Uudistettu MyVallox-ilmanvaihto
– ammattilaisen valinta

Uudistettu MyVallox-ilmanvaihto mahdollistaa energiaa säästävän tarpeenmukaisen ilmanvaihdon sekä huoneistoihin että erikoistiloihin. Uudistuksen myötä koneissa on yhdistelmäanturi, lämmöntalteenoton osittainen ohitus, monipuolisempi kanavapatterin ohjaus ja entistä intuitiivisempi käyttöliittymä.

Niin asuinhuoneistoissa kuin erikoistiloissakin on tärkeää, että ilmanvaihto toimii optimaalisella teholla tilassa syntyneeseen kosteus- ja hiilidioksidikuormaan nähden. Vuoden 2020 alkupuolelta alkaen valmistettavissa MyVallox-ilmanvaihtokoneissa on sisäinen kosteusanturi korvattu yhdistelmäanturilla (CO₂ ja %RH), joka tehostaa ilmanvaihtoa automaattisesti tarpeen mukaan havaitessaan muutoksia kosteus- ja hiilidioksidipitoisuuksissa. Automatisointia voidaan lisätä edelleen lisävarusteena myytävällä MyVallox VOC-anturilla. Automatisoinnin ansiosta ilmanvaihdon ohjaus vaatii asukkaalta vähemmän aktiivista säätöä ja usein sillä saavutetaan myös energiasäästöä

MyVallox-ilmanvaihtokoneilla huoneistokohtaisen ilmanvaihdon saa toteutettua energiatehokkaasti eri kokoisiin ja tyyppisiin kohteisiin: matalaenergia- ja passiivitaloihin, peruskorjauskohteisiin ja rivi- ja kerrostaloasuntoihin. Asennuspaikkamahdollisuuksia MyVallox-konevalikoimasta löytyy mukavasti: Tekniseen tilaan asennettavien koneiden lisäksi Vallox on kehittänyt ilmanvaihtokoneita, jotka voi asentaa esimerkiksi pesutornin päälle pesuhuoneeseen tai WC-istuimen päälle. Valikoimassa on myös kone, joka integroidaan keittiökaapistoon ja se huolehtii samalla sekä keittiön kärynpoistosta että koko asunnon ilmanvaihdosta.

Uudistettujen MyVallox-koneiden tuloilman lämpötila pysyy ympärivuotisesti vakaana lämmöntalteenoton osittaisen ohituksen ansiosta. Tästä syystä uudet MyVallox-ilmanvaihtokoneet soveltuvat entistä paremmin myös erikoistiloihin, joissa on suuri lämpö- ja kosteuskuorma, kuten sauna- tai serveritilat.

Sisäänrakennetun yhdistelmäanturin (CO2 ja %RH) ja lämmöntalteenoton osittaisen ohituksen ansiosta MyVallox-ilmanvaihtokoneet soveltuvat entistä paremmin erikoistiloihin, kuten yhteissaunoihin ja serverihuoneisiin.

Sisäänrakennetun yhdistelmäanturin (CO2 ja %RH) ja lämmöntalteenoton osittaisen ohituksen ansiosta MyVallox-ilmanvaihtokoneet soveltuvat entistä paremmin erikoistiloihin, kuten yhteissaunoihin ja serverihuoneisiin.

Uudistuksessa on panostettu myös ilmanvaihdon ohjauksen käyttäjäystävällisyyteen: MyVallox Control -ohjaimen ja MyVallox Cloud -pilvipalvelun entistä selkeämmät ja intuitiivisemmat käyttöliittymät ovat omiaan vähentämään käyttäjien epätietoisuutta tai -varmuudesta johtuvia kyselyitä. Tutut neljä tilavalintaa (Kotona, Poissa, Tehostus ja Takkatoiminto) on säilytetty.

Lisäksi MyVallox Cloud- pilvipalvelun mahdollistaman etäohjauksen myötä voidaan välttyä turhilta huoltokäynneiltä.

Kiinteistöjen ilmanvaihdosta vastaava saa pilvipalvelusta tarkasteltua mm. palveluun rekisteröityjen koneiden asetuksia ja vikatiloja (uudistuksen myötä vikailmoitus tulee myös poikkeavasti tuloilman lämpötilasta ja väyläviasta). Pilvipalvelussa voi myös tutkia kosteus- ja hiilidioksiditilastoja ja lämpötiloja ja säätää esimerkiksi tuloilman ja ilmavirtojen lämpötiloja. Ammattilaisten apuna toimiva Valloxin tekninen tuki voi ottaa MyVallox Cloudiin rekisteröityneeseen koneeseen yhteyden käyttäjän luvalla ja auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa.

MyVallox-ilmanvaihdon uudistus on tuonut myös kanavapatterin ohjaukseen monipuolisuutta: ilmanvaihtokoneelta pystyy nyt ohjaamaan joko etulämmitystä, viilennystä tai molempia. Kanavapatterin voin asentaa tuloilmakanavaan ja ohjata viilennystä ilman erillistä termostaattia, mikä nopeuttaa asennustyötä. MyVallox-koneissa on nyt automaattinen kondensoinnin esto.

Kanavapatterin ohjaus on entistä monipuolisempaa.Kanavapatterin ohjaus on entistä monipuolisempaa.

Uudistuksen myötä MyVallox-ilmanvaihtokoneiden käyttöönotto ja huolto ovat helpompaa. Nopeutta käyttöönottoon tuo se, että kosteuden ja hiilidioksidin mittaus sekä osittainen ohitus ovat oletuksena päällä. Ilmavirtojen säätökin käy helpommin, sillä käyttöliittymään on lisätty oma valikko sitä varten. Toimenpide ei enää edellytä tehdasasetusten palauttamista. Huollon helpottamiseksi on uudistuksia tehty myös vikailmoituksiin.

Uudet ominaisuudet tulevat valmistettaviin MyVallox-ilmanvaihtokoneisiin vaiheittain vuoden 2020 alussa. Uusi ohjelmistoversio (SW 2.0) on ladattavissa Valloxin verkkosivuilta ja päivitettävissä kaikkiin vm. 2015-2019 MyVallox-koneisiin. MyValloxCloudiin liitetyt koneet päivittyvät automaattisesti. Kaikkiin käytössä oleviin vm. 2015-2019 MyVallox-koneisiin on myös saatavilla päivityspaketti (sisältää uuden emokortin ja yhdistelmäanturin), joka mahdollistaa uudet toiminnallisuudet (ilmanvaihdon automatisointi hiilidioksitason mukaan ja osittainen ohitus) myös vanhempiin MyVallox-koneisiin.

Vallox Oy

Vallox on valmistanut ilmanvaihtojärjestelmiä jo lähes 50 vuotta. Tehdas sijaitsee Loimaalla, jonka yhteydessä ovat kaikki toiminnot tuotekehityksestä tekniseen tukeen. Valloxin tuottamaan korkealaatuiseen ilmanvaihtoteknologiaan on yhdistetty yksinkertainen tyylikäs muotoilu ja helppokäyttöisyys. Yritys on panostanut erityisesti ilmanvaihtolaitteidensa energiatehokkuuteen ja hiljaisuuteen. Se tarjoaa asiakkailleen myös laadukkaan teknisen tuen tuotteidensa koko elinkaaren ajaksi. Yrityksen valmistamilla ilmanvaihtokoneilla ja liesikuvuilla on kotimaisuudesta kertova Avainlippu-merkki.

 
Päivitetty
1.10.2020