Isännöitsijätoimisto MAH Oy käyttää jo sujuvasti Lupapisteen palveluita

Isännöitsijätoimistojen monipuoliseen tehtäväkenttään kuuluu mm. rakennuslupien hakeminen asunto-osakeyhtiöiden tarpeisiin. Helsinkiläinen isännöitsijätoimisto MAH Oy on hakenut lupia sähköisen Lupapiste-palvelun kautta.

MAH Oy käyttää Lupapistettä muun muassa osakasmuutokseen sekä katto-, julkisivu- ja putkiremonttien lupaprosesseissa. Parhaillaan Urheilukatu 54:ssa on meneillään julkisivuremontti, johon tarvittavat luvat on haettu Lupapiste-palvelun kautta. ”Lupapisteen käyttöliittymä on looginen ja hyvä, kyllä sen kautta lupa-asiat saa hoidettua”, kertoo isännöitsijä Kirsi-Maija Aranko.

Lupapiste on sähköinen palvelu, jossa rakentamisen lupiin liittyvät hakemukset ja aineistot välittyvät kunnan järjestelmiin sähköisessä muodossa.Lupapiste on sähköinen palvelu, jossa rakentamisen lupiin liittyvät hakemukset ja aineistot välittyvät kunnan järjestelmiin sähköisessä muodossa.

Sähköinen palvelu käyttöön

Aranko osallistui Helsingin kaupungin järjestämään informaatiotilaisuuteen, jossa etukäteen kerrottiin tulevasta sähköisestä palvelusta.

– Kuulin kaupungin seminaarissa Lupapisteen esittelyn, joten olin tietoinen siitä ja osasin odottaa. Lupapisteen käyttö edellyttää harjoittelua, mutta sen kyllä oppii, toteaa Aranko.

Hänen mielestään sivut on hyvin tehty ja prosessin kulun tajuaa helposti. Palvelun käyttäjä näkee, että käsittely on meneillään.

– Aluksi jonkun lisäyksen tekeminen hiukan hämmensi, mutta tekninen tuki auttoi erinomaisesti. Avunpyyntöön tuli vastaus heti.

Sähköisestä lupaprosessista tulee pian rutiini

Kirsi-Maija Aranko vertaa Lupapisteen palvelua kaupallisiin palvelusivustoihin, joissa on avustaja, ja hänen mielestään palvelu toimii yhtä hyvin.

– Joskus osuu heti nappiin, joskus hiukan pohdituttaa.

Sähköisestä lupaprosessista tulee pian rutiini, kun on hoitanut muutaman lupa-asian palvelun kautta.

– Tämä on ihan normaali lupaprosessi - asenne auttaa. Muutosvastarintaa varmasti uutta kohtaan ilmenee, ovathan uuden sähköisen palvelun käyttäjät tottuneet asioimaan rakennusvalvontavirastossa.

Isännöitsijä suosittelee rohkeasti palvelun käyttöön.

– Käytän mielelläni Lupapistettä jatkossakin ja suosittelen kollegoille. Sen kanssa nyt touhutaan.

Lupapiste auttaa projektin alusta loppuun

Lupapiste on sähköinen palvelu, jossa rakentamisen lupiin liittyvät hakemukset ja aineistot välittyvät kunnan järjestelmiin sähköisessä muodossa. Lupapiste palvelee ensikontaktista tai neuvontapyynnöstä alkaen koko hankkeen ajan aina valmistumiseen saakka. Ympäristöministeriön tilaaman palvelun on toteuttanut digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Evolta.

Palvelu käsittää keskeisimmät rakennetun ympäristön lupatyypit:

  • Rakennus- ja purkamisluvat
  • Toimenpideluvat ja -ilmoitukset
  • Poikkeamispäätökset ja suunnittelutarveratkaisut
  • Kiinteistötoimitukset
  • Sijoitus- ja kaivuluvat
  • Yleisten alueen käytön luvat ja ilmoitukset
  • Ympäristöluvat ja -ilmoitukset
  • Maa-ainesluvat
  • Meluilmoitukset

Hyödyllisiä linkkejä:

Ohjeita palvelun käyttöön: www.lupapiste.fi/ohjeet
Tarkista palvelut oman kuntasi alueella: www.lupapiste.fi
Etsi ja osta rakennuspiirustuksia ja suunnitelmia suoraan kuntien rakennusvalvontojen arkistoista: https://kauppa.lupapiste.fi


 
Päivitetty
31.1.2020