ilmanvaihoputkisto likainen


ilmanvaihoputkisto likainen

Kirjoittaja
Viesti
Pilipali
Pilipali
Prestige User
Prestige User (3,1K mainepistettä)Prestige User (3,1K mainepistettä)Prestige User (3,1K mainepistettä)Prestige User (3,1K mainepistettä)Prestige User (3,1K mainepistettä)Prestige User (3,1K mainepistettä)Prestige User (3,1K mainepistettä)Prestige User (3,1K mainepistettä)Prestige User (3,1K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 14, Vierailut: 0

Meillä on talo asuntomessualueella. Messujen ajan oli ilmanvaihto päällä. Suodattimet piti putsata kaksi kertaa messujen aikana, tuli mustat pölyrinkulat tuloventtiilien ympärille kattoon. Nyt ei tule enää rinkuloita, olisiko syytä nuohota putkistot..??


Pm
Pm
Supreme Being
Supreme Being (489,0K mainepistettä)Supreme Being (489,0K mainepistettä)Supreme Being (489,0K mainepistettä)Supreme Being (489,0K mainepistettä)Supreme Being (489,0K mainepistettä)Supreme Being (489,0K mainepistettä)Supreme Being (489,0K mainepistettä)Supreme Being (489,0K mainepistettä)Supreme Being (489,0K mainepistettä)

Ryhmä: Valvojat
Viestit: 3,0K, Vierailut: 5,1K
Ne mustat pölyrinkulat eivät tule tuloilmasta vaan huoneen ilmasta. Tuloilma saa aikaan pyörteen, joka ikään kuin linkoaa ilmassa olevat hiukkaset kattopintaan venttiilin ympärille.
IlmanMuutosOy
IlmanMuutosOy
I'm into this
I'm into this (282 mainepistettä)I'm into this (282 mainepistettä)I'm into this (282 mainepistettä)I'm into this (282 mainepistettä)I'm into this (282 mainepistettä)I'm into this (282 mainepistettä)I'm into this (282 mainepistettä)I'm into this (282 mainepistettä)I'm into this (282 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 0
Olisi syytä putsata ilmastointikanavat. Rakentamisen jälkeen likaa/rakennuspölyä on ilmassa niin paljon et kannattaa puhdistaa.Ota yhteyttä niin autamme. Ilman Muutos Oy, Touko Raudasoja 044-2694641
Talo vaan ei valmis
Talo vaan ei valmis
Supreme Being
Supreme Being (60,0K mainepistettä)Supreme Being (60,0K mainepistettä)Supreme Being (60,0K mainepistettä)Supreme Being (60,0K mainepistettä)Supreme Being (60,0K mainepistettä)Supreme Being (60,0K mainepistettä)Supreme Being (60,0K mainepistettä)Supreme Being (60,0K mainepistettä)Supreme Being (60,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 289, Vierailut: 3

miten tuo edellinen ei ole mainos?...

Pm heitti asiaa! Ne surureunat tuloventtiilien ympärillä on juurikin huonepölyä jonka, varsinkin liikaa kuristettu venttiili hakkaa sihen kattoon venttiilin ympärille...


(miten ihmeessä ne suodattimet likastuvat rakentamisen aikana???, kun eihän sitä konetta sillon edes käytetä...eihän...)

taas esimerkki siitä kuinka ilmamäärien säätö voidaan tehdä sillä "toisella" tavalla... väärähän se ei ole, koska pöytäkirjat näyttävät olevan oikein!...

ja kanavistojen putsauksesta sen verran (yli kymmenen vuoden kokemus asuin/julkisista rakennuksista... en tee enää, eli ei siis mainos)
normaali puhdistusväli riippuen koneesta, kanavistosta ja käyttöolosuhteista on ok-talossa 10-15v, eli ei ne messutalojen kanavat ihan vielä kaipaa putsausta...

mielipide!...ehkö provosointikin... kanavien tulppausa/tulpattuna pitäminen rakentamisen aikana on täysin turhaa!!!
perustelu: jos ja kun kanavat asennetaan oikein, niin ne laitetaan paikoilleen ilman roskia... kallistus ja kopautus riittää saattamaan ne ylimääräiset partikkelit (jotka saattavat kerryttä pölyä ympärilleen)pois putkesta... EIHÄN NIITÄ KANAVIA KUITENKAAN SÄILYTETÄ MISSÄÄN HIEKKA/SAVIKASOISSA... eihän...

perustelu jatkuu, eli näin me teimme kun työ tuli valmiiksi...

yleensä homma oli tehty ennen väliseinä-, kittaus-, hionta-, lattiahommia, jolloin putkien päät muovitettiin odottamaan venttiiliasennusta, joka tapahtuu (tai tulisi tapahtua...) puhtaissa tiloissa. Eli estettiin kaikkien mahdollisten pölyjen pääsy kanavistoon...

jos ennen valmistumista raksalla oli keritty tekemän pölyisiä hommia, niin alipaineimuri pääkanavan päähän ja roskat oli sekunneissa pois... ja voin vakuuttaa ettei sinne jäänyt mitään... nimim. pikkulintu suodattimessa...

ja vielä kolmas, tosin työläämpi vaihtoehto... täysin valmiin talon konen käyttöönotto tydellä teholla, siten että koneeseen laitetaan suodattimien eteen ns. käyttöönotto suodattimet(vaihdetaan uusiin välittömästi työn jälkeen, puhdistetaan kone ja LTO-kenno pestään)
tuloventtiileihin laitettiin väliaikaiset pestävät pussisuodattimet, tai em. alipaineimurilla "käännettiin" virtaussuunta ja imettiin kanava puhtaksi.

näin meillä... mutta eipähän tarvinnut koskaan mainostaakaan...
nykyään ei ilmeisesti keritä, viitsitä tai ei osata vaatia!...

anteeksi vaan taas vuodatuksesta, mutta tuntuu vaan aina välillä niin masentavalta kun yksinkertaisista asioista tehdään niin vaikeita...


säheltäjä
säheltäjä
Supreme Being
Supreme Being (24,0K mainepistettä)Supreme Being (24,0K mainepistettä)Supreme Being (24,0K mainepistettä)Supreme Being (24,0K mainepistettä)Supreme Being (24,0K mainepistettä)Supreme Being (24,0K mainepistettä)Supreme Being (24,0K mainepistettä)Supreme Being (24,0K mainepistettä)Supreme Being (24,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 124, Vierailut: 0
tähän liittyen. ko. firmat mainostaa iv-putkistojen desinfiointia jne. Miten toimitaan äänenvaimentimien kanssa? Niissähän on yleensä villa + kangas reikälevyn takana. Luulisi että se on pahin lian jne. kerääjä
Talo vaan ei valmis
Talo vaan ei valmis
Supreme Being
Supreme Being (60,0K mainepistettä)Supreme Being (60,0K mainepistettä)Supreme Being (60,0K mainepistettä)Supreme Being (60,0K mainepistettä)Supreme Being (60,0K mainepistettä)Supreme Being (60,0K mainepistettä)Supreme Being (60,0K mainepistettä)Supreme Being (60,0K mainepistettä)Supreme Being (60,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 289, Vierailut: 3
tulopuolen "äänärissä" tulisi olla muovi siinä reiän takana!... tai ainakin sulkukangas... muuten pölyttää pikkuhiljaa... ja ikääntyessään enemmän... desinfiointi on käytännössä denaturoitua alkoholia joka käytännössä kuivuu samantien... ei juurikaan käytössä norm. taloissa... lähinnä elintarvike teollisuus ym... niin ja sitten tapaukset joissa asiakas aina oikeassa...(sitä saa mitä tilaa... jos haluaa maksaa)
poeka
poeka
Supreme Being
Supreme Being (9,5K mainepistettä)Supreme Being (9,5K mainepistettä)Supreme Being (9,5K mainepistettä)Supreme Being (9,5K mainepistettä)Supreme Being (9,5K mainepistettä)Supreme Being (9,5K mainepistettä)Supreme Being (9,5K mainepistettä)Supreme Being (9,5K mainepistettä)Supreme Being (9,5K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 48, Vierailut: 0
tonttiilmantaloo kirjoitit:mielipide!...ehkö provosointikin... kanavien tulppausa/tulpattuna pitäminen rakentamisen aikana on täysin turhaa!!!

perustelu: jos ja kun kanavat asennetaan oikein, niin ne laitetaan paikoilleen ilman roskia... kallistus ja kopautus riittää saattamaan ne ylimääräiset partikkelit (jotka saattavat kerryttä pölyä ympärilleen)pois putkesta... EIHÄN NIITÄ KANAVIA KUITENKAAN SÄILYTETÄ MISSÄÄN HIEKKA/SAVIKASOISSA... eihän...perustelu jatkuu, eli näin me teimme kun työ tuli valmiiksi...yleensä homma oli tehty ennen väliseinä-, kittaus-, hionta-, lattiahommia, jolloin putkien päät muovitettiin odottamaan venttiiliasennusta, joka tapahtuu (tai tulisi tapahtua...) puhtaissa tiloissa. Eli estettiin kaikkien mahdollisten pölyjen pääsy kanavistoon...jos ennen valmistumista raksalla oli keritty tekemän pölyisiä hommia, niin alipaineimuri pääkanavan päähän ja roskat oli sekunneissa pois... ja voin vakuuttaa ettei sinne jäänyt mitään... nimim. pikkulintu suodattimessa...ja vielä kolmas, tosin työläämpi vaihtoehto... täysin valmiin talon konen käyttöönotto tydellä teholla, siten että koneeseen laitetaan suodattimien eteen ns. käyttöönotto suodattimet(vaihdetaan uusiin välittömästi työn jälkeen, puhdistetaan kone ja LTO-kenno pestään)

tuloventtiileihin laitettiin väliaikaiset pestävät pussisuodattimet, tai em. alipaineimurilla "käännettiin" virtaussuunta ja imettiin kanava puhtaksi.näin meillä... mutta eipähän tarvinnut koskaan mainostaakaan...

nykyään ei ilmeisesti keritä, viitsitä tai ei osata vaatia!...Jos oikein ymmärsin, myitte asiakkaalle aina kanavapuhdistuksen talon tullessa valmiiksi jolloin rakennusaikaiset pölyt imuroitiin kanavistosta pois.Menikö näin?Kanavien ja osien valmistuksessa käytetyn teräspellin pinnallahan on aina hieman rasvaa tai öljyä eli pintaan tarttuu hienojakoinen pöly aika hanakasti.

Tämän takia ja nykyisten puhtausvaatimusten takia kanavat on tulpattava tiiviisti rakennusaikana ja kanavat ja osat on säilytettävä pölyltä suojattuina.

Kanavat ja osat pitää puhdistaa ennen niiden asentamista jos ne ovat päässeet jostain syystä pölyyntymään.Näin toimittaessa kanavat säilyvät puhtaina ja talo on loppusiivouksen jälkeen valmis käyttöön ilman erillistä kanavapuhdistusta.Näin siis meilläpäin, tyylejä on moniaJa kanaviston desifioinnista, teemme työn asiakkaan niin halutessa varsinaisen kanavapuhdistuksen jälkeen, juuri tuollaisella alkoholipohjaisella puhdistusaineella.

Aineesta ei jää mitään jäljelle sen haihtuessa, eli se on turvallinen ja tehokas.

Hinnaltaan keskiverto okt:n aineet n. parikymppiäonko tonttiilmantaloo, sulla parempia aineita hinta/laatu suhteeltaan tuohon työhön?
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae