Saneerauslämmityskaapelin toiminta


Saneerauslämmityskaapelin toiminta

Kirjoittaja
Viesti
Rantapoika
Rantapoika
I'm into this
I'm into this (336 mainepistettä)I'm into this (336 mainepistettä)I'm into this (336 mainepistettä)I'm into this (336 mainepistettä)I'm into this (336 mainepistettä)I'm into this (336 mainepistettä)I'm into this (336 mainepistettä)I'm into this (336 mainepistettä)I'm into this (336 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 6, Vierailut: 16
Hei,

tiedustelisin sellaista asiaa, kun hieman ihmettelen saneerauskaapelin toimintaa.
Kylpyhuoneremontti siis käynnissä. Lattian alkuperäinen betonivalu on noin 80mm.
Sen päälle laitoin saneerauslämmityskaapelin, jonka teho on 10w/metri. Valmistajan ohjeiden mukaan 8cm jaolla kaapelin lämmitysteho pitäisi olla 100w/neliö.

Kaapeli on Raychemin, samoin termari.
Testasin kaapelin toimivuutta ennen lattian laatoitusta.

1. testauskerta:
Lattialämmitys oli päällä 12h ajan, lattialla tavallinen lämpömittari, koska lattia ei mitenkään selvästi lämmennyt, miten monissa paikoissa kyleillessäni kylpyhuoneen lattia on selvästi miellyttävän lämmin ja lämmön tuntee jaloissa selkeästi.
Tätä ei tapahtunut omalla lämmitykselläni, vaikka termari oli asetettu 25 asteeseen 6h ajaksi, ja yöksi tiputin sen 22:n asteeseen. Aamulla katsoin niin termari oli lakannut lämmittämästä ja lattian pintalämpötila mittarin mukaan oli myös sen 22astetta.

2. testauskerta:
lattialämmitys ollut päällä 14h säädettynä 25asteeseen, noin kuudessa tunnissa lattia lämpeni siihen 22 asteeseen, mutta yön aikana muutosta ei ollut tapahtunut, vaan lämmitys on ollut koko aika yhtäjaksoisesti päällä, mutta lattia ei ollut tullut lämpimämmäksi jatkuvan yöllä tapahtuvan 6h lisälämmityksen myötä. Termaria katsoin niin näytti edelleen 22 astetta lattian lämpötilaksi ja lattialla oleva lämpötilamittari oli hikisesti 23astetta. Vaikka lämmitys ollut sen 14h päällä jatkuvasti, koska lämpötilaa ei ole saavutettu.

Kysymys kuuluu, onko saneerauskaapeli liian tehoton?
Lämmityskaapelin päällä laitettu 2-3cm lisävalu kaatojen tekoa varten. Tähän päälle tulee vielä vedeneristys, laasti ja laatat. Eli varmaan 40-50mm olisi lopputilanteessa saneerauskaapeli lattian sisällä.
Kaapelilla pituutta 80M, kokonaisteholtaan 805w.

Lämmityskaapelin esittelyssä netissä sanottiin, että ensisijaisesti saneerauskaapeli/mukavuuskaapeli on tarkoitettu tasoitteeseen asennettavaksi, mutta voidaan laittaa myös valuun.
Myös sähkötukkuliikkeestä sanottiin ja nettikeskusteluissa, että "saneeraus"kaapeli aina saneerauskohteisiin ja tehokkaampi kaapeli (20w/metri), joka asennetaan yleensä raudoitukseen tulee uudiskohteisiin.

Joten osaako joku neuvoa mikä avuksi? Voiko kaapelissa olla vikaa? Jos siinä olisi vikaa niin se ei varmaan lämpeäisi ollenkaan? Miksi lattia ei tunnu selvästi lämpimältä, vaikka pintalämpötila pitäisi lämpömittarin mukaan olla 22-23 astetta.

Eteisessä jossa lämmityskaapeli myös laattojen alla lämpötila asetettu 20 asteeseen, ja se tuntuu mukavan lämpimältä jalkojen alla, mutta tämä kylppärin lattia tuntuu paljon viileämmältä tai todella haaleelta vaikka lämpötilan pitäisi olla 2-3 astetta suurempi. Laitoin myös lattialaatta "levyjä" testiksi betonin päälle sellaisenaan, että tuntuuko lämpö laatassa erilaiselta, kuin pelkällä betonipinnalla. Mutta selvää eroa en huomannu. Laatat tosin eivät olleet laastilla tai millään kiinni betonissa.

kiitos neuvoista!

J102745699
J102745699
I'm hooked
I'm hooked (597 mainepistettä)I'm hooked (597 mainepistettä)I'm hooked (597 mainepistettä)I'm hooked (597 mainepistettä)I'm hooked (597 mainepistettä)I'm hooked (597 mainepistettä)I'm hooked (597 mainepistettä)I'm hooked (597 mainepistettä)I'm hooked (597 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 18, Vierailut: 1,5K
Jos pintalämpötila on 22 astetta, ei se tunnukaan lämpimältä! Mittaa eteisen lattian pintalämpötila, mikä tuntuu lämpimältä. Eikö lähempänä ruumiinlämpöä ja siitä ylöspäin, tunnu lämpimältä. Lattialämmitys pitää olla pidemmän aikaa päällä, että näkee totuuden sen toimivuudesta.  
Rantapoika
Rantapoika
I'm into this
I'm into this (336 mainepistettä)I'm into this (336 mainepistettä)I'm into this (336 mainepistettä)I'm into this (336 mainepistettä)I'm into this (336 mainepistettä)I'm into this (336 mainepistettä)I'm into this (336 mainepistettä)I'm into this (336 mainepistettä)I'm into this (336 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 6, Vierailut: 16
Eteisen lattian pintalämpötila näyttää 19-20 astetta. ja laatat tuntuvat sopivan lämpimiltä, ei kuitenkaan liian, mutta ei tarvitsekkaan..

Mutta onkohan tuo saneerauskaapeli tässä tapauksessa liian heikko?
Ennen lämmityksen kytkemistä päälle pintalämpötila oli 17 astetta. Ja muutamassa tunnissa nousi siihen 22 asteeseen, mutta siitä ylöspäin ei ole tapahtunut muutosta. En tiedä sitten tosiaan, että vaatiiko pidemmän ajan. Esim viikko, jotta päästäisiin haluttuun lämpötilaan, jotta kaikki rakenteet lämpenee todella hissukseen pikkuhiljaa.

Mikä yleensä on kosteiden tilojen lattialämmityksen pintalämpötila? Koska ne vieraat kenellä olen käynyt ja lattia on suorastaan hehkunut lämpöä, on ollut tämmöinen Enston analoginen termari. Jossa rullaa käännät 1-6 välillä.. Heillä asetus on ollut noin 3,5. Ja lattia on tuntunut selvästi lämpimältä.
En tiedä sitten tunteeko talvella eron selkeämmin.

Muokattu
7 kuukautta sitten by Rantapoika
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae