Väli- tai yläpohjaksi ontelolaatta

copyright
Suorakanava Oy

Tämänkin hirsirakenteisen omakotitalon välipohja toteutettiin ontelolaatoilla

Ontelolaatalla tehdään suurin osa asuinrakennusten välipohjista Suomessa. Ammattirakentajien keskuudessa ontelolaatan käyttö on varmistanut asemansa erinomaisen kantokykynsä, rakentamisen nopeuden ja edullisuutensa ansiosta, mutta myös pientaloissa ontelolaatoista on tullut yleisesti esimerkiksi kivirakenteisen kellarikerroksen katossa käytetty tuote.
Ontelolaattarakenne on edullinen tapa tehdä pientalon välipohja. Menetelmän edullisuus perustuu kustannustehokkuuteen ja nopeuteen. Onteloilla kevennetyllä ja tehokkaasti raudoitetulla ontelolaatalla voidaan päästä jopa 14 metrin jänneväliin. Kantavia väliseiniä ja näille omia perustuslinjoja ei tällöin pientaloissa useinkaan tarvita. Kivirakenteisenä ontelolaatta tarjoaa turvallisen perustan kosteisiin tiloihin. Se ei poista vesieristämisen tarvetta, mutta mahdollisen vahingon sattuessa ontelolaatta ei lahoa tai homehdu.

Äänen eristävyys

Vaikka pientalon välipohjalle ei ole mitään normien mukaisia ääneneristävyysvaatimuksia, on hyvä ääneneristävyys aina arvokas asia. Ontelolaatta itsessään tarjoaa hyvän äänen eristävyyden, jota voidaan parantaa edelleen kelluvalla lattiarakenteella, jossa pintalaatan ja kantavan ontelolaatan väliin asennetaan eristekerros..

Ontelolaatattojen käyttö kellarin kattorakenteena nopeuttaa rakentamista

Paloturvallinen yläpohja

Pientalon paloturvallisuuden kruunaa kivirakenteinen yläpohja. Hyvä paloturvallisuus pienentää mm. kiinteistön vakuutusmaksuja. Ontelolaatoista voidaan toteuttaa sekä suorat että vinot kattopinnat.( logosta yrityksen omille www-sivuille )

Parma Oy
Pientalot
Puh. 0205 77 5500
Fax 0205 77 5570
www.parma.fi

Lisätietoja:
Parma Oy
Pientalot
Petri Kähkönen
Puh. 0205 77 5532
Gsm 0400-580 356
Fax 0205 77 5570
petri.kahkonen@parma.fi