Kokemuksia puutalojen korjaamiseen erikoistuneesta yrityksestä Trähus


Kokemuksia puutalojen korjaamiseen erikoistuneesta yrityksestä Trähus

Kirjoittaja
Viesti
J10449612330
J10449612330
Forum Expert
Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 7, Vierailut: 214
Ostimme kesällä 2019 vanhan puutalon Helsingistä. Ennen kaupantekoa teimme talossa kuntokartoituksen sekä pyysimme puutalojen korjaamiseen erikoistuneen Trähus-nimisen yrityksen tarkastamaan talon kunnon silmämääräisesti. Talosta ei löytynyt selkeitä vikoja, joten teimme kaupat ja varauduimme noin 100.000€ peruskorjauksen.

Pyysimme Trähusin purkamaan aluksi pohjaan tehdyt lisäeristykset ja tekemään kunnollisen taloon tutustumisen jälkeen kustannusarvion suunnittelemistamme töistä. Saamamme arvio oli noin 110.000€, jonka lisäksi varauduimme noin 30% ylitykseen erilaisten ennakoimattomien töiden varalle. Koska töiden aloittamisella oli perhetilanteen vuoksi kiire, annoimme luvan aloittaa työt ja pyysimme yritystä valmistelemaan tuntiveloitukseen perustuvan sopimuksen.

Trähusin kommunikaatio jo tässä vaiheessa oli heikkoa eikä sovittuja asioita hoidettu sovitussa aikataulussa.

Lukuisista pyynnöistä huolimatta saimme sopimuksen kaksi kuukautta töiden aloittamisen jälkeen eli vasta kun talon rossipohja, sisäkatto sekä kylpyhuone oli purettu. Tässä vaiheessa olimme päättäneet jättää noin kolmanneksen alkuperäisistä töistä tekemättä, koska arvioimme kustannusten nousevan suunnitellusta.

Suureksi yllätykseksemme kustannusarvio karsituille töille (alkuperäisessä arviossa ~80.000€) oli noussut 150.000€ ja koska purkutyöt oli jo tehty, ei esimerkiksi kylpyhuoneen remonttia ollut mahdollista keskeyttää. Vastuukysymysten vuoksi katsoimme kuitenkin itsemme pakotetuiksi allekirjoittaamaan tarjotun sopimuksen. Jota emme pyynnöistämme huolimatta saaneet ennakkoon tarkistettavaksi.

Töiden aikana rakennuksessa ei ilmennyt mitään suuria teknisiä yllätyksiä vaan osoittautui, että alkuperäinen kustannusarvio oli laskettu täysin pieleen eikä perustunut mihinkään. Sähköurakointia Trähusille alihankintana tehneen yrityksen edustaja sanoi välittömästi arvion nähtyään sähkötöiden kustannusarvion olevan noin kolmasosan todellista kustannuksista.

Myös yrityksen omat, remonttia tehneet työntekijät ihmettelivät kustannusarvion alimitoitusta ja pitivät laskemaa epärealistisena ja jopa epärehellisenä. Olimme yhdessä töiden valvojan kanssa yhteydessä yritykseen kohtuuttomaksi arvioidusta kustannusten noususta, mutta emme saaneet soittoihimme tai sähköposteihimme vastauksia, ainoastaan satunnaista ympäripyöreää selittelyä.

Sovimme työmaakokouksen, jonne alkuperäisen kustannusarvion tehnyt Trähusin toimitusjohtaja Thomas Noreila jätti tulematta. Kävimme yrityksen toisen paikalle hälytetyn edustajan kanssa läpi kustannusarvion ja hän totesi alkuperäisen olleen täysin paikkansa pitämätön.

Teimme kokouksesta yrityksen edustajan sekä valvojan kanssa muistion, jossa pyysimme Trähusia sitoutumaan työmaakokouksessa yhdessä kohtuulliseksi arvioituihin kustannuksiin. Tähänkään emme saaneet pyynnöistä minkäänlaista vastausta - uutta laskua lukuun ottamatta.

Pyrimme yhdessä valvojan sekä Trähusin edustajan kanssa arvioimaan loppujen töiden kustannukset ja saimme mm. katon sisärakenteille arvion 2½ työviikkoa, noin 12 500€. Kun sisäkaton töiden toteutunut summa oli noussut yli 30 000€ eikä kyseinen työvaihe ollut vieläkään valmis, keskeytimme urakan ja pyysimme lopuista töistä kiinteähintaiset tarjoukset sekä suunnitelmat. Esimerkiksi kylpyhuoneesta emme kuitenkaan onnistuneet saamaan suunnitelmaa tai kustannusarviota.

Päästäksemme firmasta mahdollisimman nopeasti eroon teetimme osan lopuista yksilöidyistä töistä ja heitimme Trähusin pihalle.

Omien kokemustemme perusteella emme missään olosuhteissa suosittele käyttämään Trähusia. Töitä ei missään nimessä pidä aloittaa ilman kirjallista, riippumattoman valvojan tarkastamaa sopimusta. Tuntiveloituspohjaista, luottamukseen perustuvaa sopimusmuotoa Trähusin kanssa ei tule käyttää.

Koska muut Trähusin asiakkaat, joihin olen ollut yhteydessä kertovat vastaavista kokemuksista, kyseessä ei ole yksittäistapaus. Viimeisen (heinäkuu 2020) kuulemani tiedon mukaan yksi asiakas on haastanut Trähusin oikeuteen omaa tapaustamme vastaavassa tilanteessa, toinen asiakas taas on jättänyt ylilaskutuksen maksamatta ja joutunut antamaan asian lakimiehensä hoidettavaksi.

Epäonnistuneiden urakoiden lisäksi Trähus näkyy joutuneen helmikuussa 2020 yrityksen talouteen liittyvistä laiminlyönneistä kertovalle protestilistalle.

Trä-feeling <3.

Tags
Yleinen
ma21822LÄ
ma21822LÄ
Aloitteleva jäsen
Aloitteleva jäsen (96 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (96 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (96 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (96 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (96 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (96 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (96 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (96 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (96 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 2
En valitettavasti voi olla eri mieltä.
J881572161
J881572161
Supreme Being
Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1,0K, Vierailut: 7,8K
Näin on valitettavasti käynyt. Varsin surullista, mutta tämä valittelu on huono lohtu. Miksi ihmeessä jo alkuvaiheessa kellot eivät soi? Se tietenkin on se toive, että kyllä se siitä, mutta toive on toive, jolla ei pitkälle päästä.

Miten ihmeessä tällaiset ja vastaavat yritykset saavat töitä? En ymmärrä!

Toivottavasti kertoja eli kysyjä, joka oikeastaan on vastaaja eli itse kysyy ja itse vastaa pääsee mahdollisimman hyvin eteenpäin. Toisaalta on kiittäminen tällaisesta kirjoituksesta, jolla perustellen annetaan varoitusta tästä yrityksestä ja vastaavista rökäleistä.
Toivottavasti mitään ei ole maksettu.

J10449612330
J10449612330
Forum Expert
Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 7, Vierailut: 214
Kiitos kysymästä, saatiin työt valmiiksi toisen urakoitsijan voimin - tällä kertaa sekä hinta sekä aikataulu pitivät. Trähusille maksoimme laskut noin kerran kahdessa viikossa eli kaikki tuli maksettua.

Ja sen verran mietittiin loppuvaiheessa asiaa lakimiehemme kanssa, ettei mahdolliseen hyötyyn nähden vaikuttanut järkevältä viedä asiaa eteenpäin. Valvojamme sen sijaan mietti kuluttajariitalautakunnan mustaa listaa, mutta meillä itsellämme ei enää jaksaminen riittänyt, kun talo piti saada asumiskuntoon samalla kun kotona oli muutaman viikon ikäinen vauva.

No, pääasia että päästiin Trähusista eroon ja vahinko rajattua. Kirjoitin arvion varoituksena, kun tiedän ettei tapauksemme ole ainoa vaan kyseessä näyttää olevan systemaattinen toimintakulttuuri, joka on piilotettu massiivisen some-markkinoinnin taakse.
Tags
J881572161
J881572161
Supreme Being
Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1,0K, Vierailut: 7,8K
Juuri näin ja noin "...,  joka on piilotettu massiivisen some-markkinoinnin taakse."  Varsinkin somemarkkinoilla on hyvin paljon muitakin "Sunjuttuja", joilla vain massiivinen somemarkkinointi ja kaameat "työ"-hinnottelut ovat kunnossa. Ne kulkevat myös ei ainoastaan somessa vaan myös ovelta ovelle markkinoimassa palveluksiaan  Kyllä näiden saalistajien aikeet pitäisi nähdä, kunhan ajattelisi tarkemmin.

Lähes aina työ (eiku) "työ" sujuu sutjakkaasti ja näyttävästi. Sekin menee asiakkaaseen aivan täydestä, kun ei ole ajateltu ja ei ole tietoa muuten kuin luotetaan ja luullaan, kunnes myöhemmin huomataan se todellisuus, mutta se on myöhäistä.

TI-mieskin
TI-mieskin
Supreme Being
Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 716, Vierailut: 607
Tärkeintä on hyvä suunnittelu ja sen jälkeen kiinteähintaiset urakat LVISR-töistä ja luettelo mitä urakat sisältävät. Jos tulee yllätyksiä niin heti työmaakokous jossa päätetään jatkotoimista ja mahdollisista lisäkustannuksista. Tietenkin jos on tuttuja ammattilaisia niin heidän kanssaan voi myös sopia tuntivelotteisesta työstä.

sitruunaviipale
sitruunaviipale
Gaining Respect
Gaining Respect (117 mainepistettä)Gaining Respect (117 mainepistettä)Gaining Respect (117 mainepistettä)Gaining Respect (117 mainepistettä)Gaining Respect (117 mainepistettä)Gaining Respect (117 mainepistettä)Gaining Respect (117 mainepistettä)Gaining Respect (117 mainepistettä)Gaining Respect (117 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 17
En mitenkään voi olla eri mieltä aloittajan kanssa. Meillä on aivan samanlainen tarina, tiesivät meidän budjetin ja tiesivät sen olevan tiukka, oikein merkitty sopimukseen ”asiakkaan budjetti”. Käyttivät koko budjetin lähes euron tarkkuudella purkutöihin, vaikka olivat nimenomaan halunneet projektin, koska pystyvät sen toteuttamaan ja ovat useita samanlaisia projekteja toteuttaneet. Onneksi ei sentään jääty tappiolle ennen kuin firma heivattiin pihalle. Mutta huono maku jäi suuhun.

Olen myös odotellut toimitusjohtajalta jonkinlaista vastausta sähköpostiini, jossa kerron tapahtuneesta ja ilmoitin, että tämä loppuu juuri nyt. Mitään vastausta ei ole tullut.

Minua ihmetyttää, että firma tekee paljon katselmuskäyntejä ja saa ilmeisen paljon myös projekteja tehtäväkseen. Mutta hyvin vähän löytyy mitään kokemuksia. Somen maineenhallinta ja siivous ilmeisesti toimii erittäin tehokkaasti🧐 tietysti senkin energian voisi käyttää vaikka asiakkaiden asioista huolehtimiseen ja kommunikaatioon, niin ei tarvitsisi huolehtia huonojen kokemusten piilottelusta
TI-mieskin
TI-mieskin
Supreme Being
Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 716, Vierailut: 607
J11915391521 - 7/21/2020
En mitenkään voi olla eri mieltä aloittajan kanssa. Meillä on aivan samanlainen tarina, tiesivät meidän budjetin ja tiesivät sen olevan tiukka, oikein merkitty sopimukseen ”asiakkaan budjetti”. Käyttivät koko budjetin lähes euron tarkkuudella purkutöihin, vaikka olivat nimenomaan halunneet projektin, koska pystyvät sen toteuttamaan ja ovat useita samanlaisia projekteja toteuttaneet. Onneksi ei sentään jääty tappiolle ennen kuin firma heivattiin pihalle. Mutta huono maku jäi suuhun. Olen myös odotellut toimitusjohtajalta jonkinlaista vastausta sähköpostiini, jossa kerron tapahtuneesta ja ilmoitin, että tämä loppuu juuri nyt. Mitään vastausta ei ole tullut. Minua ihmetyttää, että firma tekee paljon katselmuskäyntejä ja saa ilmeisen paljon myös projekteja tehtäväkseen. Mutta hyvin vähän löytyy mitään kokemuksia. Somen maineenhallinta ja siivous ilmeisesti toimii erittäin tehokkaasti🧐 tietysti senkin energian voisi käyttää vaikka asiakkaiden asioista huolehtimiseen ja kommunikaatioon, niin ei tarvitsisi huolehtia huonojen kokemusten piilottelusta

Kait siinä tappiota tuli jos koko budjetti meni purkutöihin?

J10449612330
J10449612330
Forum Expert
Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)Forum Expert (783 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 7, Vierailut: 214
Kun moni (tähän mennessä neljä) vastaavia kokemuksia omaava on minuun ottanut yhteyttä, perustin sähköpostiosoitteen ”trahus.kokemukset ät gmail.com”

Laittakaa sähköpostia jos haluatte keskustella aiheesta ei-julkisesti tai tarvitsette taustatukea esimerkiksi oikeudenkäyntiin / kuluttajariitalautakunnalle.

En anna kenenkään yhteystietoja tai minkäänlaista muuta tietoa eteenpäin ilman lupaa.
Muokattu
Viime vuonna by J10449612330
J881572161
J881572161
Supreme Being
Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1,0K, Vierailut: 7,8K
Käsittääkseni kuluttajariitalautakunnan vaikutus tähän on täysin turfhaa ajanhukkaa.

GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae