Patolevy puuttuu yhdeltä seinustalta


Patolevy puuttuu yhdeltä seinustalta

Kirjoittaja
Viesti
J103635867
J103635867
I'm into this
I'm into this (208 mainepistettä)I'm into this (208 mainepistettä)I'm into this (208 mainepistettä)I'm into this (208 mainepistettä)I'm into this (208 mainepistettä)I'm into this (208 mainepistettä)I'm into this (208 mainepistettä)I'm into this (208 mainepistettä)I'm into this (208 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 3, Vierailut: 89
En tiedä meneekö nyt oikealle alueelle, mutta....

Asun 78-vuoden rinnetalossa. Kuntotarkastuksessa todettiin yläpihan puolella olevan patolevyn ylälistan puuttuvan (ensimmäinen kysymys oikeastaan olisi, onko tämä miten vakavaa?). Kävin tätä ihmettelemässä ja ajattelin hieman kurkata patolevyä samalla. Poistelin vähän kasvillisuutta seinänviereen tehdystä kivetyksestä, kaikki vaikutti olevan muuten ok. Tutkailin samalla sitten rinteen puolta, koska patolevytys näytti olevan melko alhaalla. Kaivelin kiviä pois ja huomasin ettei sivustalle ole vedetty levyä ollenkaan, vaan se päättyy yläpihan puoleiseen kulmaan. Tällä seinustalla on siis "vain" autotalli (rakennettu kiinni taloon) ja ilmeisesti siksi ei ole nähty tarpeelliseksi laittaa patolevyjä, ainoastaan jonkinlainen muovitus näytti olevan seinässä kiinni. Onkohan miten vaarallinen ratkaisu? Muille seinustoille on siis laitettu patolevyt. Toisen puolen rinnesivulle on laitettu patolevyt (ehkä uusittukkin joskus) ja siinä on reunalista nätisti kiinni (Tämän seinän takana on kosteat tilat; suihku ja sauna). Tälle sivulle ei ole tehty "kivetystä", kuten muille sivustoille. Pitäisiköhän tämäkin hoitaa kuntoon? Patolevyn lisäksi näytti olevan styroxit ja ne ihan hyvin kiinni. Ja niin ennen kuin kukaan kysyy, salaojat on...ilmeisesti aivan tukossa, mutta huuhtelu on jo tilattu. 

Toivottavasti joku nyt tajusi jotain sepustuksestani. Olen täysi noviisi siis tällä alalla.
J522231914
J522231914
Supreme Being
Supreme Being (8,3K mainepistettä)Supreme Being (8,3K mainepistettä)Supreme Being (8,3K mainepistettä)Supreme Being (8,3K mainepistettä)Supreme Being (8,3K mainepistettä)Supreme Being (8,3K mainepistettä)Supreme Being (8,3K mainepistettä)Supreme Being (8,3K mainepistettä)Supreme Being (8,3K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 75, Vierailut: 1,3K
Harmillinen tilanne. En osaa sanoa miten välttämätöntä olisi laittaa patolevyjä mutta vähintäänkin kannattaa varmistaa että ylärinteen puolella on kunnollinen niskaoja tai vesikouru ettei ylärinteestä valu pintavesiä talon perustuksiin.
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae