Oikeanlaisella lattiaratkaisulla viikkojen säästö projektin läpimenoaikaan

Weberin Plaano-lattioita on käytetty vuosikymmenien ajan esimerkiksi kerrostalo-/julkisessa rakentamisessa ja pientalojen välipohjarakenteissa. Nyt nämä kestävät ja luotettavat Plaano-ratkaisut ovat saatavilla myös pientalojen maanvaraisiin lattioihin. Plaano Pientalolattiat on suunniteltu lähtökohtaisesti siten, että ihmisille voidaan tarjota mukavaa, terveellistä ja turvallista elämistä.

Plaano-tasoitteella saadaan kerralla valmis pinta, joten ylitasoitustarvetta ei ole.Plaano-tasoitteella saadaan kerralla valmis pinta, joten ylitasoitustarvetta ei ole.

Valitsemalla Weberin Plaano Pientalolattia saadaan luotettava ja taloudellinen lattia, oli kyseessä sitten omakotitalo, paritalo tai rivitalo. Lattiasta saadaan sellainen kuin haluataan, sillä Plaano-lattian päälle tulevan lopullisen pinnoituksen voi valita oman mielen mukaan. 

Raikasta sisäilmaa ja mukavaa, kodikasta asumista

Plaano Pientalolattioissa käytettävä lattiatasoite on matala-alkalinen, kuten kaikki Weberin lattiatasoitteet. Matala-alkaliset lattiatasoitteet muodostavat turvallisen alustan lattiapinnoitteelle ja estävät haitallisten päästöjen syntymisen ja pääsyn sisäilmaan. Myös Rakennusteollisuus RT ohjeistaa nykyään käyttämään betonilattioiden päällä aina vähintään viiden millimetrin paksuista matala-alkalista tasoitekerrosta.

Matala-alkalisuuden lisäksi Plaano-tasoitteet kuivuvat nopeasti, joka myös osaltaan vähentää kosteuden aiheuttamia riskejä. Moni valitseekin Plaano-lattian sen turvallisuuden ja riskittömyyden vuoksi. Kun tähän yhdistää vielä Weberin Kosteudenhallintapalvelun, jolla voidaan langattomasti seurata tasoitekerroksen kuivumista, lattian kosteuden aiheuttamat riskit saadaan minimoitua erityisen hyvin.

Plaano-lattia on rakenteeltaan ohut, jonka vuoksi se toimii erityisen hyvin lattialämmityksen kanssa. Ohuen rakenteensa ansiosta se reagoi nopeasti lämpötilavaihteluihin. Valitsemalla lattialämmitykseksi Weberin Comfort-ratkaisun saadaan lattia, jossa lämpö jakautuu tasaisesti, ja tarvittaessa ratkaisua voidaan käyttää myös viilentämiseen! Asukas saa käyttöönsä sen ansiosta myös enemmän hyötyneliöitä ja sisustamisen vapautta, sillä Comfort-lämpölattian kanssa ei tarvita lainkaan pattereita.

Meluisa koti ja rauhaton akustiikka voivat aiheuttaa tarpeetonta stressiä ja päänsärkyä. Kodin hyvä ääneneristys ei rajoitu pelkästään seiniin ja kattoon, vaan myös lattia on otettava huomioon. Välipohjaratkaisuna Plaano-lattia eristää tehokkaasti askelääniä lisäten näin asuinmukavuutta.

Plaano-lattia on rakenteeltaan ohut, jonka vuoksi se toimii erityisen hyvin lattialämmityksen kanssa.Plaano-lattia on rakenteeltaan ohut, jonka vuoksi se toimii erityisen hyvin lattialämmityksen kanssa.

Näin Plaano-lattia asentuu

Taloudellinen ratkaisu niin rakentamis- kuin asumisvaiheessa

"Olemme saaneet hyvin paljon erinomaista palautetta Plaano Pientalolattioista sekä rakentajilta että loppukäyttäjiltä. Suurimpia syitä valintaan tai valintakriteerinä ovat olleet ratkaisun nopea ja tehokas asentaminen, riskittömyys ja kustannusten säästäminen asumisessa myös pitkällä aikavälillä", kertoo Hassan Raad, Weberin pumpattavien lattiatasoitteiden tuotepäällikkö.
 

Plaano-lattian yksi suurimmista eduista on sen nopeus.Plaano-lattian yksi suurimmista eduista on sen nopeus.

Plaano-lattian yksi suurimmista eduista on sen nopeus. Työn toteuttaminen on ripeää, sillä 120 m²:n pumppaaminen onnistuu jopa 50 minuutissa. Lattiatasoite myös kuivuu hyvin nopeasti, ja esimerkiksi maanvarainen tasoitteella tehty lattialaatta on pinnoitusvalmis 2–5 viikossa, parhaimmillaan vain viikossa. Tällä on suuri vaikutus projektin kokonaisaikatauluun, sillä esimerkiksi perinteiseen betoniseen laattaan verrattuna Plaano-tasoitteen käyttö lyhentää projektin läpimenoaikaa jopa kahdella kuukaudella. Lisäksi asiakas saa kerralla valmiin lopputuloksen ilman jälkikäsittelytarvetta, kuten hiomista tai tasoittamista.

Comfort-lämpölattian ansiosta asukas saa säästöä lämmityskuluissa, sillä lämmönjaon hallitsemisella voidaan pitää noin 1–2 °C alhaisempi keskilämpötila kuin patterilämmityksellä.

Plaano-lattian edut

  • pinnoitettavissa jopa viikossa
  • nopea toteuttaa - 120 m²:n pumppaaminen onnistuu jopa 50 minuutissa
  • lujuus vähintään sama kuin betonilla
  • pieni kuivumiskutistuma
  • kerralla valmis pinta - ei ylitasoitustarvetta
  • matala-alkalinen (pH n. 10,5) - ei haitallisia päästöjä sisäilmaan

 
Päivitetty
31.10.2019