Ullakon lisäneliöt tehokkaasti käyttöön

Perusteita lisäneliöiden käyttöönotolle vanhojen kerrostalojen ullakoilla riittää. Vanhoja kerrostaloja löytyy kaupunkien keskustoista, jossa käytettävät neliöt ovat muutenkin vähissä ja arvokkaat jo sijaintinsa ansiosta. Uudet asunnot ullakoilla nostavat myös koko taloyhtiön arvoa. Puhumattakaan energiatehokkuuden parantumisesta uusien eristyksien myötä ullakkorakentamisen yhteydessä. Paloturvallisuuskin paranee monessa tapauksessa ullakolla olevien varastojen poistumisen myötä. Kooltherm-lämmöneristeillä ullakot saadaan asuinkäyttöön paloturvallisesti.

Tiloissa huomioitavaa:

  • Ullakkorakentaminen pääasiallisesti olemassa olevan katon sisäpuolelle sekä olemassa olevaan tilaan
  • Sisätilan vapaakorkeus väh. 3,5m (olemassa olevan ullakon lattiapinnasta ullakon yläpohjan kantavan rakenteen alapintaan) tuuletukselle ja lämmöneristeille
  • Asuinhuoneessa väh. 7 m2 yli 2,2m korkeaa tilaa, jonka keskikorkeus 2,5m
  • Huonealaan ei lasketa alle 1,6m korkeaa tilaa

Jotta käytettävissä olevat tilat saadaan tehokkaasti käytettyä, Kingspan Kooltherm eristeet maksimoivat käytettävän tilan johtuen ohuesta ainevahvuudesta silti säilyttäen vaadittavat lämmöneristystasot. Taloudelliset säästöt tulevat ohuemmasta eristyksestä ja näin vapautuvasta arvokkaasta lisätilasta.

Kingspan Kooltherm -eristeillä saadaan jo ainevahvuudella 240mm (huom. puurungon vaikutus) täytettyä vaatimusten mukainen taso U-arvo 0,09 W/m2K.

Kingspan Koolthermin olennaisimpia ominaisuuksia:

  • Erinomainen lämmöneristyskyky
  • Helppo työstää ja asentaa
  • Kestää kosteusrasitusta
  • Erinomainen vesihöyrynvastus
  • Saatavilla myös diffuusioavoimena eli vesihöyrynläpäisevänä

Kooltherm-lämmöneristeet ovat helppoja työstää ja asentaa työmaaolosuhteissa, esim. työstötyökaluiksi käyvät jo käsisaha ja mattopuukko. Eristeet ovat myös kosteusteknisesti turvallisia, jolloin tuotteet eivät vety, kutistu, lahoa ja homehdu. Vesihöyrynvastus eristeissä on erinomainen, jolloin erillistä höyrynsulkua ei tarvita.

Eristeet täyttävät vaatimuksen Ympäristöministeriön asetuksen rakennusten paloturvallisuudesta (astui voimaan 1.1.2018). Eristävältä osaltaan eristeiden paloluokka pitää olla vähintään D-s2, d0 uusimman asetuksen mukaan. Eristeitä voidaan käyttää enintään 28 metriä korkeissa rakennuksissa.

Kingspanin nettisivuilta löytyy myös kattava kirjasto suunnitteluohjeille sekä toteutukselle ja myös tukea tarvittaessa monessa muodossa:

Lue lisää

Kingspan eristeet

 
Päivitetty
24.4.2020