Paneelien uusinta & valaistuksen lisäys vanhaan saunaan


Paneelien uusinta & valaistuksen lisäys vanhaan saunaan

Kirjoittaja
Viesti
Momentti
Momentti
Forum Expert
Forum Expert (734 mainepistettä)Forum Expert (734 mainepistettä)Forum Expert (734 mainepistettä)Forum Expert (734 mainepistettä)Forum Expert (734 mainepistettä)Forum Expert (734 mainepistettä)Forum Expert (734 mainepistettä)Forum Expert (734 mainepistettä)Forum Expert (734 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 2, Vierailut: 85

Sauna okt:ssa vuosimallia '75, lauteet ehkä uusittu jossain vaiheessa kun ovat uudemman näköiset kuin muu sauna esim. paneelit. Saunasta hajosi kiuas ja uusi pitäisi saada, no sen sainkin jo valittua mutta sitten homma menikin hankalammaksi tai vähintäänkin työläämmäksi:)Vanha kiuas oli etäohjattava ja samoin tulee myös uusi olemaan. Uudelle kiukaalle vedän lämpötila-anturin entisen vastaavan tilalle. No tätä anturin johtoreittiä selvitellessä otin pari seinäpaneelia irti ja huomasin että alumiinipaperi on reikäinen ja sitä on jo edellinen omistaja paikkaillut pakkausteipillä.Tässä yksi esimerkki miltä alupaperi näyttääkuva Paneelit kun on tuollaiset vähän suttuiset niin arvelin että josko ne uusisi nyt samalla kattoon ja seiniin. Mutta miten tuo alupaperin korjaus, vanha pois ja uusi tilalle oletan, mutta sitenkö että että seinälle tulevan paperin sauma tulee katon puolelle ja folioteipillä sauma umpeen.. vai? mitenhän villat tuolla takana kannattaako / pitääkö uusia? Kuivilta ne tuntuu mutta ovat vaihtaneet väriä tumman harmaaksi ja pölisevät aikalailla, lieneekö tuolla merkitystä. Tuon seinän takana on kylpyhuone.Katosta irrotin myös pari paneelia ja siellä paperi vaikutti ehjältä -> riittänee että vain paneelit vaihdetaan olettaen että paperi on ehjä muualtakin?Paneelien vaihdossa ongelmaksi tulee ainakin takaseinänä patteri, miten paneeli vaihdetaan tuonne patterin taakse? Joutuukohan tuon irrottamaan paneloinnin ajaksi?kuvaNyt kun paneeleita tulee jokatapauksessa revittyä auki niin ajatus oli lisätä saunaan myös Ledit tai valokuitua. Tässä ongelmana taas on sähkö, saunassa on tällä hetkellä yksi valaisin johon tulee vain kaksi johdinta, valaisimen kytkin on viereisessä kylpyhuoneessa. Voiko tästä valaisimesta ottaa sähkön säädösten mukaisesti esim. Cariitin valokuidulle missä projektori olisi lauteiden alle tarkoitettu malli, ks. linkki alta? Sähköasennukset tekee tietenkin sähkäri, hahmottelen vain mitä tässä nyt olisin edes vailla.http://www.netrauta.fi/sauna/saunavalaisimet/valokuituvalaisimet/laudekuituvalaistussarja-vpl30-g211-led-projektorilla  ruosu
ruosu
Supreme Being
Supreme Being (523,0K mainepistettä)Supreme Being (523,0K mainepistettä)Supreme Being (523,0K mainepistettä)Supreme Being (523,0K mainepistettä)Supreme Being (523,0K mainepistettä)Supreme Being (523,0K mainepistettä)Supreme Being (523,0K mainepistettä)Supreme Being (523,0K mainepistettä)Supreme Being (523,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1,9K, Vierailut: 2,3K

Saunalla on siis ikää yli neljä vuosikymmentä ! En  Sinuna enää miettisi minkäänlaisia osaparannuksia, vaan repisin kaikki pois ja pistäisin kaikki uusiksi saunasatua käyttäen. Kyllä ne alumiinit sun muutkin on jo tiensä päässä !Halpakorjaus
Halpakorjaus
Supreme Being
Supreme Being (554,0K mainepistettä)Supreme Being (554,0K mainepistettä)Supreme Being (554,0K mainepistettä)Supreme Being (554,0K mainepistettä)Supreme Being (554,0K mainepistettä)Supreme Being (554,0K mainepistettä)Supreme Being (554,0K mainepistettä)Supreme Being (554,0K mainepistettä)Supreme Being (554,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 2,5K, Vierailut: 2,2K
http://www.asennustuotteet.fi/catalog/16757/Jakorasia%20IP%2055%2C%20musta_FIN1.htmlLuultavasti tarvitaan tuontapainen jakorasia + vedonpoistaja projektorin asennusjohdolle.
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae