Keskuspölynimurin putkien sijoittelu


Keskuspölynimurin putkien sijoittelu

Kirjoittaja
Viesti
BobCat
BobCat
Supreme Being
Supreme Being (54,0K mainepistettä)Supreme Being (54,0K mainepistettä)Supreme Being (54,0K mainepistettä)Supreme Being (54,0K mainepistettä)Supreme Being (54,0K mainepistettä)Supreme Being (54,0K mainepistettä)Supreme Being (54,0K mainepistettä)Supreme Being (54,0K mainepistettä)Supreme Being (54,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 179, Vierailut: 9

 


Moi,Mihin kohtaan kannattaa 1.krs puutalossa laittaa keskuspölynimurin
muoviset imuputket? Ajatuksena on vetää yläkautta jotta olisivat
jotenkin huollettavissa tarvittaessa. Jos ne laittaa ylös niin pitääkö
olla puhallusvillan sisässä vai voiko laittaa villan pintaan jolloin
jäisivät näkyviin? Tarviiko olla huolissaan kondensoitumisesta?
Putkessahan kuitenkin on lämmintä sisäilmaa.Yläpohjan rakenne on alhaalta lukien: MDF paneeli-2xkoolaukset-höyrynsulku-puhallusvilla 450mm.Kiitos


Näprääjä
Näprääjä
Supreme Being
Supreme Being (101,0K mainepistettä)Supreme Being (101,0K mainepistettä)Supreme Being (101,0K mainepistettä)Supreme Being (101,0K mainepistettä)Supreme Being (101,0K mainepistettä)Supreme Being (101,0K mainepistettä)Supreme Being (101,0K mainepistettä)Supreme Being (101,0K mainepistettä)Supreme Being (101,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 464, Vierailut: 5

Väliseinän sisällä ylös, villan alle (kattotuolin alapaarteen yläpintaan). Jos ja kun joudut jatkamaan virtajohtoa, laita jatkos villan yläpuolelle näkyvälle paikalle, niin ei tarvitse kaivella myöhemmin villojen seasta. Ihan vaan varuiksi...


Itselläni 100 mm levyvillaa ja 300 mm puhallusvillaa, mutta silti vuorasin pölärin putket mahdollisen kondenssin vuoksi. Vaikka imuroidessa siellä kulkeekin huoneenlämpöistä ilmaa, niin muuna aikana putkessa oleva ilma on viileämpää tai sitten sinulla vuotaa imurasian tiiviste. Tämän kondenssin muodostumisen huomasin itse ennenkuin olin ehtinyt vuorata pölärin putket ja ennenkuin levyvillan päällä oli puhallusvilla.


Mesuri
Mesuri
Supreme Being
Supreme Being (81,0K mainepistettä)Supreme Being (81,0K mainepistettä)Supreme Being (81,0K mainepistettä)Supreme Being (81,0K mainepistettä)Supreme Being (81,0K mainepistettä)Supreme Being (81,0K mainepistettä)Supreme Being (81,0K mainepistettä)Supreme Being (81,0K mainepistettä)Supreme Being (81,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 315, Vierailut: 0

Noi keskuspölynimuriputkien jatkoholkkien saumat kannattaa varmuuden välttämiseksi joko liimata tai teipata roudariteipillä toisiinsa. Putket kannattaa myös kiinnittää klemmarilla tms puurunkoon etteivät pääse liikkumaan paineenvaihteluiden johdosta. Et olisi ensimmäinen joka itkee kun liitos on auennut jossakin välikatossa tai seinän sisässä viikon käytön jälkeen. Siinä siirrytään sitten taas normaalin pölyimurin käyttäjiksi tai aletaan purkamaan alakattoja ja/tai seiniä auenneen liitoksen löytämiseksi.


GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae