Höyrynsulkumuovin ja ilmansulkupaperin yhdistäminen


Höyrynsulkumuovin ja ilmansulkupaperin yhdistäminen

Kirjoittaja
Viesti
Sakk3
Sakk3
I'm into this
I'm into this (278 mainepistettä)I'm into this (278 mainepistettä)I'm into this (278 mainepistettä)I'm into this (278 mainepistettä)I'm into this (278 mainepistettä)I'm into this (278 mainepistettä)I'm into this (278 mainepistettä)I'm into this (278 mainepistettä)I'm into this (278 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 5

Eli otsikon mukainen tilanne syntyy, kun yläpohjaan tulee eristeeksi kivivilla 300mm ja seiniin selluvillasta 50mm:n lisäeristys hirren sisäpuolelle. Vetääkö tuon höyrynsulun reilusti vain seinän koolauksiin kiinni ja päälle limittää paperin. 50mm tuntuu olevan suositus sisäpuoliseksi lisäeristeeksi, mutta lappeen puolella huonekorkeus tulee jäämään todella matalaksi(70cm) päädyssä, niin onko tuosta nyt sitten erityisesti haittaa, jos tuohon päätyyn laittaisi hirsi, 50mm sellu, höyrynsulku, 50mm. Tuo lappeen hirsiseinä muutenkin suht pyöreätä ja paikkailtua jne... Välipohjassa purua ja ilmansulku ilmeisesti lattian alle vain taitettava tarpeeksi pitkälle.  Toinen "ongelmakohta" on väliseinät, mitkä ovat purutäyteiset ja tervapaperilla. Miten olette hoitaneet höyrynsulun noihin kohtiin. Tarkoitus olisi vaakalaudoituksen päälle koolata ainakin matalan kojerasian verran, joten taittaako tuohonkin nyt sitten koolauksen alle vaan tuon höyrynsulun, päälle tulee cyprog tai puupaneeli. Tuntuu olevan useampia "oikeita" ratkaisuja tekijöiden perusteella, mutta kosteusteknisesti kiinnostaisi kuulla mielipiteitänne. Erikoisasentaja
Erikoisasentaja
Prestige User
Prestige User (3,7K mainepistettä)Prestige User (3,7K mainepistettä)Prestige User (3,7K mainepistettä)Prestige User (3,7K mainepistettä)Prestige User (3,7K mainepistettä)Prestige User (3,7K mainepistettä)Prestige User (3,7K mainepistettä)Prestige User (3,7K mainepistettä)Prestige User (3,7K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 14, Vierailut: 26
Kuulostaa siltä, että kannattaa ottaa joku vastaavanlaisiin projekteihin perehtynyt suunnittelija hommaan mukaan. Pelkillä tekijöillä on harvemmin selkeää käsitystä rakenteiden toimivuudesta. Suunnittelija tietysti aina maksaa rahaa mutta niin maksaa homeisen hirsimökin kunnostaminenkin muutaman vuoden päästä.Jos on pakko lisäeristää niin tehkäämme se ulkopuolelta, mielummin kumminkin sijoittaisin ehkä ilmalämpöpumppuun, se kun lämmittää ja samalla tasaa lämpötilaeroja kun ilma kiertää.
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae