Talopaketin oikeat kustannukset


Talopaketin oikeat kustannukset

Kirjoittaja
Viesti
J7520771029
J7520771029
Forum Guru
Forum Guru (1,5K mainepistettä)Forum Guru (1,5K mainepistettä)Forum Guru (1,5K mainepistettä)Forum Guru (1,5K mainepistettä)Forum Guru (1,5K mainepistettä)Forum Guru (1,5K mainepistettä)Forum Guru (1,5K mainepistettä)Forum Guru (1,5K mainepistettä)Forum Guru (1,5K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 5, Vierailut: 68
Kokemuksia talopakettien ("avaimetkäteen") rakentamisesta? Mitä ylimääräisiä kustannuksia otettava huomioon tontin,vesi -sähkö liitymien lisäksi? Onko joutunut maksamaan paljon ylimääräistä mitä on ns sovittu? 
Yleinen
J522231914
J522231914
Supreme Being
Supreme Being (15,0K mainepistettä)Supreme Being (15,0K mainepistettä)Supreme Being (15,0K mainepistettä)Supreme Being (15,0K mainepistettä)Supreme Being (15,0K mainepistettä)Supreme Being (15,0K mainepistettä)Supreme Being (15,0K mainepistettä)Supreme Being (15,0K mainepistettä)Supreme Being (15,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 127, Vierailut: 2,0K
Suunnittele rakennus ja sen käyttö todella huolella ennenkuin menet tilaamaan talopakettia. Ja koskee etenkin nk avaimet käteen toimituksia sillä kun niissä lyöt jotain lukkoon, kaikki muutokset maksavat siitä eteenpäin. Ja oikeastaan sanoisin että esim kaikki tulisijat, savupiipun materiaalit, mahdolliset kurasyöpöt, keskuspölynimurit, liesituulettimet, kivirakenteiset sisäseinät sekä mahdolliset käyttöullakkovaraukset kannattaisi tietää jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, viimeistään niissä arkkitehtikuvissa joilla haetaan rakennuslupaa. Nuo kaikki kun vaikuttavat mm rakenne-, elementti- ja muihin suunnitelmiin sekä moneen muuhunkin asiaan jotka pitää tietää todella aikaisessa vaiheessa, noita suunnitelmia aletaan tekemään juuri arkkitehtikuvien perusteella. Ja suosittelen lämpimästi tekemään kiintokalustesuunnitelman myös suhteellisen aikaisin ja sähkö- sekä LVI suunnitelmat vasta kun kiintokalustesuunnitelma ovat valmiina, näin siksi että kiintokalustesuunnitelma sanelee hyvin pitkälle mm sen mihin tarvitset vesijohdon, mihin viemärin ja mihin sähköä. Jututa hiljattain rakentaneita ihmisiä, pyri vierailemaan heidän luonaan, kysy mikä toimii ja minkä olisivat tehneet nykytietämyksellä toisin. Lue rakennusblogeja (mm Talo Värjölä).

Ylimääräisistä kustannuksista sen verran että niitä on aika vaikea luetella tyhjentävästi mutta esim jo tontti kertoo paljon: Jos tontilla on kalliota tai kivikkoa, saattaa tulla ylimääräisiä louhimiskustannuksia. Savinen tai soinen tontti taas saattaa edellyttää normaalisia suurempia massanvaihtoja ja/tai paaluttamista, nuo ovat kaikkea muuta kuin ilmaisia. Rinnetontilla pääsee luultavasti tekemään erilaisia muureja, tukirakenteita, porrastuksia ja lisäksi voi olla että työjärjestys pitää miettiä tarkkaan etukäteen koska jonkin nimenomaisn vaiheen jälkeen voi olla mahdotonta tai ainakin hyvin vaikeaa tehdä jotain tontin perälle. Tee kerralla kunnolla, älä yritä oikaista tai fuskata näissä koska se voi käydä hyvin kalliiksi. Jos sinulla on rinnetontti, pyri laittamaan heti aluksi kunnon ojat ylärinteen puolelle ja sivuille sillä parikin rankkasadetta saattaa sotkea perustuksesi (tai naapuritalon perustukset) oikein kunnolla.

Valokuvaa erittäin paljon, oikeastaan ihan kaikkea ja jatkuvasti (koko projektin aikana useita tuhansia valokuvia). Tulet luultavasti tarvitsemaan noita kuvia jo rakennusaikana, kaikkea ei muista millään.
J9564361321
J9564361321
I'm into this
I'm into this (220 mainepistettä)I'm into this (220 mainepistettä)I'm into this (220 mainepistettä)I'm into this (220 mainepistettä)I'm into this (220 mainepistettä)I'm into this (220 mainepistettä)I'm into this (220 mainepistettä)I'm into this (220 mainepistettä)I'm into this (220 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 4
Tämä juttu antaa myös osviittaa siihen paljonko muuttovalmis-paketin päälle pitää maksaa

https://www.kp24.fi/lehti/keskipohjanmaa/549075/omakotitalon-todellinen-hinta-ota-nama-maksut-huomioon-muuttovalmis-paketin-lisaksi

GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae