TAKAISIN

Mitä teillä grillataan kesällä?
Lähetä kuva ja osallistu arvontaan

Julkaistu: 5.7.2021

Sanotaan, että grilliin voi laittaa mitä vain ja kaikki maistuu hyvältä. Rakentaja.fin toimituksen väen grilleistä löytyy kesäaikaan kauden kasviksia, parsaa, makkaraa, erilaisia pihvejä, ribsejä, kalaa, hampurilaisia, herkkusieniä täytteellä tai ilman, halloumia, maissia, hedelmiä, tex mex-ruokaa, pitaleipiä, pizzaa, makeita marjapiirakoita sekä erilaisia grillivartaita. Myllyn Paras haluaa innostaa kaikkia grillaamaan mitä erilaisimpia herkkuja ja jakamaan kuvia grilliherkuistaan. Voit myös artikkelin lopussa olevalla lomakkeella jättää suosikkireseptisi kuvan kera tai liity Myllyn Paras Reseptiklubiin.

Kaikkien artikkelin lopussa olevalla lomakkeella kuvan lähettäneiden kesken arvotaan huikea palkinto. Kuvien keruu on voimassa 05.07.-08.08.2021 välisen ajan (vk 27-31) ja arvonta suoritetaan viikon 32 aikana. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja Myllyn Paras toimittaa palkinnon. 

Palkinto

Kaikkien kuvan lähettäneiden kesken, Myllyn Paras arpoo yhden palkinnon, jonka arvo on n. 40 euroa.

Palkinto sisältää laadukkaan grillisetin, joka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, kotimaisen esiliinan sekä valikoiman Myllyn Paras -tuotteita.

Nyt kaikki grillaamaan!

Oletko kokeillut?
​​​​​​​Grillatut raparperit pekoni-taikinakäärössä

Kokonaisvalmistumisaika: 20 min (sis. valmistelun 15 min), riittää n. 10:lle
Raparperin pikantti kirpeys ja pekonin suolaisuus istuvat hyvin yhteen. Raparperit kannattaa sokeroida ennen kuin niiden ympärille kietoo pekoni- ja taikinanauhoja, sillä sokerin avulla nauhat pysyvät paikoillaan. Chilijauheella tuodaan potkua muuten neutraalin makuiselle taikinaosuudelle.

Muista nipistää taikinakierteet ja pekonit hyvin kiinni toisiinsa niin, että ”raparperivartaat” eivät aukea käänneltäessä grillissä. Vaikka raaka-aineissa itsessään on rasvaa, öljyä vartaat ennen grillausta, jotta ne eivät tartu kiinni grilliin.
Mitä tarvitset?
3‒4 paksua, pitkää raparperivartta
1‒2 rkl sokeria
170 g Amerikan pekonisuikaleita (10 kpl)
½ pkt Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä
chilijauhetta


Pinnalle:
2 rkl rypsiöljyä
Grillatut raparperit pekoni-taikinakäärössäGrillatut raparperit pekoni-taikinakäärössä

Valmistusohje:

 1. Ota taikina sulamaan ja sulata pakkauksen ohjeen mukaan. Kun taikina on lähes sulaa, laita grilli kuumenemaan.

 2. Kuori raparperit ohuesti vetäen terävällä pikkuveitsellä kuoret irti. Leikkaa varret 15 cm pätkiksi.

 3. Leikkaa 1 taikinalevy kolmeksi pitkäksi suikaleeksi ja venytä niitä vielä hieman pidemmiksi (n. 25 cm). Tee tällä tavalla yhteensä 10 taikinasuikaletta. Ripottele suikaleille chilijauhetta makusi mukaan.

 4. Ota pekonisuikaleet esille. Laita aina yhdelle pitkälle pekonisuikaleelle puolittain sen päälle pitkä taikinasuikale. Kierrä nämä 2 suikaletta yhtenä nippuna raparperivarren ympärille, nipistä kierteen alussa ja lopussa taikinan avulla päät hyvin kiinni niin, että taikina tai pekoni ei jää repsottamaan. Tee näin kaikki 10 ”raparperivarrasta”. 

 5. Sivele kierteet kauttaaltaan öljyllä. Grillaa kierteitä grillissä tai uunin grillivastuksella. Kääntele kierteitä välillä metallisella lastalla, grillaa noin 3+3+3 min eri puolilta kierrettä. Voit käyttää grillin suojana halutessasi kuumennettua grilliparilaa tai öljyttyä folioalustaa.

 6. Nauti muun grilliruoan, esim. makkaran tai pihvien kanssa hapokkaana herkkuna. Grillatut raparperit pekoni-taikinakäärössä toimivat pienempään nälkään myös sellaisenaan raikkaan feta- tms. juustosalaatin kanssa.


Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Arvonnan säännöt

 • Kilpailun järjestää Schibsted Suomi Oy / Rakentaja.fi & Myllyn Paras Oy
 • Kilpailuaika on 05.07.–08.08.2021. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat henkilöt.
 • Kilpailun voittajat arvotaan kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken. Sama henkilö voi osallistua arvontaan vain kerran.
 • Arvonta suoritetaan vk 32 aikana. Voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Mikäli arvonnan voittajaa ei tavoiteta viikon kuluessa, menettää hän palkinnon ja Rakentaj.fi:llä & Myllyn Paras Oy:llä on oikeus valita tilalle toinen voittaja. Voittajan nimi julkaistaan Rakentaja.fi:ssä.
 • Kilpailun sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan kilpailuun mahdollisesti liittyvien Rakentaja.fi-palvelusta riippumattomien palvelujen, kuten Facebook tai Twitter, käyttöehtoja.
 • Rakentaja.fin järjestämät kilpailut, jotka julkaistaan sosiaalisen median palveluissa, eivät ole niiden järjestämiä, tukemia tai sponsoroimia ja näin ollen osallistujien tulee vapauttaa ne kaikista vastuista Rakentaja.fin kilpailujen osalta.
 • Osallistumalla arvontaan hyväksyt Puutarha.netin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Mitä teillä grillataan?

Täytä taustatietosi ja liitä kuva grilliherkuistasi. Kerro lomakkeella, mitä olet valmistanut. Voit halutessasi kertoa reseptisi muillekin. Jos haluat, että julkaisemme kuvan ja/tai reseptin nimimerkillä, lisääthän tarinan loppuun nimimerkkisi.

Avaa toisessa laitteessa
 

Yhteystietosi

Lataa kuva (max. 2 kpl)

Grilliherkut

Ethän ole robotti? Mikä kuukausi nyt on?
Lähettämällä vastauksesi hyväksyt säännöt.