Ohjeet asuinrakennusten korjaushankkeisiin koronavirusepidemian aikana

Valtioneuvoston toteuttamat rajoitukset koronavirusepidemian hillitsemiseksi vaikuttavat myös rakennusten korjaushankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja ympäristöministeriö ovat laatineet ohjeet, joissa on kuvattu, mitä asioita täytyy ottaa huomioon korjaushankkeissa koronavirustilanteen aikana. Ohjetta sovelletaan silloin, kun korjauskohteessa on asukkaita korjauksen aikana.

Ohjeiden tarkoituksena on ehkäistä taudin leviämistä korjaushankkeiden yhteydessä sekä suojella työntekijöiden ja korjattavissa rakennuksissa olevien henkilöiden terveyttä.

Ohje on suunnattu ensisijaisesti taloyhtiöiden hankkeiden tarpeisiin, mutta sitä voidaan käyttää soveltuvin osin myös omakotitalojen korjaushankkeissa. Tyhjänä olevien asuntojen korjaamisessa ja uudisrakentamisessa on otettava huomioon työntekijöiden keskinäinen tartuntariski.

Poikkeustila vaikuttaa korjaushankkeiden toteuttamiseenPoikkeustila vaikuttaa korjaushankkeiden toteuttamiseen

Ohje perustuu 9.4.2020 tilanteeseen, ja sitä päivitetään tarvittaessa tilanteen muuttuessa.

Ohjeen valmisteluun ovat sosiaali- ja terveysministeriön ja ympäristöministeriön lisäksi osallistuneet Valvira, aluehallintovirasto, THL, Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto, Omakotiliitto, Rakli ja Rakennusteollisuus.

Lisätietoja

Vesa Pekkola, neuvotteleva virkamies, STM, p. 0295 163 282, etunimi.sukunimi@stm.fi
Kirsi Martinkauppi, hallitusneuvos, YM, p. 0295 250 177, etunimi.sukunimi@ym.fi

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö ja ympäristöministeriö

 
Päivitetty
17.4.2020