Keittiön laajennus ja seinien purku / kestävyys


Keittiön laajennus ja seinien purku / kestävyys

Kirjoittaja
Viesti
piit
piit
I'm into this
I'm into this (318 mainepistettä)I'm into this (318 mainepistettä)I'm into this (318 mainepistettä)I'm into this (318 mainepistettä)I'm into this (318 mainepistettä)I'm into this (318 mainepistettä)I'm into this (318 mainepistettä)I'm into this (318 mainepistettä)I'm into this (318 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 0

Olemme tekemessä huoneistoremonttia, joka pääosin on suoraviivainen pintaremontti. Osana remonttia on kuitenkin tarkoitus laajentaa nykyinen keittokomero seinät purkamalla koko huoneen kattavaksi yli 20 m^2 keittiöksi.Seinien purku ei pitäisi olla ongelma. Ne eivät ole kantavia väliseiniä, ja samoja seiniä on purettu myös muissa asunnoissa. Näinollen käsittääkseni yhtiön hallituksen lupa pitäisi riittää.Laajennetussa keittiössä keittiölkaapit tulisivat osin eri seinille kuin ennen. Asunnossa sisäiset väliseinät näyttävät olevan rappauksineen n. 10 cm paksut. Käytetty tilli taitaa olla jotain 50-luvun arvelluttavaa kevyttiiltä. Entiset keittiökaapit oli kiinnitetty n. 80 mm:n betoniruuveilla, joita oli n. 40 cm välein. Niiillä kaapit olivat pysyneet hyvinkin 30 vuotta. Nämä hötoiset väliseinät taitavat kuitenkin olla haaste, koska väärällä ripustukselta voi tulla ongelmia. Jossain asunnossa on naulakko romahtanut alas.Ongelma on, että isännöitsijä / yhtiön hallitus ei anna mitään ohjeistusta kuinka luvan saamiseksi tulisi menetellä. Pintaremontille olen saanut luvan, mutta keittiön muutoksille vielä en. Kuvittelen että he haluaisivat täsmällisemmät suunnitelmat kuin vain kuvaukset purettavasti seinistä. Ehkä heitä arvelluttaa kaappien ripustus eri seinälle.Kysyisinkin minkalainen rakennesuunnitelma tähän tarvitaan? Onko keittiön kaappien kiinnitys tuollaiseen hötöiseen väliseinään asia mihin rakennesuunnitelman tulisi ottaa kantaa. Onko yhtiön hallitus velvollinen käymään keskustelua, vai riittääkö heille että he hyväksyvät / hylkäävät suunnitelman?Olen kiitollinen vinkeistä. Keittiöremontin purkutöiden viivästyminen, uhkaa jo koko remontin aikataulua.Pm
Pm
Supreme Being
Supreme Being (543,0K mainepistettä)Supreme Being (543,0K mainepistettä)Supreme Being (543,0K mainepistettä)Supreme Being (543,0K mainepistettä)Supreme Being (543,0K mainepistettä)Supreme Being (543,0K mainepistettä)Supreme Being (543,0K mainepistettä)Supreme Being (543,0K mainepistettä)Supreme Being (543,0K mainepistettä)

Ryhmä: Valvojat
Viestit: 3,1K, Vierailut: 5,3K
Keittiökaapit kiinnitetään seinämateriaaliin sopivilla kiinnikkeillä. Se varmaan ei ole suurin ongelma. Jos vesipisteitä joudutaan siirtämään, saattaa se vaatia jonkinlaista lupaa. Joka tapauksessa sähköjen kohdalla tulee eteen käyttöönottotarkastus ja sen edellyttämä pätevä sähkömies.
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae