Oikeanlainen rakenne puurakenteiseen kylpyhuoneen ja saunan ulkoseinään+muiden rakenteiden...


Oikeanlainen rakenne puurakenteiseen kylpyhuoneen ja saunan...

Kirjoittaja
Viesti
Junnu
Junnu
Forum Guru
Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 4, Vierailut: 0

Kysymyksiä on monta, nöyrin kiitos mahdollisista vastauksista!


Kyseessä on v.-62 valmistunut talo, johon tehty ulkovuori+eristysremontti. Ulkoseinän rakenne (ulkoapäin) saunan ja pesuhuoneen kohdalla on seuraavanlainen:


Uusittu rakenne: paneli (vaaka)- koolaus (pysty)- 45mm yhdistetty tuulensuojavillalevy-vanha vinolaudoitus jonka välit tilkitty villalla ja jatkuu vanhalla rakenteella:pahvi (ei terva)-purueriste-vaakalaudoitus-alumiinipaperi (n.2-3 mm paksu,kokonaismateriaali epäselvä)-rimoitus-paneli.


Panelit on tarkoitus vaihtaa kylpyhuoneen puolella laattoihin. Mikä on oikea toimintamalli jos käytämme laattojen alla Kaakelilujaa tai Gyprocia? Miten näissä materiaaleissa eroaa vedeneristys/höyrysuoja-asiat?Onko oikein jättää em. epämääräinen alumiini/pahvi mysteerio paikoilleen vai poistetaanko, etenkin jos käytämme Kaakelilujaa? Miten tuo alumiinipaperi tulkitaan, tuleeko kaksi hengittämätöntä materiaalia samaan rakenteeseen? Pahvi tuskin selviää ilman reikiä paneleiden purkamisesta, onko sen jättämisestä haittaa/hyötyä?


Sauna jatkaa paneleilla. Riittäisikö alumiinipaperin vaihto, pystykoolauksen uusinta ja uusi paneli vai pitäisikö alumiinipaperin tilalle laittaa esim. SPU Sauna Satu tai vastaava kosteuseristeeksi?


Ilmanvaihto on tällä hetkellä painovoimainen, harkinnassa parantaa ilmanvaihtoa. Taloon on rakennettu wc myöhemmin eikä siinä ole ilmanvaihtoa, kuten ei myöskään kylpyhuoneessa. WC sijaitsee saunan seinän toisella puolella. Olisiko ilmanvaihtoon toteutusideoita?


Lattia piikattiin täysin auki (vanhat valurauta- ja betoniputket vaihdettiin muovisiin), pesuhuoneesta 3 valua ja saunasta 2 (saunan roskavalu jätettiin osin paikoilleen). Lattia tasoitettiin, päälle 10 cm sepeli, lisäksi tulee 10 cm lattiastyrox, verkko, lattialämmitys, valu ja laatat. Pystytuoet ovat olleet aikaisemmassa valussa kiinni, vaurioilta on silmämääräisesti vältytty. Tarkoitus on laittaa valun ja puurakenteen väliin 12 mm kivilevy (jäi edellisestä remontista). Onko tämä riittävä?


Junnu
Junnu
Forum Guru
Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 4, Vierailut: 0

Jatkoa ja korjaus edelliseen:


pesuhuoneessa on hormiin liitetty poistava luukku. Kylpyhuoneessa on 2 muurattua tiiliseinän pätkää joiden kohdalle on tarkoitus laittaa suihku. Em. poistava ilmanvaihtoluukku on näiden seinie nurkkauksessa. Miten saan muuratun seinäpinnan sellaiseksi (vanha maali, monen kymmenen vuoden pesuainejäämät, pintaheikko laasti) että voin kiinnittää siihen laatat? Mahdollinen Kaakelilujan tai Gyproc- levyn laitton on erittäin hankalaa mikäli haluan säilyttää ilmanpoistoluukun toimivuuden.


GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae