Onko tällaista kannattavaa lähteä rakentamaan?


Onko tällaista kannattavaa lähteä rakentamaan?

Kirjoittaja
Viesti
J444311105
J444311105
Gaining Respect
Gaining Respect (128 mainepistettä)Gaining Respect (128 mainepistettä)Gaining Respect (128 mainepistettä)Gaining Respect (128 mainepistettä)Gaining Respect (128 mainepistettä)Gaining Respect (128 mainepistettä)Gaining Respect (128 mainepistettä)Gaining Respect (128 mainepistettä)Gaining Respect (128 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 16
Tervehdys, 
Talonrakennusprojekti siintää mielessä ja haluaisinkin kuulla foorumilaisten mielipiteitä ratkaisuihin, joita talooni olen ajatellut. Talon sijainti tulisi olemaan Varsinais-Suomessa. --> Tontti on vielä hakusessa. Ajatuksena yksinkertaiset ja toimivat rakenteet, vähän talotekniikkaa, vähän huollettavaa, vähän työvaiheita. -->Toive, että myös itse voisi tehdä mahdollisimman paljon. Kustannukset pitäisi saada pysymään kurissa.

Näettekö ongelmia näissä vaihtoehdoissa, ja mitä ehdottaisitte tilalle?

1. Hengittävä hirsitalo, Ei muovipulloa. Mahdollisesti esim. https://muovitontalo.fi/kero-ekohirsi. -> Tämän pystyisi varmaan laittamaan omin toimin kasaan, parin miehen voimilla? - Helppo rakentaa? --> Valmista seinää --> Vähemmän rakennusvaiheita? -

2. Tuulettuva alapohja 
- Terästolppien varaan (esim. Ruukki) --> Päälle valmiit ontelolaatat: (esim. Parma) --> Pääseekö vähemmällä pohjatyöllä/vaivalla? 

3. Painovoimainen ilmanvaihto? --> yksinkertainen, eikä koneiden varassa. --> onko vielä nykypäivänä mahdollista toteuttaa? Muita vaihtoehtoja?

4. Lämmitykseen VILP + mahdollisesti hybriditakka --> Mikä olisi optimaalinen kombo? Takka olisi käytännössä back-up, jos sähköt poissa jne.  Aurinkosähkö?J522231914
J522231914
Supreme Being
Supreme Being (8,3K mainepistettä)Supreme Being (8,3K mainepistettä)Supreme Being (8,3K mainepistettä)Supreme Being (8,3K mainepistettä)Supreme Being (8,3K mainepistettä)Supreme Being (8,3K mainepistettä)Supreme Being (8,3K mainepistettä)Supreme Being (8,3K mainepistettä)Supreme Being (8,3K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 74, Vierailut: 1,3K
Ainakin muutama vuosi sitten Hesarissa oli artikkeli painovoimaisen ilmanvaihdon rakentamisesta nykytaloon ja artikkelista jäi mieleen että käytännössä on hyvin vaikea rakentaa sellaista taloa joka täyttäisi nykyiset rakennusmääräykset ilman ilmanvaihtokonetta. Joku pariskunta oli onnistunut mutta ihan jokainen suunnittelija ei pysty tuollaista suunnittelemaan.
Pm
Pm
Supreme Being
Supreme Being (521,0K mainepistettä)Supreme Being (521,0K mainepistettä)Supreme Being (521,0K mainepistettä)Supreme Being (521,0K mainepistettä)Supreme Being (521,0K mainepistettä)Supreme Being (521,0K mainepistettä)Supreme Being (521,0K mainepistettä)Supreme Being (521,0K mainepistettä)Supreme Being (521,0K mainepistettä)

Ryhmä: Valvojat
Viestit: 3,1K, Vierailut: 5,3K
Ajattelusi on hyvällä alulla. Kunhan saat rakennuskelpoisen tontin hankituksi niin sitten pätevä suunniottelija kehiin. Rakennuslupakuvien vääntämisessä alkavat mahdolliset ratkaisut kirkastua. Koneellinen ilmanvaihto lämmön talteenotolla on yksinkertainen ja toimiva ratkaisu. Ilmanvaihdossa ei kannata ilmamäärän kanssa pihistellä.
J881572161
J881572161
Supreme Being
Supreme Being (32,0K mainepistettä)Supreme Being (32,0K mainepistettä)Supreme Being (32,0K mainepistettä)Supreme Being (32,0K mainepistettä)Supreme Being (32,0K mainepistettä)Supreme Being (32,0K mainepistettä)Supreme Being (32,0K mainepistettä)Supreme Being (32,0K mainepistettä)Supreme Being (32,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 512, Vierailut: 4,2K
Jokainen saa ihmetellä ja tehdä niin kuin haluaa myönnetyn rakennusluvan mukaan.

1.-kohdan saa helpoimmin yksinkin toisin tehtynä ts. runko viikossa vain saha, runkonaulain + kompura ja vatupassi ja tietenkin se henkilö sekä sopiva kasa ”puita”.

Voi vielä lisätä, että lisähenkilö tuo vain lisäkustannuksia ellei se ole vain lähes seurustelu-upseerina eli korkeintaan ruoka- ja kahvipalkalla, sillä työ ei tapahdu läheskään puolessa ajassa kaverin kanssa siitä mitä siihen kuluu aikaa yhdeltä. 
Tietenkin on myönnettävä, että se toinen on avuksi joissakin tilanteissa ja se kyllä osittain nopeuttaa sitä työtä, kun kaveri on terhakas ja osaa/tietää mitä ja miten seuraavaksi tehdään ts. sen apurin on oltava osaavampi/tietävämpi osapuoli, joka vie työtä eteenpäin, jolloin tämä on se varsinainen tekijä ja toinen vain "automaatti".

2.-kohta on ongelmallinen.

3.-.kohta ei ole nykyaikaa ja eipä helposti täytä vaatimuksiakaan.Yhdessä ne riitelevät pahasti koneellisen ilmavaihdon kanssa ns. ”poistyöntävä tai - imevä ”täysin järjetön", joten jäljelle jää ns. talteenottava eli LTO, joka on myös riitelevä 1. - 3. kanssa.

PS! Seinät eivät hengitä, mutta sillä luulolla aiheutetaan vain rakenteitten kostumista ja myös energiahukkaa ja nykyisin rakenteitten homehtumista. Ken tietoisesti sitä haluaa, niin sekin on hänen asiansa ja se sallittakoon.
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae