Helppokäyttöinen digitaalinen mittalaite haastaa perinteisen rakennusmittaamisen

Hilti on lanseerannut mittalaitteen, joka digitalisoi ja yksinkertaistaa koko rakennusmittausprosessin. Hilti PLT 300 -mittaus- ja asemointityökalu yhdessä PLC 400 -tabletin kanssa on järjestelmäratkaisu, joka tekee rakennusmittaamisesta yhden henkilön tehtävän ja siirtää suunnitelmat tarkasti työmaalle ja takaisin.

 

Mittauspisteiden sijoittelu ja mittaus yhden henkilön toimesta – parantaa huomattavasti tuottavuuttaMittauspisteiden sijoittelu ja mittaus yhden henkilön toimesta – parantaa huomattavasti tuottavuutta

Täydellinen ratkaisu kehittyneeseen mittaamiseen

 Perinteisesti rakennusmittausta on tehty robottitäkymetrin sekä erilaisten manuaalisten työkalujen avulla ja se on vaatinut kahden henkilön työpanosta. Rakennushankkeet kuitenkin kehittyvät jatkuvasti digitaalisempaan suuntaan, jota digitaalinen mittausjärjestelmä tukee. Rakennusmittaamisen digitalisaatio ei pelkästään vähennä työn kustannuksia, paranna tarkkuutta ja vähennä virheiden riskiä vaan myös virtaviivaistaa koko rakennusprosessia: PLT 300 -mittaus- ja asemointityökalulla tuotettu data on siirrettävissä Hilti Profis Layout Office -ohjelmistoon tai toiseen CAD-ohjelmistoon sellaisenaan jatkokäsittelyä varten.
 

Uudet kehittyneet mittaratkaisut nopeuttavat työskentelyä työmaalla

PLT 300 soveltuu käytettäväksi sekä ulkona että sisätiloissa mittapisteiden ja -linjojen määrittämiseen ja olemassa olevien rakenteiden tallentamiseen. Lisäksi sen avulla voidaan myös siirtää korkeuksia ja etäisyyksien avulla suorittaa pinta-ala- ja tilavuuslaskelmia. PLC 400 -ohjain on 7” tablettitietokone, jonka avulla rakennuspiirustukset kulkevat digitaalisena työmaalle. Tabletin näyttö on suunniteltu toimimaan hyvin myös auringon valossa ja kestämään työmaan vaihtelevat sääolosuhteet.

Kestävä tabletti 7" näytöllä, tarkoitettu kestämään vaativatkin käyttöolosuhteet.Kestävä tabletti 7" näytöllä, tarkoitettu kestämään vaativatkin käyttöolosuhteet.

Yksinkertaisten ominaisuuksien ansiosta PLT 300 -mittalaitteen käytön opettelu on nopeaa. Itsetasauksen ja automaattisen asemoinnin myötä laite on nopeasti käyttövalmis ja tabletin selkeä asettelu tekee käyttämisestä helppoa. Näiden ansiosta PLT 300 tuo digitaalisen mittaamisen ja merkitsemisen mahdolliseksi kaikille rakennustyömaalla.

Hiltin Työkalupalvelu takaa laitteen huolettoman käytön:

  • työkalupalvelu sisältää varkausturvan
  • putoamisturvan
  • huollot sekä kalibroinnit ja lainalaitteen huollon ajaksi

 
Päivitetty
21.4.2020