Ilmalämpöpumppu ja LTO samaan taloon?


Ilmalämpöpumppu ja LTO samaan taloon?

Kirjoittaja
Viesti
johniemi
johniemi
Esteemed User
Esteemed User (2,3K mainepistettä)Esteemed User (2,3K mainepistettä)Esteemed User (2,3K mainepistettä)Esteemed User (2,3K mainepistettä)Esteemed User (2,3K mainepistettä)Esteemed User (2,3K mainepistettä)Esteemed User (2,3K mainepistettä)Esteemed User (2,3K mainepistettä)Esteemed User (2,3K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 10, Vierailut: 0
Meillä on vanha remontoitu ja lisäeristetty rintamamiestalo. Painotan siis sitä että talo ei ole ns. "pullo" vaan materiaaliratkaisut ovat kohtalaisen hengittäviä (puhallusvilla pääeristeenä, katolla tosin Finnfoam ja sisäsaumat eli lattianrajat tiivistetty tetramassalla).

Meille on suositeltu ilmalämpöpumppua (Kodin Onniset.fi myyjä kävi juttelemassa) mutta taloomme on remontin yhteydessä laitettu tuttavan firman toimesta LTO-kanavat ja näitä kanavia jatketaan talon laajennusosaan remontin jatkuessa.

No ongelmahan nyt on että netissä sanotaan että ILP ja LTO toimivat hyvin yhdessä mutta tämä tuttavani sanoo että eivät toimi. Tuttu tosin on viime vuodet ollut enemmän konttorihommissa kuin suunnittelu- tai asennustöissä eikä suoraan sanoen ole varmaan ikinä tehnyt asuintiloja, ainoastaan liikehuoneistoja ja teollisuushallien ilmastointia.

Mitä te sanotte? Voiko LTO ja ILP yhdistää? Nyt lämmityksenä suora sähkölämmitys (alakerrassa lattialämpö, yläkerrassa patterit) ja itse ainakin järkeilin että ILP (+takka +suora sähkö) lämmittää ilman ja LTO sitten vielä hieman kierrättää sitä edelleen mutta olenko järkeillyt väärin, ja toisekseen, miksi kaverini sanoo että LTO ja ILP ei käy yhteen? Onko hän oikeassa vai takertuuko vanhoihin uskomuksiin?

Kiitos!
vaihtoehtoja
vaihtoehtoja
Supreme Being
Supreme Being (322,0K mainepistettä)Supreme Being (322,0K mainepistettä)Supreme Being (322,0K mainepistettä)Supreme Being (322,0K mainepistettä)Supreme Being (322,0K mainepistettä)Supreme Being (322,0K mainepistettä)Supreme Being (322,0K mainepistettä)Supreme Being (322,0K mainepistettä)Supreme Being (322,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1,6K, Vierailut: 0
Kyllä ne samassa talossa toki voi olla, miksi ei voisi.
Sekaannus varmaankin johtuu siitä, että ILP:a ja LTO:a ei yhdistetä teknisesti toisiinsa, vaan ne toimivat kumpikin itsenäisinä yksiköinä.

- LTO huolehtii ilman vaihtuvuudesta, ja ottaa osan poistoilman lämmöstä talteen ja palauttaa sen lämmön hyötykäyttöön.

- ILP tuottaa huoneistoon lämpöä tai kylmää, ja kierrättää sitä huoneiston sisällä olevaa ilmaa tasaisesti. Myös lämpötilaerot lattian ja katon rajan välillä tasoittuvat.
ThePutkimies
ThePutkimies
Supreme Being
Supreme Being (28,0K mainepistettä)Supreme Being (28,0K mainepistettä)Supreme Being (28,0K mainepistettä)Supreme Being (28,0K mainepistettä)Supreme Being (28,0K mainepistettä)Supreme Being (28,0K mainepistettä)Supreme Being (28,0K mainepistettä)Supreme Being (28,0K mainepistettä)Supreme Being (28,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 131, Vierailut: 0
Kyllä näitä yhdistelmiäkin on tarjolla monelta eri tuotevalmistajalta, esim Nibe, Nilan, Ilto, Enervent.
REP
REP
Supreme Being
Supreme Being (128,0K mainepistettä)Supreme Being (128,0K mainepistettä)Supreme Being (128,0K mainepistettä)Supreme Being (128,0K mainepistettä)Supreme Being (128,0K mainepistettä)Supreme Being (128,0K mainepistettä)Supreme Being (128,0K mainepistettä)Supreme Being (128,0K mainepistettä)Supreme Being (128,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 597, Vierailut: 0
Olisikohan tässä sekoitettu ILP ja PILP keskenään? PILP eli poistoilmalämpöpumppu huolehtii myös ilmanvaihdosta ja ottaa lämmön talteen poistoilmasta. Sen rinnalle ei voi asentaa koneellista ilmanvaihtoa (LTO, lämmön talteenotto koneellisen ilmanvaihdon yhteydessä) koska vaihdettavaa ilmaa ei riitä molemmille laitteistoille. ILP eli ilmalämpöpumppu ei vaihda ilmaa. Se ainoastaan lämmittää tai vaihtoehtoisesti viilentää sitä.
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae