Suihkun lisääminen wc-tiloihin, järkky homma!


Suihkun lisääminen wc-tiloihin, järkky homma!

Kirjoittaja
Viesti
J12730141112
J12730141112
Aloitteleva jäsen
Aloitteleva jäsen (92 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (92 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (92 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (92 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (92 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (92 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (92 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (92 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (92 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 2, Vierailut: 15
Jos olisin tiennyt millainen operaatio on suihkun lisääminen wc-tilaan, niin en olisi koskaan siihen ryhtynyt (myöhäistä peruuttaa, sillä koko asunnossa ei ole suihkua).
Koska tuo on nyt sitten tilan käyttötarkoituksen muutos, niin se on rakennusluvan alaista toimintaa (tiedän, Helsingissä ei vaadi, mutta nyt ei olla Helsingissä). Ihan mielettömän monimutkaista ja todella kallista. Jo nyt, ennenkuin koko remonttia on edes aloitettu, olen hankkinut ja maksan lvi-suunnittelijan, pääsuunnittelijan, vastaavan työnjohtajan ja taloyhtiön valvojan (taloyhtiö vaatii). Suunitelmien ja dokumenttien teettämisestä puhumattakaan. Ja nyt puhutaan kuitenkin muutaman neliön tilasta kerrostaloasunnosta, eikä mistään omakotitalohankkeesta. Käsittämättömän hankalaksi tehty, tuntuu hullulta että vaaditaan noin monta roolia ja vastuuhenkilöä, kun tehtävä työ ei merkittävästi poikkea normaalista kylpyhuoneremontista. 

Tarvitsen empatiaa! :-D
TI-mieskin
TI-mieskin
Supreme Being
Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 717, Vierailut: 608
Otan osaa koska määräykset on määräyksiä ja niitä tulkitaan miten satutaan tulkitsemaan. Onko mahdollista lisätä suihkukaappi eli sen viemäröinti onnistuu? Suihkukaappi on kait kaluste ja sen asennus onnistuu vähemmällä byrokratialla ainakin useissa kunnissa.

J881572161
J881572161
Supreme Being
Supreme Being (87,0K mainepistettä)Supreme Being (87,0K mainepistettä)Supreme Being (87,0K mainepistettä)Supreme Being (87,0K mainepistettä)Supreme Being (87,0K mainepistettä)Supreme Being (87,0K mainepistettä)Supreme Being (87,0K mainepistettä)Supreme Being (87,0K mainepistettä)Supreme Being (87,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1,0K, Vierailut: 7,8K
On valitettavasti todettava, että lain mukaisesti toimien kääntyä et voi, sillä myönnettyä rakennuslupaa on noudatettava. Onhan mahdollista , että haet muutoslupaa, joka ei myöskään ole ilmainen.

"Kyllä kansa tietää: tyhmyydestä kärsii koko ruumis"! joten tuo sovellettuna. Lopputarkastuksessa tarkastajalla ei ole noin suuria valtuuksia antaa poiketa haetusta luvasta, vaikka niillä on jonkinlainen harkintavalta. Huomaapa vielä, että rakennuslupa on voimassa tietyn ajan, mutta siihenhän voi hakea jatkoa ja sekin maksaa.
Myönnettyä rakennuslupaa on noudatettava, joten et siis voi kuitata sitä suihkukaapilla. Kun olet tehnyt kuin raklupa on sanonut, niin sen jälkeen sinun ei tarvitse kertoa kenelölekään eikä kysyä lupaa, vaan laitat sen suihkukaapin, joka on järkevä lisävarusta.

Muokattu
8 kuukautta sitten by J881572161
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae