FF-Signal menestyy myös maailmalla

Rakentamisen nykyaikaiset ratkaisut aiheuttavat haasteita mobiiliverkkojen toiminnalle. Esimerkiksi vastavalmistuneissa kerrostaloissa, joissa ikkunoiden energiatehokkuus on saatettu hyvälle tasolle, saattaa parveke olla ainoa paikka puhua puhelimeen ja käyttää luotettavasti langattomia laitteita. Ongelmia esiintyy myös vanhoissa rakennuksissa, joihin peruskorjauksen yhteydessä asennetaan uudet ikkunat. Signaaleja heikentävät erityisesti selektiivipinnoitetut ikkunat ja betonirakenteet sekä muut metalleja sisältävät rakennustuotteet. Energiatehokkuusvaatimusten kasvaessa suunnittelussa tulisi kuitenkin ottaa huomioon myös nykyvaatimukset langattoman teknologian toimivuudesta eli riittävän signaalin voimakkuuden säilyttämisestä sisätiloihin. Lisäksi vaatimukset turvallisuuden varmistamisessa sisätilakuuluvuuden osalta on tärkeä asia jo suunnittelussa. FF-SIGNAL on kehitetty ratkaisemaan kuuluvuusongelmat näissä uusissa ja haasteellisissa olosuhteissa.

Aiemmin jo kotimaassa palkittu FF-SIGNAL on nyt saanut menestystä myös kansainvälisesti. FF-SIGNAL on nimetty finalistiksi vuoden teknologinen innovaatio -kategoriassa London Construction Awardsissa. Suomessa FF-Signal on jo saanut Teknologiasta tuotteeksi -säätiön tunnustuspalkinnon vuonna 2017.

FF-SIGNAL vie verkon vahvana läpi rakenteiden

FF-SIGNAL-signaalivahvistin on innovatiivinen signaalia välittävä passiivinen elementti, joka eristää myös kylmältä ja kosteudelta. Signaalivahvistimella saavutetaan 30-100 kertaa voimakkaampi matkapuhelinsignaalin läpäisy seinärakenteiden läpi, mikä mahdollistaa vaativissakin kohteissa tehokkaat verkkoyhteydet sisätiloissa.

 

Signaalivahvistin asennetaan rakenteiden sisään, esimerkiksi ikkunan karmien väliin tai betoniseinään ohutrappauksen alle. Tuote on Suomessa kehitetty ja valmistettu, yhteistyössä Finnfoam Oy ja StealthCase Oy.

Signaalivahvistin toimii kahteen suuntaan

FF-SIGNAL vastaanottaa saapuvan signaalin tukiasemalta ja kuljettaa signaalit koko pituudeltaan seinän läpi eli ylläpitää ulkopuolen signaalin sisätilaan asunnossa. FF-SIGNAL-signaalivahvistin toimii molempiin suuntiin eli myös sisältä ulospäin. FF-SIGNAL-elementin toimivuus signaalinvälittämisessä on mitattu ja testattu laboratorio-oloissa ja vahvistettu useilla kenttätutkimuksilla sekä viimeisimpänä mittauksilla toteutetuissa asuntokohteissa.

FF-SIGNAL koostuu kahdesta Finnfoam Oy:n valmistamasta FF-PIR (polyisosyanuraatti) -eristelevystä (20mm), joiden väliin signaalivahvistin eli antennielementti sijoittuu. Koska ratkaisu on passiivinen, on se myös täysin huoltovapaa ja toimii kaikilla taajuuksilla.

Asennusesimerkki

Faktat FF-Signalista

 • Huoltovapaa
 • Kylmäsillaton
 • Ruostumaton
 • CE-merkitty
 • Paras sisäilmaluokka M1
 • Patentoitu ratkaisu
 • Ei tarvitse sähköä toimiakseen
 • Toimii kaikkien operaattoreiden verkoilla
 • Tukee yleisimpiä IoT-teknologioita
 • Kustannustehokas
 • Erillisratkaisun vuoksi voidaan ikkunat kilpailuttaa vapaasti

Lisätietoa Finnfoamin tuotteista
 
Päivitetty
26.5.2020