Pressutallin luvat, iso


Pressutallin luvat, iso

Kirjoittaja
Viesti
Tolvana
Tolvana
I'm into this
I'm into this (258 mainepistettä)I'm into this (258 mainepistettä)I'm into this (258 mainepistettä)I'm into this (258 mainepistettä)I'm into this (258 mainepistettä)I'm into this (258 mainepistettä)I'm into this (258 mainepistettä)I'm into this (258 mainepistettä)I'm into this (258 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 34
Miten yleisesti ottaeen on pressutallien laita?

Isohko lähes 70m2 pressutalli. Millainen lupa sille pitäisi hakea? Käyttöaika ensi talvi ja kunnes autotalli/talo valmistuu. Eli ei ikuinen/pysyvä.
Haen lupapisteen kautta, mutta minkähän laitan:
Toimepideilmoitus
Toimenpidelupa
Rakennuslupa (miksi kun kyseessä purettava teltta)

Voiko kunta tosiaan kieltää tällaisen pystyttämisen kokonaan?

Pm
Pm
Supreme Being
Supreme Being (660,0K mainepistettä)Supreme Being (660,0K mainepistettä)Supreme Being (660,0K mainepistettä)Supreme Being (660,0K mainepistettä)Supreme Being (660,0K mainepistettä)Supreme Being (660,0K mainepistettä)Supreme Being (660,0K mainepistettä)Supreme Being (660,0K mainepistettä)Supreme Being (660,0K mainepistettä)

Ryhmä: Valvojat
Viestit: 3,1K, Vierailut: 5,4K
Kaksi vaihtoehtoa: 1. Kysy rakennusvalvonnasta, 2 Älä kysy ja tee halli. Itse kallistuisin vaihtoehdon 2. kannalle.
J881572161
J881572161
Supreme Being
Supreme Being (94,0K mainepistettä)Supreme Being (94,0K mainepistettä)Supreme Being (94,0K mainepistettä)Supreme Being (94,0K mainepistettä)Supreme Being (94,0K mainepistettä)Supreme Being (94,0K mainepistettä)Supreme Being (94,0K mainepistettä)Supreme Being (94,0K mainepistettä)Supreme Being (94,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1,0K, Vierailut: 7,8K
Tee se autotalli ensin ts. pane ensin teltta autotallin paikalle ja tee autotalli säältä suojaan. Sitten pystytä tarvittaessa se teltta varastoksi, niin sinulla on sitten kaksi varastoa ja ehkä et sitä telttaa tarvitsekaan enää. 

Näin minä tein. Hermoherkkä naapuri narisi ja teki valituksen rakennusvalvontaan, mutta rakennusvalvonta vastasi, että rakentaahan saa, kun on voimassaoleva rakennuslupa. 

En kysynyt keneltäkään, tein vaan isossa kaupungissa kaava-alueella, muut ympärillä olevat talot olivat jo valmiita. Helppoa kuin heinänteko. Tykillä tarvittaessa lämpöä. Harkkomuurauskin paidatta ja pakkasella.

Muuten sen teltan tein alusta loppuun itse, eikä maksanut paljon. Kun purin sen teltan, niin niitä tarvikkeita olen sitten pystynyt hyödyntämään niissä hommissa. Vetotankoina käytin kuormaliinoja.

Muokattu
3 vuotta sitten by J881572161
ruosu
ruosu
Supreme Being
Supreme Being (523,0K mainepistettä)Supreme Being (523,0K mainepistettä)Supreme Being (523,0K mainepistettä)Supreme Being (523,0K mainepistettä)Supreme Being (523,0K mainepistettä)Supreme Being (523,0K mainepistettä)Supreme Being (523,0K mainepistettä)Supreme Being (523,0K mainepistettä)Supreme Being (523,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1,9K, Vierailut: 2,3K
Jos halutaan pykälien mukaan mennä, niin kyllä tuonkokoinen teltta erilleen pystytettynä ainakin kaava-alueella satavarmasti vaatii luvan!  Lupa anotaan tilapäisrakennusta varten. Vaatimukset ne on niilläkin, etäisyyksien sun muitten suhteen; etenkin jos siellä säilytellään autoja; palavia nesteitä y.m.
Tässä tämä on kai tarkoituksena, "niinkauan kuin autotalli tulee valmiiksi"...?
Rakenteilla olevan rakennuksen sääsuojaaminen teltalla taas on eri juttu; se kuuluu voimassa olevan rakennusluvan piiriin, eikä siinä ole kellään nokan koputtamista. Sääsuoja voi hyvinkin olla omatekoinen, eikä tartte täyttää mitään esteettisiä vaatimuksiakaan; kuuluupahan vain siihen normaaliin rakennuspaikan sekavuuteen. Tämä tietysti jotakuinkin "normaalin " rakennusajan puitteissa, ei ole mikään suurempi nautinto katsella niitä lepattavia pressuja vuositolkulla...? Tässä tapauksessa sitä telttakyhäystä ei myöskään lasketa säilytystilaksi, mutta voihan sitä siinäkin fuskata jos haluaa, ja pitää autoaan siellä rakennusaikana, mutta epäilen pahasti että jos jotakin sattuu niin...?
Parempi mielestäni on  "turvata selusta", eikä mennä "kakkosvaihtoehtojen " mukaan.
 Teltan koko on sitä luokkaa, että jopa kaava-alueen ulkopuolella se vaatii  vähintään toimenpideluvan !Exclamation
Muokattu
3 vuotta sitten by ruosu
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae