Maali+tasoite mysteeri


Maali+tasoite mysteeri

Kirjoittaja
Viesti
J546402172
J546402172
I'm into this
I'm into this (234 mainepistettä)I'm into this (234 mainepistettä)I'm into this (234 mainepistettä)I'm into this (234 mainepistettä)I'm into this (234 mainepistettä)I'm into this (234 mainepistettä)I'm into this (234 mainepistettä)I'm into this (234 mainepistettä)I'm into this (234 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 14
Haluaisin apua pintaremontin jälkeisen mysteerin selvittämiseen. Remontoin pienen 12m2 huoneen.

Ongelma:
Pintaremontin jälkeen huoneessa alkoi haista, silmiä kirveli ja pidempiaikainen oleskelu aiheutti pahoinvointia. 
Tarkennuksena, että en saa helposti sisäilmaoireita ja kestän verrattain hyvin hajuja. Oireita sai myös muut ihmiset. Oireet olivat mielestäni samoja, kuin mitä yleensä tulee pellavaöljymaalin kuivuessa. Oireet alkoivatkin voimakkaina heti maalauksen jälkeen, mutta ihan kuin kuivumisreaktio olisi vain jatkunut ja jatkunut. Jouduin asumaan 1,5kk muualla. Vuokrasin kolmeksi kuukaudeksi aktiivihiilisuodattimen, joka ehkä auttoi jonkin verran. Nyt 4kk remontin valmistumisen jälkeen haju on helpottunut (haisee edelleen jonkin verran), mutta seiniin on ilmestynyt pitkiä yli 1m halkeamia sekä sinne tänne noin 1mm halkaisijaltaan olevia ruskeita pisteitä.

Remontin kuvaus:
Kyseessä on 1925 rakennettu tiilitalo.
- Tapettikerrosten poisto
- betoniseinien pesu 
- vetonit-tasoite ja isompiin koloihin kipsiä
- hionta ja pölyjen imurointi
- Sellakka primer
- allbäckin Linus-sisäseinämaali (pellavaöljypohjainen, vesiohenteinen emulsiomaali)

Tarkistin myyjältä, että maali sopii tasoitepintaan. Myös nettisivuilla lukee niin. Oliko tasoite ja maali yhdistelmä sitten kuitenkin väärä?

Toivoisin selvitysapua tähän asiaan. Olen aika harmissani, koska tuntuu, että kohta tässä pitää piikata tasoitteet pois ja aloittaa alusta..
ruosu
ruosu
Supreme Being
Supreme Being (512,0K mainepistettä)Supreme Being (512,0K mainepistettä)Supreme Being (512,0K mainepistettä)Supreme Being (512,0K mainepistettä)Supreme Being (512,0K mainepistettä)Supreme Being (512,0K mainepistettä)Supreme Being (512,0K mainepistettä)Supreme Being (512,0K mainepistettä)Supreme Being (512,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1,9K, Vierailut: 2,3K
Vaikea sanoa; arvailuksi menee, mutta minun arvaukseni on että se "sellakkaprimeri" ei ole siellä alla hyväksi! Seinässä on kosteutta joka nyt väkisellä pukkaa läpi...?
Ensisijaisesti kyllä ihmettelen miksi on "perinnemaaleilla" tässä ruvettu yleensäkkään leikkimään?
Onhan niitä nyt tänä päivänä muitakin ; jopa astma- ja allergialiiton hyväksymiä, "myrkyttömiä ja hajuttomia" maaleja tuohon tarkoitukseen ?
Eikä primereitäkään tarvita....
Lienenkö sitten ajasta jälkeenjäänyt, tyhmä ja tietämätön tässäkin asiassa, mutta täytyy tunnustaa: Henkilökohtaisesti en ole moisia primereitä betonipinnoille käyttänyt !
Muokattu
3 vuotta sitten by ruosu
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae