Maalaämpö (yllätys:)


Maalaämpö (yllätys:)

Kirjoittaja
Viesti
Raipuli
Raipuli
Forum Expert
Forum Expert (740 mainepistettä)Forum Expert (740 mainepistettä)Forum Expert (740 mainepistettä)Forum Expert (740 mainepistettä)Forum Expert (740 mainepistettä)Forum Expert (740 mainepistettä)Forum Expert (740 mainepistettä)Forum Expert (740 mainepistettä)Forum Expert (740 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 3, Vierailut: 0
Morjens..

Meille on tulossa 124neliöinen talo ja joko maalämpö tai hakelämmitys. Autotalli ja varastot(ehkä n. 100neliöö), luultavasti pidetään myös peruslämmössä vesikiertoisella maa/hake lämmityksellä..

Suorasähkö+ilp+varaava takka/leivin-uuni(tulee joka tapauksessa) tulisi, varmaan joo halvemmaksi, mutta mie en osaa ennustaa sitä, miten energian hinta tulee nousemaan tulevaisuudessa.. Ja vaikka maalämpö ei ns. itseään takaisin maksaisikaan(verrattuna s-sähkö) 10-15 vuoteen, tai ehkä ei edes 20vuoteen mutta silti se on(onko?) egologisempi vaihtoehto kuin s-sähkö..

metsää on n.20hehtaaria joten puutavaraa kyllä riittä mutta se on eriasia, riittääkö niin paljon mielenkiintoa/aikaa että viitsisi puilla/hakkeella lämmittää taloa(myös käyttövesi).

Takkaa/uunia lämmitetään tietysti talvella.

temmi
temmi
Supreme Being
Supreme Being (79,0K mainepistettä)Supreme Being (79,0K mainepistettä)Supreme Being (79,0K mainepistettä)Supreme Being (79,0K mainepistettä)Supreme Being (79,0K mainepistettä)Supreme Being (79,0K mainepistettä)Supreme Being (79,0K mainepistettä)Supreme Being (79,0K mainepistettä)Supreme Being (79,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 406, Vierailut: 0
Aika lähellä teillä on että laitat puu/hake kattilan jos pidät lämpöjä myös muuallakuin talossa. Vaivaa siitä tulee, mutta hyöty on huomattava jos viitit polttaa puuta. Jos mielenkiinto loppuu voit vaihtaa sen sähköllä toimivaksi.

Itse normaalisti puollan sähkön käyttöä uudessa normaalikokoisessa talossa, mutta sinulla olisi kaikki avaimet käytössä halpaan puu ratkaisuun, ainut että joudut tekemään ieman töitä sen eteen. Ja jos päädyt puuhun valitse kattila huolella, ei seka kattilaa vaan pelkkä puu ja tarpeeksi iso.
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae