Sähköjohdon veto betonivaluun


Sähköjohdon veto betonivaluun

Kirjoittaja
Viesti
rakrak
rakrak
Supreme Being
Supreme Being (52,0K mainepistettä)Supreme Being (52,0K mainepistettä)Supreme Being (52,0K mainepistettä)Supreme Being (52,0K mainepistettä)Supreme Being (52,0K mainepistettä)Supreme Being (52,0K mainepistettä)Supreme Being (52,0K mainepistettä)Supreme Being (52,0K mainepistettä)Supreme Being (52,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 994, Vierailut: 15
Liittymiskaapelit toteutetaan yleensä edullisilla alumiinikaapeleina. Veikkaampa että kyseessä on tonttikeskuksen ja ryhmäkeskuksen väli johon on laitettu vähän reilumman pituuden takia 16 neliön kuparipiuha, joka on varmasti ylimitoitettu, koska maahan asennettua kaapelia saa kuormittaa varsin rajusti,varsinkin jos alku ja loppupäiden sijoittelun saa samoille olosuhteille kun maassa.

tonttikeskuksen ja ryhmäkeskuksen välille riittäisi usein jopa 2.5 neliön piuha.Sähkösuunnittelijoilla on tapana ylimitoittaa kaikki kaapelit

Ennen osattiin suunnitella kustannustehokkaasti, nykypäivän suunnittelijat ovat vain hyödytön kustannus, lähes kuka tahansa sähkäri osaisi itse ylimitoittaa kaapeloinnit.
Rommeli
Rommeli
Supreme Being
Supreme Being (7,0K mainepistettä)Supreme Being (7,0K mainepistettä)Supreme Being (7,0K mainepistettä)Supreme Being (7,0K mainepistettä)Supreme Being (7,0K mainepistettä)Supreme Being (7,0K mainepistettä)Supreme Being (7,0K mainepistettä)Supreme Being (7,0K mainepistettä)Supreme Being (7,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 118, Vierailut: 0
"Liittymiskaapelit toteutetaan yleensä edullisilla alumiinikaapeleina. Veikkaampa että kyseessä on tonttikeskuksen ja ryhmäkeskuksen väli johon on laitettu vähän reilumman pituuden takia 16 neliön kuparipiuha, joka on varmasti ylimitoitettu, koska maahan asennettua kaapelia saa kuormittaa varsin rajusti,varsinkin jos alku ja loppupäiden sijoittelun saa samoille olosuhteille kun maassa.

tonttikeskuksen ja ryhmäkeskuksen välille riittäisi usein jopa 2.5 neliön piuha."Alusta ihan samaa mieltä, mutta mielenkiinnosta haluaisin tietää tapauksen, jossa 2,5 neliön kaapeli soveltuu nousujohdoksi 25 A liittymässä. Kaapeli kun mitoitetaan heikoimman mahdollisen kuormitettavuuden mukaan, eikä omakotitalossa oikein voi tulla tilannette, jossa sisälle tuotava kaapeli voitaisiin mitoittaa maa-asennuksen perusteella. Kaapelin pituudella ei muuten ole vaikutusta sen kuormitettavuuteen."Sähkösuunnittelijoilla on tapana ylimitoittaa kaikki kaapelit

Ennen osattiin suunnitella kustannustehokkaasti, nykypäivän suunnittelijat ovat vain hyödytön kustannus, lähes kuka tahansa sähkäri osaisi itse ylimitoittaa kaapeloinnit."Suunnittelu lienee vähän muutakin kuin parin kaapelin mitoitusta."Lattialämmitys itsessään on kyllä sen verran "viileä" että se ei liene este piuhoituksella lämpenemisen takia. (esim. max lämpötila 35C ettei parketti mene kippuralle). Toisekseen, valussa pitää usein olla se putki ja putken kautta piuha pääsee myös jäähtymään."Tästä huolimatta kaapelien asennus lattialämmityskaapeleiden kohdalle oli ainakin aiemmin ihan selkeästi kielletty juttu.
JTPro
JTPro
Supreme Being
Supreme Being (11,0K mainepistettä)Supreme Being (11,0K mainepistettä)Supreme Being (11,0K mainepistettä)Supreme Being (11,0K mainepistettä)Supreme Being (11,0K mainepistettä)Supreme Being (11,0K mainepistettä)Supreme Being (11,0K mainepistettä)Supreme Being (11,0K mainepistettä)Supreme Being (11,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 222, Vierailut: 0


"Lattialämmitys itsessään on kyllä sen verran "viileä" että se ei liene este piuhoituksella lämpenemisen takia. (esim. max lämpötila 35C ettei parketti mene kippuralle). Toisekseen, valussa pitää usein olla se putki ja putken kautta piuha pääsee myös jäähtymään."Tästä huolimatta kaapelien asennus lattialämmityskaapeleiden kohdalle oli ainakin aiemmin ihan selkeästi kielletty juttu.-tarkennetaan sen verran että tarkoitin vesikiertoista lattialämmitystä, sähköiset lattialämmityskaapelit voivat olla kuumempia eikä niiden kohdalle kannata piuhaa vetää. Missä menee raja kuinka kauas saa piuhan vetää esim. putkessa valuun vs. lattialämmitys*kaapeli(t)*, tähän osannee viisaammat vastata tai vaikkapa se sähkömies joka hommassa yleensä on aina mukana.
Ruopsa
Ruopsa
Supreme Being
Supreme Being (27,0K mainepistettä)Supreme Being (27,0K mainepistettä)Supreme Being (27,0K mainepistettä)Supreme Being (27,0K mainepistettä)Supreme Being (27,0K mainepistettä)Supreme Being (27,0K mainepistettä)Supreme Being (27,0K mainepistettä)Supreme Being (27,0K mainepistettä)Supreme Being (27,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 710, Vierailut: 0
" Missä menee raja kuinka kauas saa piuhan vetää esim. putkessa valuun vs. lattialämmitys*kaapeli(t)*, tähän osannee viisaammat vastata tai vaikkapa se sähkömies joka hommassa yleensä on aina mukana."
 Viisammat varmaan tietää mutta ma luulen että sen saa asentaa ihan kuinka kauas tahansa ei siinä liene mitään maksimimittaa olemassa.  Ei varmaan ole minimimittaakaan määritelty mutta siinä tuleekin vastaan se ammattitaito ja kokemus ja maalaisjärki ymv.
                                  
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae