Savolainen älytalo kompastui rakennusvirheisiin


Savolainen älytalo kompastui rakennusvirheisiin

Kirjoittaja
Viesti
Asustelija
Asustelija
Supreme Being
Supreme Being (5,5K mainepistettä)Supreme Being (5,5K mainepistettä)Supreme Being (5,5K mainepistettä)Supreme Being (5,5K mainepistettä)Supreme Being (5,5K mainepistettä)Supreme Being (5,5K mainepistettä)Supreme Being (5,5K mainepistettä)Supreme Being (5,5K mainepistettä)Supreme Being (5,5K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 20, Vierailut: 9
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/laadukkaan-rakentamisen-%C3%A4lytalo-kompastui-rakennusvirheisiin/638834

"Savon ammatti- ja aikuisopiston opiskelijatyönä rakentaman omakotitalon kauppa puretaan asukkaiden havaitsemien rakennusvirheiden takia.

Kyse on Kuopion Saaristokaupungissa Savolanmutka 6:een rakennetusta talosta, jota myös älytalona markkinoitiin. Talon sensoritekniikka valvoo muun muassa ilmanlatua, kosteutta ja liikkeitä tavoitteena terveellinen ja turvallinen asuminen."

Eipä ole pitkä aika kun tuotakin tuotosta niin sinisilmäisesti kehuttiin monessakin mediassa kaikin puolin hienoksi, upeaksi ja onnistuneeksi. Onneksi karu totuus paljastettiin ainakin osittain nyt myös julkisesti. Liian usein tällaiset kokeilut unohdetaan kokonaan siinä vaiheessa kun totuus ei olekaan niin mieluinen.

DonAjatus
DonAjatus
Supreme Being
Supreme Being (90,0K mainepistettä)Supreme Being (90,0K mainepistettä)Supreme Being (90,0K mainepistettä)Supreme Being (90,0K mainepistettä)Supreme Being (90,0K mainepistettä)Supreme Being (90,0K mainepistettä)Supreme Being (90,0K mainepistettä)Supreme Being (90,0K mainepistettä)Supreme Being (90,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 351, Vierailut: 4
Lähteessä ei mainittu, mitä virheitä rakentamisen aikana on tehty. Onko kyse talotekniikasta vai rakenteellisista asioista?
Marklar
Marklar
Supreme Being
Supreme Being (222,0K mainepistettä)Supreme Being (222,0K mainepistettä)Supreme Being (222,0K mainepistettä)Supreme Being (222,0K mainepistettä)Supreme Being (222,0K mainepistettä)Supreme Being (222,0K mainepistettä)Supreme Being (222,0K mainepistettä)Supreme Being (222,0K mainepistettä)Supreme Being (222,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 826, Vierailut: 2
Silti varsinaisista virheiden laadusta ei paljoa ollut mainintaa, mikä ei yllättänyt yhtään..

Mitenkähän nämä mediassa esillä olleet parivuotta sitten rakenteilla olleet passiivitalot mitä mainoksen mukaan kukatahansa 5% lisäkuluilla pystyy rakentamaan. Onkohan niissä asuminen ollut lähes ilmaista ja mielekästä, vai joko homeessa.
ArtoM.
ArtoM.
Supreme Being
Supreme Being (5,0K mainepistettä)Supreme Being (5,0K mainepistettä)Supreme Being (5,0K mainepistettä)Supreme Being (5,0K mainepistettä)Supreme Being (5,0K mainepistettä)Supreme Being (5,0K mainepistettä)Supreme Being (5,0K mainepistettä)Supreme Being (5,0K mainepistettä)Supreme Being (5,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 27, Vierailut: 0
Tärkeätä olisi mainita, mitä virheitä talossa on ollut. Esimerkiksi Marklarin mainitsemat homeethan eivät johdu passiivitalosta vaan huonosta rakentamisesta. Samalla tavalla normitalokin on homeessa, jos se väärin tehdään.Uutisessa mainittiin rakennusvirheistä. Voi olla, että varsinainen kokeilu, eli älytekniikka, on onnistunut hyvin, mutta talo on muuten rakennettu väärin. Jos näin on, saa älytekniikka ihan turhaan huonoa mainosta.
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae