Hirsitalon purkaminen ja asbesti


Hirsitalon purkaminen ja asbesti

Kirjoittaja
Viesti
Hemu
Hemu
I'm into this
I'm into this (232 mainepistettä)I'm into this (232 mainepistettä)I'm into this (232 mainepistettä)I'm into this (232 mainepistettä)I'm into this (232 mainepistettä)I'm into this (232 mainepistettä)I'm into this (232 mainepistettä)I'm into this (232 mainepistettä)I'm into this (232 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 63
Olemme purkamassa 1930-luvulla rakennettua hirsirunkoista taloa. Talo on kahdessa kerroksessa ja yhteensä 80 neliötä. Ulkoverhoilu on suoraan hirressä ja sisältä rakenne on tuulesuojalevy + sisäpanelointi. Kaiken kaikkiaan melkein alkuperäisessä kunnossa. Purkaminen tehdään hirsirunkoon asti käsityönä ja runko tullaan viemään pois.

Purkamista varten ymmärtääkseni tulee toteuttaa asbestikartoitus. Kuinka laaja kartoitus tällaiselle talolle tulee tehdä? Olen kontaktoinut useaakin asbestikartoituste tekevää firmaa ja toinen tarjoaa kolmen näytteen pakettia ja toinen 15-20 näytteen pakettia? Hintahaarukka tällöin 300 - 2000 euroa. Mikä on minimi taso jolla purkua voi lähteä suorittamaan? Talossa ei juurikaan ole laattoja eikä muovimattoja. Jos otan tuollaisen halvan kokonaisuuden niin voiko joku tulla myöhemmin sanomaan, että tämä nyt ei ole tarpeeksi hyvä ja kartoitus tulee tehdä uudelleen.

Jos teen itse purun, niin voinko ottaa myös näytteet itse ja toimittaa näytteet analysoitavaksi. Tällaisiakin palveluja tuntuu nykyään olevan pilvin pimein. Onko niiltä saatu mittaustodistus pätevä? Kenelle kyseistä todistusta edes tarvitsee näyttää?

Tai aivan ääriesimerkkinä, jos teen purun itse, niin tarvitseeko minun edes asiasta välittää jos kyseessä on vain oma terveys?

Erään purkufirman edustaja sanoi ainakin että eivät he tarvitse mitään asbestikartoituksia, koska tekevät purun suoraan nosturilla jätelavoille.


miau-miau
miau-miau
Supreme Being
Supreme Being (13,0K mainepistettä)Supreme Being (13,0K mainepistettä)Supreme Being (13,0K mainepistettä)Supreme Being (13,0K mainepistettä)Supreme Being (13,0K mainepistettä)Supreme Being (13,0K mainepistettä)Supreme Being (13,0K mainepistettä)Supreme Being (13,0K mainepistettä)Supreme Being (13,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 59, Vierailut: 1,1K
Käytännössä kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa tulee varmistua sisältääkö purettavat rakenteet asbestia.   Rakennuttajan tai muun, joka ohjaa ja valvoo rakennushanketta on huolehdittava, että asbestinpurkutyötä varten tehdään asbestikartoitus.  Velvollisuus koskee henkilöä tai organisaatiota, joka ryhtyy rakennushankkeeseen ...

http://www.rakli.fi/media/rakennuttaminen/20151112_asbestilainsaadanto_muuttuu.pdf


Miau-mielipide:   Teksti on taas olevinaan jämerää ja vaativaa ja velvoittavaakin,  mutta se jättää kuitenkin asioita osittain puolitiehen eli melko epämääräisiksi:  Kun sitä lukee niinkuin  "piru raamattua"   tai kuin  "lainoppinut säädöstä",  niin voi helposti kommentoida että:   asbestikartoitus tehdään vain asbestinpurkutyötä varten ...  eli siis käytännössä:  mikäli rakennuksessa ei tarvita asbestinpurkutyötä (eli siinä ei ole asbestia) , niin ...

Jos tuntee ja tietää kaikki rakennusosissa käytetyt materiaalit, niin kykenee toki ilman "valtuutettua asbestin-arvaajaa"kin  ihan itse arvioimaan ja varmistamaan, onko jossain niissä käytetty asbestia vai ei ( asbestia sisältävien materiaalien ja liimojen luetteloita löytyy )

GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae