10-vuotistarkastus lähestyy


10-vuotistarkastus lähestyy

Kirjoittaja
Viesti
J8526961711
J8526961711
I'm hooked
I'm hooked (520 mainepistettä)I'm hooked (520 mainepistettä)I'm hooked (520 mainepistettä)I'm hooked (520 mainepistettä)I'm hooked (520 mainepistettä)I'm hooked (520 mainepistettä)I'm hooked (520 mainepistettä)I'm hooked (520 mainepistettä)I'm hooked (520 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 3, Vierailut: 9
Ostamassamme huoneistossa on muuton jälkeen paljastunut outoja. Huoneistossa on alkuperäinen tapetointi ja lähes kaikki tapetoidut huoneiden nurkat ovat rypyllä – kantavien ja etenkin väliseinien yhtymäkohdissa. Myös keskellä betonista seinää (ostohetkellä taulun ja verhon takana) on myös ryppyä. Osa keittiön välitilalaatoituksesta on irtoamassa ja laattojen alasaumaus (silikoni) on rypyttynyt irti. Lisäksi tänään havaitsin että pikkumakkarin katon ja seinän rajapinnassa on koko seinän matkalta auki. Ovatko tämän kaltaiset viat omistajan, taloyhtiön vai vielä 10-vuotistarkastusta tekemättömän rakennuttajan vastuulla olevia virheitä? Jos ja kun halutaan selvittää seinissä olevien halkeamien syy on tapetit irrotettava. Kuka tuossa tílanteessa on vastuullinen. Myöskin autotallissa on rakeinseiden nurkissa avautumia sekä pysty- että vaakasuuntaisia. Alla olevassa kuvassa on rypytystä, joka jatkuu betonista ulkoseinää ja cyproc-pinnoitettua kevytrakeinteista seinää alas asti.Kysymys
Betonitohtori
Betonitohtori
Supreme Being
Supreme Being (716,0K mainepistettä)Supreme Being (716,0K mainepistettä)Supreme Being (716,0K mainepistettä)Supreme Being (716,0K mainepistettä)Supreme Being (716,0K mainepistettä)Supreme Being (716,0K mainepistettä)Supreme Being (716,0K mainepistettä)Supreme Being (716,0K mainepistettä)Supreme Being (716,0K mainepistettä)

Ryhmä: Valvojat
Viestit: 4,4K, Vierailut: 4,4K
J8526961711 - 11/11/2017
Ostamassamme huoneistossa on muuton jälkeen paljastunut outoja. Huoneistossa on alkuperäinen tapetointi ja lähes kaikki tapetoidut huoneiden nurkat ovat rypyllä – kantavien ja etenkin väliseinien yhtymäkohdissa. Myös keskellä betonista seinää (ostohetkellä taulun ja verhon takana) on myös ryppyä. Osa keittiön välitilalaatoituksesta on irtoamassa ja laattojen alasaumaus (silikoni) on rypyttynyt irti. Lisäksi tänään havaitsin että pikkumakkarin katon ja seinän rajapinnassa on koko seinän matkalta auki. Ovatko tämän kaltaiset viat omistajan, taloyhtiön vai vielä 10-vuotistarkastusta tekemättömän rakennuttajan vastuulla olevia virheitä? Jos ja kun halutaan selvittää seinissä olevien halkeamien syy on tapetit irrotettava. Kuka tuossa tílanteessa on vastuullinen. Myöskin autotallissa on rakeinseiden nurkissa avautumia sekä pysty- että vaakasuuntaisia. Alla olevassa kuvassa on rypytystä, joka jatkuu betonista ulkoseinää ja cyproc-pinnoitettua kevytrakeinteista seinää alas asti.Jos rakenteet ovat liikkuneet, (painumisesta, kutistumisesta, liitosten pettämisestä yms) johtuvat, ovat tietenkin taloyhtiön vastuulle kuuluvia asioita. Jos tapetit on asennettu väärin, tai silikonit rutussa ovat näkyviä vikoja ja puutteita, jotka näkyvät ja ovat silloin ostajan vastuulla. Huoneistoja tai taloja ei kannata ostaa "silmät ummessa". Jos itse ei pysty huomioimaan asioita pitää ottaa mukaan tarkastukseen joku muu henkilö, joka osaa katsella nämä asiat.

Muokattu
2 vuotta sitten by Betonitohtori
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae