takan kunnostus


takan kunnostus

Kirjoittaja
Viesti
neppuheppu
neppuheppu
I'm hooked
I'm hooked (440 mainepistettä)I'm hooked (440 mainepistettä)I'm hooked (440 mainepistettä)I'm hooked (440 mainepistettä)I'm hooked (440 mainepistettä)I'm hooked (440 mainepistettä)I'm hooked (440 mainepistettä)I'm hooked (440 mainepistettä)I'm hooked (440 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 0

Remontoimme vanhaa omakotitaloa, jossa on keittiössä muuri, jossa on leivinuuni ja takka. Kokonaisuus on tavallista tiiltä. Tiilien saumat ovat kuitenkin osin rapistuneet ja tiilet ovat noen tummentamat. Miten kannattaisi lähteä kunnostamaan tällaista yhtenäistä kokonaisuutta?


Jusala
Jusala
Forum Guru
Forum Guru (1,0K mainepistettä)Forum Guru (1,0K mainepistettä)Forum Guru (1,0K mainepistettä)Forum Guru (1,0K mainepistettä)Forum Guru (1,0K mainepistettä)Forum Guru (1,0K mainepistettä)Forum Guru (1,0K mainepistettä)Forum Guru (1,0K mainepistettä)Forum Guru (1,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 3, Vierailut: 0

noh, aika hintsusti on tullut vastauksia tähän ketjuun, mutta koetetaan silti koska asiani koskee juuri takan kunnostamista...


omakotitalo, jossa avotakka ollut käyttämättä vuosia (ei tarkkaa tietoa). takassa on käännettävä pelti, joka ei liiku eli on jumissa. talon myynti-ilmoituksessa lukee "tunnelmatakalla", inhottavan laaja käsite, nostaahan se jotain tunnelmaa (ei positiivista) kun talvipakkasilla ei voi takkaa polttaa... nauruano kuitenkin, mitä takalle voi tehdä?ideoita joita on tullut jo mieleen:-piikata hormi auki pellin ympäriltä, laittaa uusi pelti ja muurata takka takaisin entiselleen.-takkasydämen asennus, edelleen pelti poistettava varmaankin piikkaamalla (mielestämme ei hyvä vaihtoehto, haluamme säilyttää vanhan ulkonäön takassa)-purkaa koko takka ja uusi tilalle (luulisin tämän vaihtoehdon menevän liian kalliiksi)


kiitoksia taas vastauksista, jos niitä tulee... hymy


Benqqu
Benqqu
Supreme Being
Supreme Being (22,0K mainepistettä)Supreme Being (22,0K mainepistettä)Supreme Being (22,0K mainepistettä)Supreme Being (22,0K mainepistettä)Supreme Being (22,0K mainepistettä)Supreme Being (22,0K mainepistettä)Supreme Being (22,0K mainepistettä)Supreme Being (22,0K mainepistettä)Supreme Being (22,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 74, Vierailut: 0

Etkö saa selvitettyä miksi pelti on jumissa? Onko ruosteessa vaiko jotain tiellä?


Jos tuo on kovin syvällä niin kai sinne pääsee jonkinmoisella kameralla katsomaan (itselläni kahdesa takassa tuo pelti niin lähellä tulisijaa että siihen ylettyy kädellä) Mikäli ruosteessa luulisi että koputtelu avaa sen. Mikäli jotain tiellä niin kai sen pääsee horminkin kautta poistamaan.


Muutaman kerran tullut vastaan vanhat hormit joihin on tiputeltu kaikkea paskaa hevosenkengistä kiviin yms


Voisin kuvitella että esim nuohoajalla on asiasta kokemusta


GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae