Kiroilu rakennusmiehille. Onko sallittua?


Kiroilu rakennusmiehille. Onko sallittua?

Kirjoittaja
Viesti
Astmaatikko
Astmaatikko
Gaining Respect
Gaining Respect (188 mainepistettä)Gaining Respect (188 mainepistettä)Gaining Respect (188 mainepistettä)Gaining Respect (188 mainepistettä)Gaining Respect (188 mainepistettä)Gaining Respect (188 mainepistettä)Gaining Respect (188 mainepistettä)Gaining Respect (188 mainepistettä)Gaining Respect (188 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 2, Vierailut: 57
Kaipaisin moraalista näkemystä kiroilun sallittavuudesta rakennusmiehille. Eli kuuluuko suomalaiseen rakennuskulttuuriin kirosanat, jos hommat ovat menneet pahasti pieleen? Alla pari esimerkkiä

Olemme ostaneet valmiin talopaketin Deko-taloilta. Vieraillessani rakennustyömaalla olen havainnut seuraavaa:

1) Havaitsin työmaalla pahasti homeessa olevaa puutavaraa. Lähetin välittömästi viestin vastaavan mestarin firmalle, joka vastasi että Deko-taloa on informoitu ja ko. puutavaraa ei tulla käyttämään. Saavuin seuraavana päivänä työmaalle ja havaitsin ko. puutavaraa asennetun rakennukseen. Ilmoitin asiasta välittömästi rakennusmiehille, vastaavan mestarin firmalle ja Deko-talon työnjohtajalle. Homeinen puutavara poistettiin talosta, mutta saatoin kiroilla tässä yhteydessä rakennusmiehille. Satuin samana päivänä myöhemmin sirkkelin luo, jossa Dekon timpuri katkoi ko. homeista puutavaraa asennusta varten. Saatoin päästää kirosanan myös tässä yhteydessä.

2) Toisena päivänä havaitsin, että terassin alapuoliseen tuentaan oli käytetty pintahomeista 2x4" puutavaraa. Koska Deko-talon rakennusmiehet olivat juuri laudoittamassa terassia umpeen, pyysin heitä vaihtamaan ko. puutavaran. En siis ollut yhteydessä työnjohtoon, koska terassi olisi jo ollut ummessa ennen kuin he olisivat ehtineet puuttumaan asiaan (työnjohto ei ole työmaalla). Rakennusmiehet vastasivat, että homeisen puutavaran vaihtaminen olisi liian työlästä. Niinpä pyysin heitä keskeyttämään työt siksi aikaa, että poistan homeen hiomalla, koska heillä ei kuulemma ollut hiomavälineitä. Saatoin kirota tässäkin yhteydessä.

Nyt sain Deko-talolta kirjallisen huomautuksen, jossa minua kiellettiin kertomasta työmiehille heidän virheistään ja varsinkaan kirosanoin sävyttäen. Kaiken kommunikaation pitää kulkea työnjohdon kautta.

Hyvät rakentajaveljet, kertokaa minulle olenko tehnyt väärin kun kiroilin rakennustyömiehille? Olen vain tavallinen suomalainen mies, jolla kirosanat saattavat joskus olla hieman liian herkässä! 

Kysymys
J881572161
J881572161
Supreme Being
Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)Supreme Being (86,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1,0K, Vierailut: 7,8K
Olet tehnyt yhden virheen. Se on,että olet ostanut talopaketin (tai myös ostetaan jo valmiiksi homeinen talo).  Ja vielä maksanutkin sen etukäteen ja suurin virhe mitä suomalainen tekee, kun ajatellaan ostohinnan suuruutta.

Miksi et ole seurannut totuuksia näiltäkin palstoilta ja sitten itsenäisesti ajatellut. Olet ikuisesti kus...kus.. tai suorastaan pas...pas...ssa. Siis olet tehnyt niin kuin muutkin, mutta kannattaa tehdä niin kuin hyvä tulee. Sen pystyy järkevästi ajatteleva tietämään etukäteen.

Säälini ei auta tilanteessasi. Millään et voi välttää, etteikö jatkossakin mene homeista tavaraa rakenteisiin. Tämä ei kohdistu vain tähän talopakettiin vaan kaikkiin muihinkin. Näissä paketeissa rahastetaan ja härskisti, mutta järkevä tekee toisin, jolloin ei tarvitse kiroilla edes itselleen.
Ota helvetisti, siis pirusti, kuvia myöhempää käyttöä varten. Kun käytät niitä myöhemmin, niin älä tee toista suurta ja kallista virhettä eli otat kaveriksi liituraidat, vaan tee sekin toisin, eikä niin kuin muut tekevät.

PS! Suomessa on ilmaisuvapaus, joka ei mene aivan henlilökohtaisuuksiin.

Muokattu
Viime vuonna by J881572161
TI-mieskin
TI-mieskin
Supreme Being
Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)Supreme Being (76,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 716, Vierailut: 607
Kiroilla saa omalla tontilla jos ei huuda niin kovaa että naapurit häiriintyy. Oliko tuo varmasti hometta vai oliko vaaratonta "lautatatarhasinistymää"? Sitäkään kyllä ei ole pakko hyväksyä. Jos huomaat tuollaisia tai muita virheitä niin työt pitää keskeyttää ja pitää työmaapalaveri jossa on mukana kaikki osapuolet, myös vastaava työnjohtaja (ei saa olla talotoimittajan mies) sekä rakennustarkastaja tai muu puolueeton ammattilainen.

Astmaatikko
Astmaatikko
Gaining Respect
Gaining Respect (188 mainepistettä)Gaining Respect (188 mainepistettä)Gaining Respect (188 mainepistettä)Gaining Respect (188 mainepistettä)Gaining Respect (188 mainepistettä)Gaining Respect (188 mainepistettä)Gaining Respect (188 mainepistettä)Gaining Respect (188 mainepistettä)Gaining Respect (188 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 2, Vierailut: 57
TI-mieskin - 5/1/2020
Kiroilla saa omalla tontilla jos ei huuda niin kovaa että naapurit häiriintyy. Oliko tuo varmasti hometta vai oliko vaaratonta "lautatatarhasinistymää"? Sitäkään kyllä ei ole pakko hyväksyä. Jos huomaat tuollaisia tai muita virheitä niin työt pitää keskeyttää ja pitää työmaapalaveri jossa on mukana kaikki osapuolet, myös vastaava työnjohtaja (ei saa olla talotoimittajan mies) sekä rakennustarkastaja tai muu puolueeton ammattilainen.Home oli valkoista, kuva kertonee enemmän. Seuraavalla kerralla pitää kutsua tuommoinen kokous koolle.GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae