koskakohan talotekniikka saadaan nykypäivään?


koskakohan talotekniikka saadaan nykypäivään?

Kirjoittaja
Viesti
Janne***
Janne***
Supreme Being
Supreme Being (93,0K mainepistettä)Supreme Being (93,0K mainepistettä)Supreme Being (93,0K mainepistettä)Supreme Being (93,0K mainepistettä)Supreme Being (93,0K mainepistettä)Supreme Being (93,0K mainepistettä)Supreme Being (93,0K mainepistettä)Supreme Being (93,0K mainepistettä)Supreme Being (93,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 338, Vierailut: 0
Nykyisin eri laitteilla on kaikilla oma ohjauspaneelinsa - ilmanvaihdolla, lämmityksellä, sähkökeskuksella ja parhaassa tapauksessa vielä erikseen lattialämmityskierrolla omansa.

Veneissä on ollut varmaan 15 vuotta käytössä NMEA -standardi, jossa eri laitteita voidaan kytkeä yhteen - merkistä riippumatta, kunhan vain tukevat samaa standardia. Tämä tarkoittaa, että autopilotti, gps, tuuli- ym. mittarit ja tutka voivat kaikki olla eri valmistajan tuotteita, mutta kuitenkin esimerkiksi gps:n tai tuulimittarin saa ohjaamaan autopilottia. Samoin tutkan ruudulle saa muiden mittareiden tietoja ja laitteita voi ohjata toisella laitteella. Tämä on kuitenkin utopiaa talotekniikassa, vaan seinille pitää ripotella erilaisia näyttöjä, mitkä tuppaavat olemaan ulkonäöltään 70-luvulta. Eli olisi kiva, jos yhdellä paneelilla saisi ohjattua kaikkia laitteita ja vielä jos saisi laitteet keskustelemaan keskenään - eli jos esimerkiksi lähtee ulos, ja laittaa ovet lukkoon, ilman vaihto laskee, valot sammuu, vedet menee poikki jne. Jos talossa on jäähdytys päällä, niin ilmanvaihto ei yritä lämmittää ym.
Remonttimieshukassa
Remonttimieshukassa
Supreme Being
Supreme Being (33,0K mainepistettä)Supreme Being (33,0K mainepistettä)Supreme Being (33,0K mainepistettä)Supreme Being (33,0K mainepistettä)Supreme Being (33,0K mainepistettä)Supreme Being (33,0K mainepistettä)Supreme Being (33,0K mainepistettä)Supreme Being (33,0K mainepistettä)Supreme Being (33,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 179, Vierailut: 3
Onhan toisitta VAK-keskus. Riittävä määrä ohjainkortteja ja kaikki pelaa miten vain haluaa ohjelmoida. Vaikka miniläppäristä ja mistäpäin mailmaa tahansa netin välityksellä tarkistelellen tai muutellen asetuksia.
Rakentaja-08
Rakentaja-08
Supreme Being
Supreme Being (38,0K mainepistettä)Supreme Being (38,0K mainepistettä)Supreme Being (38,0K mainepistettä)Supreme Being (38,0K mainepistettä)Supreme Being (38,0K mainepistettä)Supreme Being (38,0K mainepistettä)Supreme Being (38,0K mainepistettä)Supreme Being (38,0K mainepistettä)Supreme Being (38,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 123, Vierailut: 0
Onhan olemassa myös väylätekniikoita kuten EIB/KNX.

Meillä onnistuu talossa jotakuin tuo mainitsemasi. Eli laittaessani oven lukkoon, pistorasioista (tietyistä) lähtee virrat, ilmanvaihdon perustaso alenee, hälyt menee päälle. Mahdollisuuksia tehdä lisävalintoja olisi vaikka kuinka. Järjestelmän huonoin puoli tulee esille eri komponenttien kalleudessa ja siinä että ko. väylä on aika hidas (vähäsen vanhentunut tekniikka jo). Ja joka laitteeseen, minkä haluaa väylään, pitää erikseen ostaa väylämuunnin tms.

Kaikki on lisäksi hallittavissa netin kautta ja ohjauspaneelista.
kamteco
kamteco
I'm hooked
I'm hooked (400 mainepistettä)I'm hooked (400 mainepistettä)I'm hooked (400 mainepistettä)I'm hooked (400 mainepistettä)I'm hooked (400 mainepistettä)I'm hooked (400 mainepistettä)I'm hooked (400 mainepistettä)I'm hooked (400 mainepistettä)I'm hooked (400 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 0
Täällä näyttäisi nuo kaikki olevan suoraan laitteissa:

www.team-control.fiLaitteet ilmeisesti verkotetaan taloverkkoon ja ohjaus onnistuu vaikka television kautta. Väittävät vielä maksavan saman kuin "tavalliset" tuotteet.
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae