RAVA vaatii tekemään asemakaavaluonnoksen mukaan


RAVA vaatii tekemään asemakaavaluonnoksen mukaan

Kirjoittaja
Viesti
J610187017
J610187017
Aloitteleva jäsen
Aloitteleva jäsen (47 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (47 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (47 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (47 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (47 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (47 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (47 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (47 mainepistettä)Aloitteleva jäsen (47 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 128
Tervehdys arvon asiantuntijat,
Voiko rakennusvalvonta ja kaupungin kaavoitus vaatia tekemään uudisrakennuksen tulevan "suojeluasemakaavan" mukaisesti joka on vasta luonnosvaiheessa? Alueelle ei ole asetettu rakennuskieltoa kaavaluonnoksen ajaksi, ja kaavaluonnosvaihe on kestänyt nyt yli 3 vuotta. Nykyinen asemakaava on 1940-luvulta ja on kieltämättä aika lepsu. Tarkoituksemme on tehdä lähes uuden asemakaavan mukainen ihan vain sen ympäristöön sopivuuden vuoksi, mutta muutama vaatimus ei miellytä.

Mikäli kaupunki ei voi perustella vaatimustaan lakiteknisesti, mutta eivät silti suostu joustamaan, kuinka voin taistella sitä vastaan?

J881572161
J881572161
Supreme Being
Supreme Being (24,0K mainepistettä)Supreme Being (24,0K mainepistettä)Supreme Being (24,0K mainepistettä)Supreme Being (24,0K mainepistettä)Supreme Being (24,0K mainepistettä)Supreme Being (24,0K mainepistettä)Supreme Being (24,0K mainepistettä)Supreme Being (24,0K mainepistettä)Supreme Being (24,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 367, Vierailut: 3,4K
Otan osaa "suruunne". Käsittääkseni minkäänlaiseen taisteluunne rakennusvalvonnan kanssa ei kannata lähteä, vaan pyrittävä neuvotteluteitse pääsemään mahdollisimman lähelle tahtojanne. Teidän etunne siinä vain kärsii ja sehän sitten myös "kyrsii". Mahdollinen taistelunne kestäisi vuosia, jolloin lopputulos on kaupungin tahdon mukainen, mutta pyrkikää siis VAIN neuvotteluilla pääsemään lähelle tahtojanne.

Neuvottelu on ainoa järkevä tapa. Taitavasti neuvottelulla päästään hyvin eteenpäin. Sen sijaan taistelu maksaa ja lopputulos on rakennusvalvonnan mukainen. Rakennusvalvonta on periaatteessa (vaikkakin joskus rakentajasta katsottuna järjetön) diktaattori.

Jos saatte jotakin lypsettyä Teidän halumaanne suuntaan, niin ottakaa se EHDOTTOMASTI kirjallisena eikä missään tapauksessa tyytyä suulliseen lupaukseen. S-posti on hyvä neuvotelualusta eli dokumentointi.

On otettava valitettavasti huomioon myös se yhdenvertaisuusperiaate, jota rakennusvalvonnan on noudatettava. Sehän tarkoittaa sitä, että jos antaa jotakin erikoisuuksia jollekin, niin se mahdollisuus on annettava kaikille, jolloin lipsuttasiin mahdollisiin melkoisiin sekavuuksiin ja hallitsemattomiin tilanteisiin.

GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae