Öljypolttimet

copyright
Suorakanava Oy

Öljypolttimen taloudellisesti edullisin uusimisikä on noin 10 vuotta. Uusiminen kannattaa, sillä uusi poltin polttaa öljyn yhä tarkemmin ja puhtaammin, säästää kulutuksessa ja varmistaa laitteiston häiriöttömän toiminnan. Öljypoltin valitaan kattilan ja tehontarpeen mukaan. Nykyaikaiset polttimet toimivat hyvällä hyötysuhteella ja ne on varustettu öljyn esilämmityksellä sekä automaattisesti sulkeutuvalla ilmapellillä. Näin palaminen on taloudellista vuodenajasta riippumatta.

Valitse kotimainen poltin

Kotimainen Oilon tunnetaan öljylämmittäjien keskuudessa hyvin, toimiihan Oilonin öljypoltin jo noin kolmessa neljästä öljylämmitteisestä omakotitalosta. Kotimaassa saadun suosion lisäksi yhtiön öljypolttimilla on vientiä myös ulkomaille. Oilon öljypolttimia viedään paitsi EU-maihin myös eksoottisiin kaukomaihin, kuten Intiaan ja Kiinaan. Vaikka öljylämmitysjärjestelmien hyötysuhde on tällä hetkellä jo yli 90 %, jatketaan tuotekehitystä koko ajan tehokkuuden lisäämiseksi ja haitallisten päästöjen vähentämiseksi.

Taloudellinen ja puhdas palaminen

Viimeisimmät Oilonin öljypoltinmallit ovat Junior Eco. Polttimet on uusia paitsi muotoilultaan, myös tekniikaltaan, mikä tekee niistä entistäkin tehokkaampia ja luotettavampia. Tarkkuuspalopäiden ja tarkan ilmansäädön ansiosta saavutetaan korkea hyötysuhde ja erinomaiset palamisarvot. Oilon Junior Eco -polttimien ilmansulkuläppä sulkeutuu seisontajaksojen ajaksi, jolloin ilman läpivirtaus pysähtyy ja kattilan lämpötila säilyy pitkään korkeana. Esilämmitys lämmittää öljyn + 70°C:een, jolloin palaminen on mahdollisimman täydellistä . Korkea puhallinpaine takaa, että syttyminen tapahtuu pehmeästi ja varmasti kaikissa olosuhteissa.


Öljypoltin rakentuu pääosin kierrätysmateriaalista

Jo nyt valuosat ja muovikomponentit on valmistettu kierrätysmateriaalista. Tulevaisuudessa valmistaudutaan myös siihen, että käytetyt polttimet voitaisiin purkaa kierrätykseen mahdollisimman täydellisesti.

Käyttäjäystävällistä tekniikkaa

- Saranoilla auki kääntyvän rungon ansiosta suuttimen ja palopään puhdistus on nopeaa ja vaivatonta
- Normaalit vuosihuollot voidaan tehdä suojakansia avaamatta
- Pistokeliitännöin varustetut sähkökomponentit
- Tarkka ja helppokäyttöinen ilmansäätö

Huoltotoimenpiteet vähäisiä

Huoltoa nykyaikainen öljylämmityslaitteisto vaatii hyvin vähän. Laitteistot kannattaa tietenkin tarkistaa kerran vuodessa tai joka toinen vuosi, jotta laitteistosta saadaan mahdollisimman suuri hyöty. Poltin tulisi puhdistaa kerran vuodessa. Huoltotoimenpiteitä helpottaa polttimen kääntömahdollisuus molempiin suuntin. Kääntöluukkuun liittyy aina turvakytkin, joka automaattisesti estää polttimen käynnistymisen luukun ollessa auki.

Nykyaikainen muotoilu

Oilon Junior -polttin muodostaa tyylikkään kokonaisuuden kattilan kanssa. Suojakansien ansiosta se on helppo pitää puhtaana.

Öljylämmitys on terveellinen ihmiselle ja ystävällinen luonnolle

Öljylämmitys on ympäristöystävällinen tapa lämmittää. Nykyaikaisen öljypolttimen hyötysuhde on hyvä. Sen lämmitystekniikka säästää öljyä, ja päästöt tuotettua kilowattituntia kohden ovat vain murto-osa esimerkiksi sähkön tuotannossa käytettävien hiili- ja turvevoimaloiden päästöistä. Suomen n. 250 000 öljylämmitystalon tuottamat typen oksidien (NOx) päästöt ovat vain n. 0,7% kaikista typen oksidien päästöistä Suomessa. Näiden lukujen pohjana ovat vanhat öljylämmitystalot, joissa öljynkulutus on suuri ja jotka tuottavat n. 7 kg typen oksideja vuodessa. Uuden öljylämmitteisen pientalon NOx-päästöt ovat n. 3,5 kg vuodessa. Tämä erittäin pieni luku on vielä mahdollista puolittaa Oilon Junior Eco -polttimella n. 1,7 kg:aan vuodessa. Voidaan siis hyvällä syyllä ja omallatunnolla sanoa, että nykyaikainen öljylämmitys on erittäin ympäristöystävällinen tapa lämmittää.

Täydellinen asiakaspalvelu

Asiakkaan on saatava lämmitysasioissa parasta mahdollista neuvontaa, palvelua ja huoltoa mahdollisimman läheltä ja luotettavasti. Oilon Junior Eco -polttimen asennuksista, huolloista ja varaosapalveluista vastaa koko maan kattava koulutettu asennusliikeverkosto. Oilon panostaakin erityisesti juuri asennusliikkeiden koulutukseen, jotta loppukuluttaja saisi hyödyllisiä neuvoja ja tarvitsemaansa apua omasta lähiliikkeestään. Tätä varten perustettu asiakaspalvelukeskus neuvoo ja opastaa yksityiskohtaisissakin kysymyksissä noin 60 puhelun päivävauhdilla.

Oilon Plus -suodatus ja ilmanpoistolaite

Oilonin kehittämä Oilon Plus -suodatus- ja ilmanpoistolaite minimoi öljystä, putkistosta tai säiliöstä mahdollisesti tulevien epäpuhtauksien aiheuttamat poltinhäiriöt. Laitteen avulla säiliön ja polttimen välinen öljyputkisto toteutetaan Öljy- ja Kaasulämmitys Yhdistys ry:n suosituksen TS-1/95 mukaisesti yksiputkisena. Yksiputkijärjestelmässä öljyn virtaus on tasaisen rauhallista, koska säiliöstä imetään vain polttimen kulloinkin tarvitsema öljymäärä. Ylimääräinen öljy kiertää suodatuslaitteen ja pumpun välillä, eikä se palaudu takaisin säiliöön kuten kaksiputkijärjestelmässä.

Oilon Plus poistaa häiriötekijät ennakolta

Oilon Plus-laitteessa on patruunatyyppinen, erittäin tehokas 20 µm:n vaihdettava öljynsuodatin. Sen suodatuspinta-ala on suuri ja se poistaa öljystä kaikki hiukkaset, jotka voisivat häiritä polttimen toimintaa. Suodattimen täyttymisestä varoittaa alipainemittari, jonka asteikolla on vihreä ja punainen alue. Kun osoitin siirtyy punaiselle alueelle, on suodatin syytä vaihtaa. Suodattimen jälkeen öljy menee Tiger Loop -ilmanpoistolaitteeseen, joka poistaa öljystä siihen mahdollisesti säiliöstä tai putkistosta tulleet ilmakuplat. Ilmanpoisto on tärkeää polttimen häiriöttömän toiminnan kannalta. Oilon Plus -laitteen avulla vältetään öljypumpun suuresta palautusöljymäärästä johtuva ylitäyttö täyteen tankatuissa sarjasäiliöissä.

Helppo asentaa niin vanhaan kuin uuteenkin taloon

Oilon Plus-laitteessa on
- sulkuventtiili, jolla öljyputki suljetaan suodattimen vaihdon ajaksi
- kiinnityskorvakkeet laitteen kiinnittämistä varten
- tyylikkäästi muotoiltu musta kotelo, joka peittää ja suojaa koko laitteen.
Öljyputket tulevat ulos suoraan alapuolelta, joten asennus on yhtä helppo suorittaa oikea- tai vasenkätisenä. Laponestoventtiilin asentaminen öljysäiliöstä tulevaan putkeen on suositeltavaa. Oilon Plus -suodatus- ja ilmanpoistolaite on helppo asentaa sekä vanhoihin että uusiin öljylämmitystaloihin. Vanhoissa taloissa tulpataan vain paluuputki ja kytketään Oilon Plus imuputkeen. Uusissa taloissa säiliön ja laitteen välille tarvitsee vetää vain yksi öljyputki. Oilon Plus-suodatus- ja ilmanpoistolaite sopii polttimille, joiden maksimiteho on 30 kg/h tai 350 kW.

Öljynkulutuksen seuranta reaaliaikaan

Oilon Plus-laitteessa on varattu paikka lisävarusteena toimitettavalle monitoimimittarille, joka mittaa polttimen öljynkulutusta. Mittarin anturi kiinnitetään polttimen paineputkeen ja impulssit kulkevat johtoa pitkin näyttölaitteeseen. Mittari on paristokäyttöinen, joten erillistä virransyöttöä ei tarvita. Monitoimimittarista voidaan lukea käynnistyskerrat, käyttöaika, keskikulutus tunnissa sekä kaksi erikseen nollattavaa kulutusta ja 2-tehopolttimissa myös toisen tehon käyttötunnit ja käynnistykset. Lisäksi mittari varoittaa, jos öljynkulutus laskee annetun minimiarvon alle esim. suuttimen tukkeutumisen johdosta.

 

( logosta yrityksen omille www-sivuille )

Oilon Oy Metsä-Pietilänkatu 1 Pl 5
15801 Lahti
Puh. 03-85 761
Fax 03-857 6239
 

 

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Loading