Betoniseinä, virhereikien paikkaus ja reiän oikeaoppinen poraaminen


Betoniseinä, virhereikien paikkaus ja reiän oikeaoppinen poraaminen

Kirjoittaja
Viesti
clyde
clyde
I'm into this
I'm into this (366 mainepistettä)I'm into this (366 mainepistettä)I'm into this (366 mainepistettä)I'm into this (366 mainepistettä)I'm into this (366 mainepistettä)I'm into this (366 mainepistettä)I'm into this (366 mainepistettä)I'm into this (366 mainepistettä)I'm into this (366 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 0
Minulla on usein ongelmana se että vaikka kuinka tarkaan mittaat ja poraat, erityisesti kipsillä tai vastaavalla pehmeällä materiaalilla päällystettyyn kiviseinään, poravasara ajautuu juuri sen kriittisen viisi milliä suunnitellusta kohdasta sivuun jolloin reikä on käyttökelvoton. Yleensä on kysymys n. 4mm tai suuremmista rei''istä proppuja tms. varten.

Kaksiosainen kysymys:

1. Miten saada poraustulos tarkemmaksi ja estää terän ajautuminen sivuun? Avuksi ei tunnu olevan edes pikkuterällä aloittaminen, sillä tuo pehmeä päällyskerros ajaa aina vähän pieleen.

2. Miten ja tai millä aineella paikata pieleen mennyt reikä, jotta sen viereen (0-5mm) uskaltaa tehdä toisen reiän siten että proppu pitää?
Kalevi J
Kalevi J
Esteemed User
Esteemed User (2,5K mainepistettä)Esteemed User (2,5K mainepistettä)Esteemed User (2,5K mainepistettä)Esteemed User (2,5K mainepistettä)Esteemed User (2,5K mainepistettä)Esteemed User (2,5K mainepistettä)Esteemed User (2,5K mainepistettä)Esteemed User (2,5K mainepistettä)Esteemed User (2,5K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 10, Vierailut: 0
Kipsiseinästä en niin hyvin tiedä, mutta betoniseinään olen käyttänyt seuraavaa:

Liimaan porauskohtaan maalarinteipit ristiin, ja niihin on hyvä vielä piirtää (riittävän iso) risti juuri reiän kohtaan. Siitä on sekin hyöty, että kun se on suurempi kuin tuleva reikä, voi seurata poran paikkaa senkin jälkeen kun se ristin keskusta on jo porattu pois.

Myös jos on porattava tarkasti, aloitan porauksen ilman iskua ja yritän pitää poran mahdollisimman kohtisuorassa seinään. Ja kun käyttää pientä nopeutta, on terän vikaan pyrkiminen helppo korjata heti alkuunsa.Luulisi tämän toimivan kipsissäkin (siinähän ei iskua tarvitakaan, kun se on niin pehmeää!)


GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae