Tulviva maakellari - mission impossible?


Tulviva maakellari - mission impossible?

Kirjoittaja
Viesti
J407330124
J407330124
Gaining Respect
Gaining Respect (162 mainepistettä)Gaining Respect (162 mainepistettä)Gaining Respect (162 mainepistettä)Gaining Respect (162 mainepistettä)Gaining Respect (162 mainepistettä)Gaining Respect (162 mainepistettä)Gaining Respect (162 mainepistettä)Gaining Respect (162 mainepistettä)Gaining Respect (162 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 10
Hei kokeneemmat rakentajat!

Hiljattain hankitun kesämökin tontin nurkalla on kauan käyttämättömänä ollut maakellari ja pohdin, onko se mahdollista remontoida kohtuullisin kustannuksin käyttökuntoon vai olisiko helpompaa räjäyttää ja rakentaa alusta alkaen uusi... 

Tilanne on nimittäin se, että maakellari tulvii, eikä ihme, sillä maakellarin lattiataso on maanpintaa alempana (kutakuinkin tasoissa läheisen ojan pohjan kanssa eli siihen suuntaan ei saa kaatoja) eikä kellarin seiniä ole aikoinaan rakennettu alla olevaan kallioon asti:
 • Kellarin alla oleva kallio laskee sisäänkäynniltä kohti takaseinää siten että kallion ja seinän alareunan väliin jää 10-50cm maata. 
 • Nähtävästi yksinkertainen betoninen runko on rakennettu ensin ja sitten päälle & ympärille on kasattu maata. 
 • Sen kummempia eristyksiä saati salaojituksia tai kosteussulkuja en ole kummusta löytänyt.

Oheiset kuvat toivottavasti hieman auttavat hahmottamaan tilannetta sekä mittoja. Kellarin pohjan mitat ovat noin 2,5m * 2,5m ja korkeutta sisäänkäynnin luona kallion laella on noin 1,8m.

Nähdäkseni kellarin remontoinnissa on muutama vaihtoehto:
 • Korvataan pois kaivamamme maa-aines hiekalla 
  • ei estä tulvimista mutta ehkä hieman nopeuttaa tulvavesien imeytymistä pois
 • Valetaan / muurataan (millaisilla tiilillä, kävisikö kahi?!) puolisen metriä uutta seinää kalliosta alkaen olemassaolevaan seinään asti ja valetaan kallion päälle raudoittaen lattia joka samalla sitoo uudet seinät yhteen. 
  • Näin saataisiin nykyinen seinän ja kallion välinen maayhteys "kiinni" 
  • vähentäisi kaiketi jonkin verran syksyn / kevään tulvia mutta toisaalta myös hidastaisi tulvavesien imeytymistä pois
 • TNT-pamaus ja uuden kellarin tekeminen
PS. Ymmärrän kyllä sen verran fysiikasta että tällaisessa tilassa on aina jonkin verran kosteutta kapillaari-ilmiön yms takia mutta tavoite ei olekaan saada tuosta asumis- vaan hillopurkki- ja vihanneskelpoista tilaa. Ilmanvaihtoa tulen joka tapauksessa kehittämään.

Suuri kiitos kommenteistanne! 


Tags
Muokattu
2 vuotta sitten by J407330124
J881572161
J881572161
Supreme Being
Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 566, Vierailut: 4,9K
Kun pamautat, niin suojaa mökkisi sirpaleilta!
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae