Kerrostalon ylin kerros, ulkoseinän sisäpinnan eristys / tasoitus (betoniharkkoa)


Kerrostalon ylin kerros, ulkoseinän sisäpinnan eristys / tasoitus...

Kirjoittaja
Viesti
Raksa-Arska
Raksa-Arska
I'm into this
I'm into this (362 mainepistettä)I'm into this (362 mainepistettä)I'm into this (362 mainepistettä)I'm into this (362 mainepistettä)I'm into this (362 mainepistettä)I'm into this (362 mainepistettä)I'm into this (362 mainepistettä)I'm into this (362 mainepistettä)I'm into this (362 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 17
Terse,

Elikkä täysin aloittelijasta kyse. Asunto sijaitsee Belgiassa.

Ostettiin -72 rakennettu kerrostalohuoneisto ja yhden huoneen ulkoseinä (siis seinä joka erottaa ulkotilan ja sisätilan) oli sisäpuolelta päällystetty jollain uretaanilevyllä eristysmielessä ilmeisesti. Päätin kuitenkin katsoa mitä levyn takaa löytyy ja pientä harmahtavaa pilkkua sieltä tasoitteesta löytyi sieltä täältä. Uretaanilevy ei ollut ihan ilmatiiviisti kiinni seinässä, mutta irrotettaessa sieltä se betoni-/kiviharkon päällä oleva tasoite kuoriutui kyllä oikein mukavasti mukana ja vasaralla kun hiukan raaputti niin pehmeältä se tuntui. Alta paljastui siis betoniharkko.

Koska kyseessä on noin 8m2 alue, niin ajattelin poravasaralla raaputella tuon tasoitteen siitä betonin päältä pois, huudattaa lämmitintä kunnolla siinä vieressä päivän pari kuivausmielessä ja laittaa sitten uudet materiaalit siihen päälle.

Kysymys:
Mitä materiaaleja ja missä järjestyksessä tuollainen kannattaa hoitaa ottaen huomioon, että asunto sijaitsee Belgiassa eli yleensä ei montaa kertaa sinne alle -5 asteen mennä talvisinkaan, mutta kosteutta kyllä löytyy?

Kyseinen asuinhuoneisto on mittausten mukaan energiapihi jo nyt, mutta tuo seinä kyllä hohkaa kylmällä varsinkin näin kunnon talvipakkasilla (jopa -8 yöllä), joten voiko tuohon vain laittaa uuden tasoitteen ja maalata vai minkälaista ratkaisua kannattaa lämpöeriste/kosteus huomioiden laittaa?
Ra.insvm.-69
Ra.insvm.-69
Supreme Being
Supreme Being (56,0K mainepistettä)Supreme Being (56,0K mainepistettä)Supreme Being (56,0K mainepistettä)Supreme Being (56,0K mainepistettä)Supreme Being (56,0K mainepistettä)Supreme Being (56,0K mainepistettä)Supreme Being (56,0K mainepistettä)Supreme Being (56,0K mainepistettä)Supreme Being (56,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 220, Vierailut: 75
Byrokratiamielessä käytännöt ulkomailla näissä osakehuoneistojen korjauksissa vaihtelevat maa-, lääni-,osavaltio, jopa kaupunkikohtaisestikin. Sitten vielä se oman krs-talo asunnon hallinnoinnista vastaava taho.Saattaa olla yksityinen talonomistaja, Oy tai jopa jonkunlainen AsOy.Palomäääräyksiä, sähkömääräyksiä, vakuutusyhtiön lausuntoja ja tulkintoja niistä. Homma hoituu tod.näk. ihan sopuisasti, mutta älä tee itse mitään, ennenkuin juttelet asuntosi hallintatahon kanssa.
Koska olet ostanut huoneiston, tunnet varmaan maan tapoja hoitaa nämä asiat. Remontin tekijä voi löytyä myös tuolta omistatahon "luottokorjausmiehistä". Remontti ei ole suuri, mutta väärä aloitus/ toteutus voi tehdä siitä kalliin. Alakertanaapurin englantilaiset kangastapeetit ovat menneet varmasti pilalle tekemäsi remontin johdosta: hinta á 200,- €/m2.
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae