Pilalle menneet tonttikaupat - urpolle ohjeita!


Pilalle menneet tonttikaupat - urpolle ohjeita!

Kirjoittaja
Viesti
Urpo2012
Urpo2012
Forum Guru
Forum Guru (1,4K mainepistettä)Forum Guru (1,4K mainepistettä)Forum Guru (1,4K mainepistettä)Forum Guru (1,4K mainepistettä)Forum Guru (1,4K mainepistettä)Forum Guru (1,4K mainepistettä)Forum Guru (1,4K mainepistettä)Forum Guru (1,4K mainepistettä)Forum Guru (1,4K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 7, Vierailut: 0
Hei!

Osaako joku täällä neuvoa henkilöä, jolla jo kaksi tonttia ja molemmista tullut vain murheita, että miten tontti tulisi oikeaoppisesti "ostaa"?

Tontiostajan muistilistoja löytyy, mutta esim. kysymys nro 1. missä vaiheessa maapohjatutkimus tulee tehdä? Tarkoitan, että voitko mennä sen tekemään vaikkei tontti olisikaan vielä sinun ja mitä järkeä siinä on taas tehdä, jos tontti on jo ostettu? Ostimme tontin, jolle sitä ei tehty ja ko. kunnan tontti paljastuikin hyvin vetiseksi kaikkien kivien räjäyttämisen jälkeen kaivausvaiheessa...
Kysymys nro 2. rakennusluvan saanti. Ostimme tontin, jolle kävimme ennen ostopäätöstä kysymässä (netissä olevien ohjeistusten mukaan) ko. kunnan rakennustarkastajalta, että saako tälle kaavoittamattomalle tontille rakentaa tämän tyylistä taloa (kuva mukana). Kunta on tunnetusti ollut "löysä" rakennuslupien suhteen.. Emme rakentaneet muutamaan vuoteen ko. tontille, emmekä siis hakeneet edes rakennuslupaa. KUn olimme myymässä tonttia, tuli ilmi, että ympäristökeskus on tehnyt valituksia ko. alueen rakennusluvista eikä niitä enää saisi (tästä on tosin hyvin epämääräisiä vastauksia ko. tahoilta). Eli miten meidän olisi tullut menetellä ostovaiheessa? Kirjata, että ostamme tontin, jos rakennuslupa saadaan? Entä ovatko myyjät yleensä myymässä tälläisille ostajille, koska eikö ensin osteta tontti ja sitten sille suunnitellaan talo-> vie aikaa. Ovatko myyjät halukkaita tälläisiin kauppoihin/onko yleistä, että kaavoittamattomia tontteja ostetaan näillä ehdoin vai onko kaikilla takataskussaan jo tontin etsintävaiheessa tulevan talon piirustukset jne?
Mestari
Mestari
Supreme Being
Supreme Being (437,0K mainepistettä)Supreme Being (437,0K mainepistettä)Supreme Being (437,0K mainepistettä)Supreme Being (437,0K mainepistettä)Supreme Being (437,0K mainepistettä)Supreme Being (437,0K mainepistettä)Supreme Being (437,0K mainepistettä)Supreme Being (437,0K mainepistettä)Supreme Being (437,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 2,3K, Vierailut: 838
Ilman muuta kannattaa laittaa se ehto,että jos saa rakennusluvan. Voi tulla kallis telttapaikka muuten.Ei se myyjäkään saa sitä tonttia helposti kaupaksi,jos rakennuslupaa ei saa.
Pete
Pete
Supreme Being
Supreme Being (307,0K mainepistettä)Supreme Being (307,0K mainepistettä)Supreme Being (307,0K mainepistettä)Supreme Being (307,0K mainepistettä)Supreme Being (307,0K mainepistettä)Supreme Being (307,0K mainepistettä)Supreme Being (307,0K mainepistettä)Supreme Being (307,0K mainepistettä)Supreme Being (307,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1,4K, Vierailut: 1,4K
Aika yleisesti tuollainen ehto asetetaan, mutta silloin sitä rakennuslupaa tai suunnittelutarveratkaisua edellytetään haettavaksi heti. Jos vuosien saatossa kaavatilanne muuttuu tai julkishallinto tekee uusia linjauksia, niin ei niitä voi enää kohdistaa kaupantekotilanteeseen ja -ajankohtaan.


Betonitohtori
Betonitohtori
Supreme Being
Supreme Being (866,0K mainepistettä)Supreme Being (866,0K mainepistettä)Supreme Being (866,0K mainepistettä)Supreme Being (866,0K mainepistettä)Supreme Being (866,0K mainepistettä)Supreme Being (866,0K mainepistettä)Supreme Being (866,0K mainepistettä)Supreme Being (866,0K mainepistettä)Supreme Being (866,0K mainepistettä)

Ryhmä: Valvojat
Viestit: 4,4K, Vierailut: 4,7K
Kunnalla on kaavoitusmonopoli. Jos alueella ei ole kaavaa ja alueelle ollaan suunnittelemassa uutta kaavaa tai muuta kaavoitukseen liittyvää voi kunta asettaa ostetut tontit rakennuskieltoon.

Näin on tapahtunut useassa kunnassa.

Mutta lakimioehet tietää tarkkaan miten tällaisissa asioissa kannattaa toimia.
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae