Rakentamisen kustannukset - lähitulevaisuuden kehitys?


Rakentamisen kustannukset - lähitulevaisuuden kehitys?

Kirjoittaja
Viesti
J8382801721
J8382801721
Aloitteleva jäsen
Aloitteleva jäsen (52 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (52 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (52 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (52 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (52 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (52 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (52 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (52 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (52 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 2, Vierailut: 45
Hei,

Olemme haaveilleet hirsitalon rakentamisesta ja tänä vuonna hankkeelle löytyi mieluinen tontti. Talopakettien hintoja vertaillessa totesimme kustannusten nousseen vuodessa todella paljon. Hintoihin lienee heijastunut ainakin puutavaran kova kysyntä maailmalla ja keväinen hurja hintojennousu mm. USAssa. Nyt kuitenkin juurikin USAssa sahatavaran hintojen uutisoitiin romahtaneen peräti 70% keväisistä huippuhinnoista. Miten ja millaisella viiveellä tämä mahtaa mahdollisesti heijastua Suomeen? Kannattaako hirsi- (tai mahdollisesti esim. lämpöharkko-) talosta pyytää tarjouksia nyt vai odotella hieman? Tulevatko hinnat siis laskemaan vuonna 2022 vai vakiintuuko nykyinen hintataso? Nyt kristallipallot esiin!Smile

J522231914
J522231914
Supreme Being
Supreme Being (15,0K mainepistettä)Supreme Being (15,0K mainepistettä)Supreme Being (15,0K mainepistettä)Supreme Being (15,0K mainepistettä)Supreme Being (15,0K mainepistettä)Supreme Being (15,0K mainepistettä)Supreme Being (15,0K mainepistettä)Supreme Being (15,0K mainepistettä)Supreme Being (15,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 127, Vierailut: 2,0K
Veikkaaminen on aina vaikeaa mutta itse kyllä kallistuisin sille kannalle että rakennustarvikkeiden hinnat ovat pikemminkin nousussa kuin laskussa (niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä). Kannattaa pitää mielessä megatrendit: Väestönkasvu ja kaupungistuminen jatkuvat yhä, samoin muuttoliike köyhimmistä maista teollistuneisiin hyvinvointivaltioihin => rakentamisen tarve ei ainakaan vähene. Rakentamisessa pyritään yhä parempaan energuatehokkuuteen joka pakottaa lisäämään erisrtyksiä (myös erilaisten putkien eristämiset, vaikea varmaan muistaa näin helteillä mutta silti) ja kotimaisena erikoisuutena mm jäähdytysratkaisuja aletaan lattaa yhä udeampaan kohteeseen => enemmän erilaisia putkia, läpivetoja ja putkieristeitä. Ja kun monet valtiot elvyttävät taloutta, se lisää rakentamista (niin asunto- kuin yhdyskuntarakentamista) eli kysyntä kasvaa, tuota niukemmin.

Tuo sahatavara voi kokea pienen hinnanalennuksen loppusyksystä mutta sekin tulee olemaan hyvin tilapäinen eli en lähtisi lykkäämään rakentamista hinnanlaskun toivossa.
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae