koti-optimi kustannusarvio cd


koti-optimi kustannusarvio cd

Kirjoittaja
Viesti
Tuplakupla
Tuplakupla
I'm into this
I'm into this (300 mainepistettä)I'm into this (300 mainepistettä)I'm into this (300 mainepistettä)I'm into this (300 mainepistettä)I'm into this (300 mainepistettä)I'm into this (300 mainepistettä)I'm into this (300 mainepistettä)I'm into this (300 mainepistettä)I'm into this (300 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 0

Teimme  kustannusarvion täältä ostetulla dl:llä ja menimme pakkasen puolelle ainakin 40-50 tonnia. miten teillä muilla on pitänyt paikkaansa arvio tällä arviolla?olisi kiva kuulla muiden arvioita.

Volvoilija
Volvoilija
Prestige User
Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 13, Vierailut: 0

 Joo täysin sekunda koko ohjelmisto. Meillä vasta aluillaan projekti, joten toteutumaan ei voi vielä arviota verrata. Tuon väitteeni oikeaksi voin todistaa heti sillä, että alusta alkaen ohjelma käyttää täysin vääriä lukuja laskennassa. Kun kone kerta kysyy paikkakunnankin, niin miten on mahdollista, että se käyttää liittymien laskennassa 9000 E, kun oikea kulu on tasan puolet tuosta, eli 4500E. Sitten se laskee esim. perustusten teossa eristeet kolmessa kohdassa mukaan, salaojat ja täytötkin se taisi tehdä varmuuden vuoksi kahteen kertaan ym. ym... Uskoisin, että loppusumma minun laskelmassa voisi olla kyllä lähelle oikein. Tuo tuntuma tulee siitä, että kun olen rakentanut 3-4 vuotta sitten, niin niihin kuluihin kun lisää n.20-25 %, niin se voisi olla kokonaisuudessaan rakennuskustannusten nousun taso. Ehkäpä vielä kannattaisi käyttää tuota 25 % suuruusluokkaa.


Pyysin rahojani takaisin tuosta ohjelmasta vedoten noihin em. seikkoihin, mutta se säppinen siellä puhelimessa lupasi ensin laittaa tarkemman selvityksen ohjelman käyttämistä kriteereistä mulle tulemaan, josko niistä selviäisi esim. perustusten suuri kustannus, mutta eipä ole vaan näkynyt. Pohjat on nyt suurinpiirtein tehty, ja voin siitä todeta sen, mitä aluksi arvelinkin. Huolimatta siitä, että meille on jouduttu tekemään ns. normaaliperustusta enemmän täyttöjä (sivuttainen rinnetontti) ja maatakin (kantavaa soraa ja  sepeliä patjaksi) on ajettu sinne lähes miljoona kiloa, tulevat perustuskustannuksetkin jäämään lähes puoleen arviolaskelmasta.


Teidän kohdalla voin vain todeta, että mielestäni tuollaisen heiton voi saada aikaan helposti, jos tekee sitä LAATUA, eli aina kun on mahdollisuus valita parempi = kalliimpi vaihtoehto, niin käytetään sitten sitä. Itsekin olisin saanut edellisessä säästettyä tuon verran, jos olisin jättänyt sen neljän tonnin porealtaan pois, ne täystammiset keittiökalusteet, punatammiparketit, jne.                 Näihin kulueroihin ohjelma ei kovinkaan hyvin ota kantaa. Olisiko kovin vaikeaa lisätä sinne kohta, johon voisi laittaa esim. materiaalien neliöhintoja? Tuskimpa vaan. Mutta kuten jo sanottu, täysi raakile vieläkin vuosien hieromisen jälkeenkin. (Hetkinen, tuleepa mieleeni työpaikan tietojärjestelmä... Taitavat olla nuo ohjelmistosuunnittelijat aika lailla todellisuudesta vieraantunutta sakkia :-) 


 


Vasarakeskelläkämmentä
Vasarakeskelläkämmentä
Supreme Being
Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 999, Vierailut: 0

No eikös se ole hyvä asia että jää fyrkkaa näppiin jos sen laskurin arvion mukaan on pankista rahaa kannettu?


Mahdotontahan on tehdä kaikille päteväksi tuota ohjelmaa. Ero on hirvittävä siinä jos toimitusjohtaja herra teettää pääkaupunkiseudulla ittelleen 200 neliön talon kun maajussi jossain peräkarjalassa rakentaa sen itte ja kun sorat tulee naapurin montusta jotka pimeesti se naapurin äijä ajaa työmaalle oman päivätyönsä päätteeksi.


Ohjelma lienee ohjeellinen josta pääsee sitten jyvälle ja saa osviittaa siitä että missä mennään.


Ite en ole minkään valtakunnan ohjelmiin luottanut vaan otin selvää mitä mikin maksaa ja laskin tavaroiden määriä ja sen mukaan on budjetoitu. Ja kutinsa on pitänyt ja todella hyvin.


Tässä nyt yritetään mennä taas siitä missä aita on matalin... Siis tavaroiden menekin lasku, hintojen /tarjousten selville ottaminen  ja niiden budjetointi suhteutettuna omaan maksukykyyn on yksi ja erittäin iso osa onnistunutta rakennusprojektia. Se on ENSIMMÄINEN TYÖVAIHE!!!!          Siihen on myös syytä varata aikaa ja itsekkin laskeskelin useamman kymmenen tuntia yhteensä. 


Olen reilusti yli puolet rakentanut omasta talostani hakemalla/ostamalla muilta työmailta yli jäänyttä rakennusmateriaalia aivan pilkkahinnalla kun ei isäntä enää jaksa laskea loppuvaiheessa joka euron perään. Ja näitä on hämmästyttävän paljon. Sehän on kun lapioisi rahat suoraan kadulle.


Ensin lasketaan ja budjetoidaan ja sitten vasta rakennetaan eikä tehdä molempia samaan aikaan niinkuin tänä päivänä näyttää monella homma olevan.


Ja lopuksi vielä esimerkki: Oman taloni ulkoverhous muurattiin tiilestä. Laskin kivet, ulkoverhous + kuoritakkaan huonot ulkotiilet + pari palomuuria = n.8000 kiveä ostin joista jäi 33 kpl yli.  Ai niin onhan se pihagrilli vielä tekemättä...


Volvoilija
Volvoilija
Prestige User
Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 13, Vierailut: 0

No niin, tulihan sitä keskustelua...


Juuri nuo mainitsemasi esimerkithän tuon ohjelman pitäisi ottaa huomioon, kun se kerran kysyykin niitä!!!  Eli rakennuspaikkakunnan sekä sen, miten paljon rakentaja/ rakennuttaja tekee itse ammattimiehen töistä tai apumiehen hommista. Tiesitkö sen, että ohjelma on jakanut koko suomen kustannusten erilaisuuden osalta VAIN kuuteen eri osaan. Miksi siis pitää ilmoittaa paikkakunta muka sen takia, että sillä olisi jotain vaikutusta ohjelman laskukaavoihin. Pitäisi riittää pelkkä maininta: itä, länsi pohjoinen ja etelä. Kun ei se kone sitä eroa sen tarkemmin huomioi, vaikka niin annetaankin ymmärtää. Käsittääkseni esim. Helsingin, Vantaan ja vaikkapa Sipoonkin hintatasoissa on niin isoja eroja, ettei tuo tarkkuus ole riittävä.Siksi se ei todellakaan anna mitään todellista osviittaa tulevista kustannuksista, eli koko ohjelmisto on täysin turha.


Juuri tuo sinun mainitsemasi hintojen ja määrien laskeminen ruutupaperilla, ja sen laadun suhteuttaminen omaan budjettiin tai haluihin, ulkonäköseikkoihin, yms. onkin miljoonatsiljoonatriljoona kertaa toimivampi konsti kuin tuo kustannusarvio-ohjelma.


Ymmärrätkö nyt pointtini? Tarkoitinkin kysyä, että mitä virkaa tuolla nykyisellä ohjelmistolla on, kun ruutupaperikin sen päihittää? Vaikka sinä ja minä osataankin tehdä laskelmamme itse ilman mitään valmista pohjaa väitän, että suurin osa ei siihen pysty. Miksi heille ja hedän pankilleen tarjotaan esim. lainantarpeen 


määritykseen täysin kelvotonta ohjelmaa. Ja miksi minä en saa niitä rahoja takaisin siitä :-)


Petsku
Petsku
Supreme Being
Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 201, Vierailut: 0

En ole Koti-Optimiin tutustunut, mutta muutama sananen kustannusarviointiin silti.


Itse käytin muutamia laskureita rakennusprojektin aloitusta miettiessä. Jossain vaiheessa arviot (mm. Osuuspankin laskuri) näyttivät aika hirvittäviä summia, mutta niihin varauduttiin. Kovin kauas näistä lopputuloksista ei kuitenkaan jääty.


PARAS kustannusarvio tai oikeammin budjetti syntyi muistaakseni PRKK:n ihan Excel-pohjaisella taulukolla, johon pystyi itse arvioimaan rakennuskustannukset pikkunippeleistä lähtien. Käytin ko. taulukkoa tiiviisti koko rakennusajan, ja täytyy sanoa, että amatöörirakentajakin pysyi kustannuksissa koko ajan hyvin kärryilä.


Leds
Leds
Supreme Being
Supreme Being (172,0K mainepistettä)Supreme Being (172,0K mainepistettä)Supreme Being (172,0K mainepistettä)Supreme Being (172,0K mainepistettä)Supreme Being (172,0K mainepistettä)Supreme Being (172,0K mainepistettä)Supreme Being (172,0K mainepistettä)Supreme Being (172,0K mainepistettä)Supreme Being (172,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 782, Vierailut: 0

" Joo täysin sekunda koko ohjelmisto. Meillä vasta aluillaan projekti, joten toteutumaan ei voi vielä arviota verrata"


Teilaat koko ohjelman vaikka hommat on sulla vasta alussa??? Toisaalta kehut pärjääväsi ilman valmiita pohjia,mutta olet kuitenkin hankkinut ohjelman???


Ohjelma on huono kun se on antanut liittymille liian korkean hinnan,muita perusteita sulla ei voi olla koska homma on sulla vasta alussa siellä.....???? Tuolla perusteella sitten olet vaatimassa rahoja takaisin????


Vasarakeskelläkämmentä
Vasarakeskelläkämmentä
Supreme Being
Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 999, Vierailut: 0

" Juuri nuo mainitsemasi esimerkithän tuon ohjelman pitäisi ottaa huomioon, kun se kerran kysyykin niitä!!!  "


Eääh....


Kyllä minä nyt sen tiedän että se ohjelma kysyy kuka olet ja misä ja mitä luulet tekeväsi.


Siitä huolimatta toteutustapoja on yhtä monta kun on raksojakin.  Ihan vaan vaikka aputöiden osaltakin. Kun löytyis sellanen fakiiri joka osaisi prikulleen laskea etukäteen sen hanttihommien osuuden joka myös toteutuu jonka isäntä itse tekee. Kannattais kysyä ne lottonumerot samalla. Juuri tuossa kohtaa esim. alkaa budjetti paisua tai kaveta. 


Volvoilija
Volvoilija
Prestige User
Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 13, Vierailut: 0

Teillä on varmaankin yhtä hyvät perusteet puolustella ohjelmaa, kuin minulla on haukkua. Jos heti alusta lähtien mennään tuolla tarkkuudella, on melkeinpä lottovoitto, jos sattuu toteutuma samalle sadalletuhannelle. Syy miksi ostin ohjelman on se, että yritin todellakin päästä siitä mistä aita oli matalin, eli laatia pankille rahoitusta varten nopeasti jonkinlainen kustannusarvio, kun sellaisen kuitenkin halusivat. Itse kustannuksilla ei ole tässä projektissani niin suurta merkitystä. Se tulee maksamaan juuri sen verran, kun haluan. Jos jossain kohdassa haluan vähän luksusta, niin sitten sitä tulee, ja se maksaa sitten enemmän siltä osin. Jos taas löydän reissuiltani täysin kelpoja tuotteita tarjousrekistä, niin sitten ostan ja käytän niitä. Teen muuten usein niin.


Saattaahan tietenkin käydä niin hyvä tuuri, että kun kahdessa osiossa jäädään 5ooo E plussalle, tuleekin heti sen jälkeen seuraava kohta, jossa mennään 10000 sitten pakkaselle.  Mikä kustannusarvio se sellainen sitten on???


Ei riitä luonto käyttää tuollaista sontaa, kun on tieto paremmastakin lopputuloksesta. Siksi vaadin rahojani (ihan periaatteesta) takaisin, koska tuote ei vastaa odotuksia, eikä ole realistinen. Niin kai tekin tekisitte vastaavassa tilanteessa?


Tällä hetkellä on jo pohjat tehty sen verran pitkälle, että todelliset kulut kustannusarvion 36000 E vastaan tulevat olemaan samalla sisällöllä ja samassa vaiheessa alle 20000 E. Ja kaikki kuitilla isosta maansiirto ja kuljetusfirmasta, täysin ilman sukulais- tai muita etuja. Ja kuten mainitsin, on pohjamme vaatinut selkeästi enemmän kantavan soran kuljetusta, kuin ns. normaali tonttipohja. Siinä lisää syytä, miksi en usko tuohon ohjelmaan.


Jos ohjelma olisi laajempi, ja sinne pystyisi laittamaan arvioita esim. siitä minkä tasoisen/ hintaisen keittiön rakentaja aikoo tehdä, tekisin mielelläni seurannan, jossa kertoisin teille kaikille keskusteluun osallistuneille lopputuloksen. Nyt en sitä kuitenkaan tee ohjelman vaillinaisuuden ja täysin keskeneräisyyden ja epäonnistuneisuuden vuoksi.


Vasarakeskelläkämmentä
Vasarakeskelläkämmentä
Supreme Being
Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 999, Vierailut: 0

No mitä ihmettä sitten teet jollain kustannusarviolla jos perstaskut pursuaa rahaa...????


Aidan voi alittaa siitä kohtaa jossa sanot vastaavalle että tekee arvion ja vetäsee nimensä alle jonka jälkeen marssit pankkiin ja saat kasasi päälle tarvittavan summan.


Ohi ovat ne ajat jollonka sai koko mällin kerralla tilillensä ja sitten rakentaminen alotettiin 2 viikon etelänlomalla... Tarkka arvio on kaikkien etu ja niinkuin sanoin niin itsekkin sain sellaisen vaan ITSE tekemällä ja aikaa siihen kuluttamalla.


Tuumasta toimeen
Tuumasta toimeen
Supreme Being
Supreme Being (67,0K mainepistettä)Supreme Being (67,0K mainepistettä)Supreme Being (67,0K mainepistettä)Supreme Being (67,0K mainepistettä)Supreme Being (67,0K mainepistettä)Supreme Being (67,0K mainepistettä)Supreme Being (67,0K mainepistettä)Supreme Being (67,0K mainepistettä)Supreme Being (67,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 410, Vierailut: 0

Mitä sinä Volvoilija siihen maarakennusosioiin täytit, kun arvio antoi 36.000? Olisit tyytyväinen, että alittuu paljon. Meillä olosuhteet olivat haastavat, mutta ei lähellekään vaikeimmat mahdolliset, ja OP:n laskuri antoi 40.000 ja noin 55.000 meni. Eli kyllä niihin maatöihin euroja menee ja mahdotontahan se on laskurin koko summaa tietää. Onnittele itseäsi edullisesta maaurakasta äläkä valita naurua. Eihän tuo kaksi kymppiä ole mitään, kun jo maa-aineksiin menee helposti yli puolet tuosta summasta.


GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae