Rakennusliitto
copyright
Suorakanava Oy


Rakennusliitto on rakennusalan eri ammateissa työskentelevien työntekijöiden ammattiliitto, joka toimii edunvalvonta- ja painostusjärjestönä työehtosopimus- ja työmarkkina-asioissa. Liitto on sopijapuolena yhdeksässä työehtosopimuksessa. Sen edunvalvontatyö tarkoittaa pääasiassa näiden sopimusten palkka- ja työehtojen noudattamisen valvontaa ja parantamista. Liitto pyrkii myös vaikuttamaan työllisyyteen ja rakentamiseen turvatakseen alan työllisyyden. Työelämän ja työyhteisöjen kehittäminen ovat myös liiton tavoitteita.

Etujen ja oikeuksien valvonta ja niiden ajaminen onnistuu parhaiten yhteistoiminnalla. Liitto toimii rakennusalojen työntekijöiden ja opiskelijoiden järjestäytymisen lisäämiseksi ja edunvalvontatyön ulottamiseksi jokaiseen yritykseen ja työpaikalle.Ohjeita pienrakennuttajille

Rakennusliitto palvelee myös pienrakennuttajia. Rakentajan ja remontoijan työsuhdeoppaaseen on koottu keskeiset asiat, jotka on syytä ottaa huomioon rakennusprojektissa. Tämä pienrakennuttajan opas auttaa rakennuttajaa ja rakennusalan ammattilaista yhteistyöhön. Oppaassa neuvotaan hoitamaan rakennushankkeen työsuhteisiin liittyvä paperisota ja maksuliikenne. Käsittelemme myös työsopimuksen teon ja annamme tarpeellisen tiedon rakennusalan työsuhteen ehdoista. Oppaamme avulla rakennuttaja tietää työsopimusta tehdessään, kuinka paljon hänen kukkaronsa työkustannusten takia kevenee.

Teettää työn sitten suoraan työsuhteeseen tulevien työntekijöiden tai yrityksen kautta, kannattaa kummassakin tapauksessa varmistaa tekijän ammattiosaaminen. Jos rakennuttaja päätyy yritysvaihtoehtoon, on silloinkin syytä selvittää, kuka työt tulee lopulta tekemään. Näin toimimalla voi välttyä pahoilta yllätyksiltä. Ammattityövoima kannattaa varata hyvissä ajoin.
(logosta liiton www-sivuille)
RAKENNUSLIITTO ry
Siltasaarenkatu 4
00530 Helsinki
www.rakennusliitto.fi<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle