Kylmän ulkorakennuksen muutos lämpimäksi harrastetilaksi.


Kylmän ulkorakennuksen muutos lämpimäksi harrastetilaksi.

Kirjoittaja
Viesti
Teemus
Teemus
I'm into this
I'm into this (234 mainepistettä)I'm into this (234 mainepistettä)I'm into this (234 mainepistettä)I'm into this (234 mainepistettä)I'm into this (234 mainepistettä)I'm into this (234 mainepistettä)I'm into this (234 mainepistettä)I'm into this (234 mainepistettä)I'm into this (234 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 37
Moi! 

Eli tarkoituksena olisi rakentaa harrastetila vanhasta ulkorakennuksesta jossa on ollut vanha sauna, ulkohuussi ja pienet nukkumatilat. 1990-2000 muutettu autokatokseksi ja kylmäksi varastotilaksi. Leveys on noin 5m ja pituus 7m. Nyt tarkoituksena olisi muuttaa tila yhtenäiseksi lämpimäksi auton harrastetilaksi, Talvella lämpötila täytyisi olla yli +5'c Ulkoverhous ja katto olisi tarkoitus pitää vanhaa. Rahaa projektiin varattu maksimissaan 10000e ja aikaa 1v mutta mitä nopeammin ja halvemmalla päästään sitä parempi.

Mitä mieltä olette seinien eristyksestä? Tuulensuojalevy leikattuna pystypuiden väliin, puhallusvilla, tervapaperi ja cyprokki?
Kuvissa näkyvät ovet ja avattu seinä olisi tarkoitus pistää umpeen ja Käynti ovi tulee rakennuksen päätyyn kaksi ulospäin saranoitua ovea ja toiseen oveen rakennetaan myös pieni käyntiovi.

Vanhan lattian puran pois ja uusi jotenkin näin?
Lecasora. Tamppaus. Styrox. Raudoitus. (Vanha sokkeli sidotaan uuteen lattiaan) mitä mieltä olette lattialämmityksestä? Yksi viemäri lähelle ovea. Lattia valu 10cm & nosturikohdat 20cm?  Mahd. Master top pinnoite?

Miten ajoramppi rakennetaan? Tässä tapauksessa rampin täytyy olla n.5m pitkä & 70cm nousu jotta saadaan tarpeeksi matala kynnys

Sisäkattoa olisi tarkoitus nostaa 3m korkeuteen kattotuolien alapuiden paikkaa nostamalla ja tuolia vahvistamalla.
 Eristeeksi: puhallusvilla höyrynsulkupaperi ja cyproc? Ja yläpohjaan kunnon tuuletus.

Ja miten se lämmitys? Tosiaan yli 5'c täytyisi olla myös kovilla pakkasilla. Ilmalämpöpumppu? Puukiuas tai löpölämmitin nostamaan nopeasti työ lämpöön? Kannattaako lattialämmitystä miettiä?

Olen aika amatööri rakennushommissa joten saa neuvoa kuin hölmöä ja omia ideoita saa heittää mukaan. Myös ratkaisuja työkalujen, varaosien ym tehokkaasta tilaa säästävästä varastoinnista olisi kiva kuulla.

-Teemu


Kysymys
marksto
marksto
Supreme Being
Supreme Being (169,0K mainepistettä)Supreme Being (169,0K mainepistettä)Supreme Being (169,0K mainepistettä)Supreme Being (169,0K mainepistettä)Supreme Being (169,0K mainepistettä)Supreme Being (169,0K mainepistettä)Supreme Being (169,0K mainepistettä)Supreme Being (169,0K mainepistettä)Supreme Being (169,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 931, Vierailut: 5,1K
Tämä nyt kuulostaa lähinnä suunnittelutoimeksiannolta. Esitä se jollekin rakennussuunnittelijalle niin saat avun, täältä tuskin. Olkoonkin ulkorakennus sen muuttaminen monin osin vaatii myös rakennsluvan nykyään.
Pm
Pm
Supreme Being
Supreme Being (441,0K mainepistettä)Supreme Being (441,0K mainepistettä)Supreme Being (441,0K mainepistettä)Supreme Being (441,0K mainepistettä)Supreme Being (441,0K mainepistettä)Supreme Being (441,0K mainepistettä)Supreme Being (441,0K mainepistettä)Supreme Being (441,0K mainepistettä)Supreme Being (441,0K mainepistettä)

Ryhmä: Valvojat
Viestit: 3,0K, Vierailut: 4,4K
Huonekorkeuden nostaminen kattotuoleja mulkkaamalla on sen verran kinkkinen juttu, että siihen ei maallikon kannata ryhtyä. Mutta muuten siitä vaan stailaamaan rakennusta uuteen uskoon. Työ tekijäänsä opettaa.
Pete
Pete
Supreme Being
Supreme Being (249,0K mainepistettä)Supreme Being (249,0K mainepistettä)Supreme Being (249,0K mainepistettä)Supreme Being (249,0K mainepistettä)Supreme Being (249,0K mainepistettä)Supreme Being (249,0K mainepistettä)Supreme Being (249,0K mainepistettä)Supreme Being (249,0K mainepistettä)Supreme Being (249,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1,4K, Vierailut: 1,4K
Jos tuota aiot minimibudjetilla muokata ja korottaa, niin unohda se katon korottaminen vanhaan runkoon nähden. Mää nostaisin koko huushollia ylöspäin senverran, kuin tarvitaan.

No juu, tämä ei sitten ollut vähäisimmässäkään määrin mikään kannanotto hankkeen yleisluontoiseen kannattavuuteen taikka lupapolitiikkaan. Kunhan muistelen menneitä (ja pieleenmenneitä) toteutettuja projekteja...

Muokattu
3 vuotta sitten by Pete
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae