Tarpeenmukaista ilmanvaihtoa pieniin asuntoihin

Kotimaisen ilmanvaihtovalmistaja Vallox Oy:n tuotevalikoimasta löytyvien Vallox 51K MV ja Vallox 51MV -ilmanvaihtokoneiden avulla huoneistokohtainen ilmanvaihto on kätevä toteuttaa jopa miniasuntoon. Kone on hiljainen ja energiatehokas.

Vallox 51K MV miniasunnon keittiöön

Vallox 51K MV hoitaa samalla sekä asunnon ilmanvaihdon että keittiön kärynpoiston. Kone integroidaan keittiökaapistoon muiden kodinkoneiden tapaan ja näkyville jää vain tyylikäs Captura-liesikuvun etupaneeli. Ilmanvaihtokoneen sijoittaminen keittiöön on käytännöllinen ja tilankäytöllisesti tehokas ratkaisu erityisesti pienissä asunnoissa. Samalla se on tyylikkäästi poissa silmistä – mutta aina helposti käytettävissä ja huollettavissa. Keittiökaapiston edessä on aina tilaa esim. suodattimien vaihdolle ja muille huoltotoimille. Huollettavuutta parantaa myös kokonaisena irrotettava sähkökokoonpano.
 

Metallirakenteisena Vallox 51K MV on paloturvallinen ilmanvaihtoratkaisu keittiöasennukseen. Captura-liesikupu on saatavilla sekä valkoisena että ruostumattoman teräksen värisenä ja se on standardimitoitettu (600 mm). Pelkistetyssä kuvussa ei ole ollenkaan lasia ja se on helppo pitää puhtaana tasaisen, kosketuskytkimillä varustetun ohjauspaneelin ansiosta.

Koneen energialuokitus on A+. Myös liesikuvun poistoilma kulkee lämmöntalteenottokennon kautta ja sen lämpöenergia otetaan talteen. Erillispoistoa keittiöön ei välttämättä tarvita.

Vallox 51MV sopii vaikkapa wc-istuimen yläpuolelle

MyVallox-tuotevalikoimasta löytyvä Vallox 51 MV -ilmanvaihtokone on vain 349 mm syvä, joten se on helppo asentaa esim. wc-istuimen yläpuolelle tai kylpyhuonekalusteisiin. Itse kone vie vähän tilaa ja sen mukana tuleva magneettikiinnitteinen peitelevy peittää oviruuvit.

Uuden innovatiivisen puhallinratkaisun ansiosta sekä Vallox 51K MV että Vallox 51 MV -ilmanvaihtokoneet ovat MyVallox-malliston hiljaisimmat. Ääniteknisillä ominaisuuksilla on merkitystä sekä suunnittelijan että asukkaan näkökulmasta ja siksi Vallox 51:t ovat turvallinen valinta.

MyVallox-ohjauksella helppoutta ja energiansäästöä

Kummankin koneen ohjaustapana on MyVallox, joka on vaivaton ja mahdollistaa etäkäytön. Asukas voi säätää ilmanvaihtoa itse Vallox 51K MV:en liitetyllä liesikuvulla ja Vallox 51MV:n mukana tulevalla ohjaimella. Energiansäästöä tulee vakiovarusteisten kosteus- ja hiilidioksidianturien ansiosta, sillä ne hoitavat tehonsäätöä automaattisesti. Tällöin ilmanvaihto säilyy optimaalisena asunnon ollessa tyhjilläänkin. Anturiohjauksella saatava energiansäästö toimii hyvin esim. opiskelija-asunnoissa, jotka ovat monesti tyhjillään esim. viikonloppuina ja loma-aikoina. Halutessa koneeseen voi liittää myös lisävarusteena saatavan VOC-anturin (ilmanlaatuanturi).

Vallox 51K MV ja Vallox 51 MV on mahdollista liittää myös taloautomaatiojärjestelmiin ModBus- tai KNX väylän kautta. Lisäksi ne voidaan rekisteröidä maksuttomaan MyVallox Cloud -pilvipalveluun. Pilvipalvelun kautta esim. isännöitsijä voi tarkastella ja säätää koneiden toimintaa tai antaa Valloxin tekniselle tuelle luvan tarkastella koneen toimintaa. Etäkäytön ansiosta voidaan välttää turhia huoltokäyntejä tai saatujen tietojen perusteella voidaan kutsua huoltoliike paikalle.
 

Lue lisää uudistuneesta MyVallox-ohjauksesta!

Testaa MyValloxCloud -pilvipalvelua ilman tunnuksia

Aidosti kotimainen

Vallox Oy on Loimaalla sijaitseva erityisesti asumisen ilmanvaihtoon keskittynyt yritys. Se on ollut sisäilmateknologian kehitystyön suunnannäyttäjä, joka on huolehtinut kotiemme raikkaudesta jo lähes 50 vuotta. Suomessa suunniteltuihin ja valmistettuihin Vallox-tuotteisiin saa teknistä tukea ja varaosia niiden koko elinkaaren ajan.


 
Päivitetty
24.4.2020