.2020