TYÖMAAPÄIVÄKIRJA


TYÖMAAPÄIVÄKIRJA

Kirjoittaja
Viesti
byggaaja
byggaaja
Forum Guru
Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)Forum Guru (1,1K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 6, Vierailut: 0
Hei!

Näin rakennusprojektia vasta aloittelevana saatan esittää tyhmän kysymyksen,joka koskee työmaapäiväkirjan ylläpitoa:

* onko päiväkirjan täyttäminen ainostaan rakennuttajan vastuulla vai mikä on vastaavan mestarin (joka meillä on myös ns. työnjohtaja) rooli ?

* Säilytetäänkö ko. päiväkirja tontilla?

* Olisiko teillä vinkkejä hyvästä, selkeästä päiväkirjamallista

* Miten tarkkaa tuo päiväkirjan täyttäminen on eli joudutaaanko sitä näyttämään jossain lopputarkastuksessa tms.
DonAjatus
DonAjatus
Supreme Being
Supreme Being (75,0K mainepistettä)Supreme Being (75,0K mainepistettä)Supreme Being (75,0K mainepistettä)Supreme Being (75,0K mainepistettä)Supreme Being (75,0K mainepistettä)Supreme Being (75,0K mainepistettä)Supreme Being (75,0K mainepistettä)Supreme Being (75,0K mainepistettä)Supreme Being (75,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 351, Vierailut: 3
Pientalokohteissa ei juurikaan ole käyttöä työmaapäiväkirjalle. Viranomaiset edellyttävät kuitenkin dokumentaatiota vastaavan työnjohtajan tai erityisalojen työnjohtajien (LVIS) tekemistä välitarkastuksista, koska rakennusvalvonta ei käy kaikissa työmaan vaiheissa tekemässä tarkastuksia.Työnjohtajien täyttämä asiakirja on usein kuntakohtainen lomake, joka tulee säilyttää työmaalla.Asiakirja pitää olla muiden papereiden joukossa lopputarkastusta tehtäessä ja liitetään huoltokirjaan.Jos haluat rakennuttajan näkökulmasta pitää työmaapäiväkirjaa, tee se miten parhaaksi näet. Päiväkirjassa voisi lukea päivän saavutukset ja siihen voi liittää esim. laskut ja kuitit ja pitää ohessa jonkinlaista kustannusseurantaa. Näihin löytyt varmaan myös valmiita malleja.
RemppaReiska
RemppaReiska
Supreme Being
Supreme Being (64,0K mainepistettä)Supreme Being (64,0K mainepistettä)Supreme Being (64,0K mainepistettä)Supreme Being (64,0K mainepistettä)Supreme Being (64,0K mainepistettä)Supreme Being (64,0K mainepistettä)Supreme Being (64,0K mainepistettä)Supreme Being (64,0K mainepistettä)Supreme Being (64,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 317, Vierailut: 0
siis nykyäänhän on pientalon rakentajan päiväkirja tai sinne päin. Meillä päin tulee ainakin automaattisesti kun saa rakennusluvan. Siinä on valmiit kohdat eri työvaiheille ja niihin vastaava mestari ja lvis-vastaava ja muut jehut täyttää milloin tehty ja muuta mukavaa. Lopputarkastuksessa sitä sitten katsellaan.
Kokemus-0
Kokemus-0
Supreme Being
Supreme Being (45,0K mainepistettä)Supreme Being (45,0K mainepistettä)Supreme Being (45,0K mainepistettä)Supreme Being (45,0K mainepistettä)Supreme Being (45,0K mainepistettä)Supreme Being (45,0K mainepistettä)Supreme Being (45,0K mainepistettä)Supreme Being (45,0K mainepistettä)Supreme Being (45,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 212, Vierailut: 4
Mitä käytännössä seuraa (edit: loppukatselmuksen suhteen) jos dokumentit ovat kadoksissa? Itsellä kadonnut tuo työmaapäiväkirja (erittäin suppea oli), koeponnistushäsmäkkä ja IV-mittausraportti. LVI-urakoitsija ei vastaa puhelimeen eikä soita takaisin jätetyistä viesteistä huolimatta. Kyse ei edes ole välirikosta, hän nyt vain sattui rakennusaikanakin olemaan mahdoton tavoitettava.

Käyttöönottokatselmuksen yhteydessä olen esittänyt nuo koeponnistuspaperit ja IV-paperin mutta soitettuani paikkakunnan rakennusvalvontaan kuulin, että tuosta esittämisestä ei ole mitään virallista merkintää (eikä ole tarvittukaan).
Pm
Pm
Supreme Being
Supreme Being (528,0K mainepistettä)Supreme Being (528,0K mainepistettä)Supreme Being (528,0K mainepistettä)Supreme Being (528,0K mainepistettä)Supreme Being (528,0K mainepistettä)Supreme Being (528,0K mainepistettä)Supreme Being (528,0K mainepistettä)Supreme Being (528,0K mainepistettä)Supreme Being (528,0K mainepistettä)

Ryhmä: Valvojat
Viestit: 3,1K, Vierailut: 5,3K
Rakennushankkeella pitäisi olla KVV- ja IV vastaava työnjohtaja. Tai ainakin vastaava työnjohtaja. Heidän puoleen voisi kääntyä ja kehoittaa heitä hoitamaan hommansa. Jos ja kun dokumentit on esitetty käyttöönottotarkastuksessa, riittänee kun tarkastusasiakirjassa on merkintä siitä, että koeponnistus on tehty ja ilmamäärät mitattu ja säädetty.
Kokemus-0
Kokemus-0
Supreme Being
Supreme Being (45,0K mainepistettä)Supreme Being (45,0K mainepistettä)Supreme Being (45,0K mainepistettä)Supreme Being (45,0K mainepistettä)Supreme Being (45,0K mainepistettä)Supreme Being (45,0K mainepistettä)Supreme Being (45,0K mainepistettä)Supreme Being (45,0K mainepistettä)Supreme Being (45,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 212, Vierailut: 4
KVV- ja IV-vastaava = urakoitsija, jota en saa kiinni. IV-paperin sentään löysin. Löysin myös käyttöönottokatselmuksen pöytäkirjan, siinä ei ole mainintaa muusta kuin että mitä pitää tehdä mihinkin päivään mennessä. Jos tilanne/rak.valvonta vaatisi, voiko tuon koeponnistuksen tehdä uudestaan ja mitä se vaatii käytännössä.. jotain putkistojen tyhjennystä tms?
Mr.ElMaco
Mr.ElMaco
Supreme Being
Supreme Being (168,0K mainepistettä)Supreme Being (168,0K mainepistettä)Supreme Being (168,0K mainepistettä)Supreme Being (168,0K mainepistettä)Supreme Being (168,0K mainepistettä)Supreme Being (168,0K mainepistettä)Supreme Being (168,0K mainepistettä)Supreme Being (168,0K mainepistettä)Supreme Being (168,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 772, Vierailut: 0
Toisaalta, koeponnistus on niin simppeli ja nopeahko homma, että sen voi teettää helposti uudestaankin. Mutta jos et saa urakoitsijaa kiinni, etkä halua uutta, niin em. keino hoitanee homman kuntoon oikein.Varmaa on, ettet ole ensimmäinen, jolta on paperit kadoksissa.
MikkoH.
MikkoH.
I'm into this
I'm into this (338 mainepistettä)I'm into this (338 mainepistettä)I'm into this (338 mainepistettä)I'm into this (338 mainepistettä)I'm into this (338 mainepistettä)I'm into this (338 mainepistettä)I'm into this (338 mainepistettä)I'm into this (338 mainepistettä)I'm into this (338 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 0
Osoitteesta www.sitediary.org löytyy ilmainen työmaapäiväkirja. On aika helppo käyttää, eikä joudu kadoksiin. Haittana lienee se, että sitä pitää täyttää tietokoneella.
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae