Kokemuksia maalämpö ja maalämpö+pilp-yhdistelmä


Kokemuksia maalämpö ja maalämpö+pilp-yhdistelmä

Kirjoittaja
Viesti
Jonttutonttu
Jonttutonttu
Respected User
Respected User (1,5K mainepistettä)Respected User (1,5K mainepistettä)Respected User (1,5K mainepistettä)Respected User (1,5K mainepistettä)Respected User (1,5K mainepistettä)Respected User (1,5K mainepistettä)Respected User (1,5K mainepistettä)Respected User (1,5K mainepistettä)Respected User (1,5K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 7, Vierailut: 0

Moikka,
Siis täällä revin kohta hiukset päästä, kun ei pääse puuta pidemmälle lämmitysjärjestelmää pohtiessa.


Meille on tulossa 1.5 krs talo jossa neliöitä 186. Olemme miettineet lähinnä 3 eri vaihtoehtoa:


a) maalämpö


b)  poistoilmalämpöpumppu + maalämpöpumppu (IVT 495 Twin)


b) poistoilmalämpöpumppu viilennyksellä
Lisäksi tulee varaava takka.


Olemme kuulleet toisen käden tietona hyvää IVT Twinistä, mutta sitten kun surffaa eri keskustelupalstoilla, siitä ei löydy montaa hyvää kommenttia? Myöskään perusteluja miksi se ei ole hyvä vaihtoehto - ei löydy... Eli onkohan kenelläkään kokemuksia kyseisestä??


Maalämmöstä löytää paljonkin hyvää, mutta hintaa mietimme...Koska ei voi tietää kuinka kauan siinä talossa tulee asumaan, ehkä 5 vuotta, 10 vuotta...?


Eli osaisikohan kukaan selittää ihan rautalangasta vääntäen ja selkokielellä, mitä hyvää ja huonoa noissa vaihtoehdoissa on - ottaen huomioon talomme koon?
Siki
Siki
Forum Guru
Forum Guru (1,0K mainepistettä)Forum Guru (1,0K mainepistettä)Forum Guru (1,0K mainepistettä)Forum Guru (1,0K mainepistettä)Forum Guru (1,0K mainepistettä)Forum Guru (1,0K mainepistettä)Forum Guru (1,0K mainepistettä)Forum Guru (1,0K mainepistettä)Forum Guru (1,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 4, Vierailut: 0

Ei ole kokemuksia maalämpöjärjestelmästä mutta olen pohtinut noita samoja kysymyksiä.


Halvin lämmitysjärjestelmä lienee sähkölämmitteinen lattialämmitys. Vesikiertoinen lattialämmitys on tietysti vähän joustavampi ja sitä vetta voi sitten lämmittää eri järjestelmilä. Meille tulossa vesikiertoinen lattiaälämmitys mutta nyt pohdin millä vettä lämittäisi. Alla minun vaihtoehdot


1. Sähkölämmitteinen varaaja (ehdottomasti halvin) 


2. Maalämpöpumppu (ehkä hyvä mutta kallis, juuri eilen laskin, että maalämpöpumppu olisi noin 1000 €/vuosi halvempi kuin sähkö jolloin takaisinmaksuaika yli 10 v ja se on minusta liikaa)


3. Iso energiavaraaja jota aluksi lämmittäisi sähköllä mutta sitten myöhemmin liittäisi siihen aurinkopaneelin, ehkä maalämpöpumpun (jos hinnat laskee). Lisäksi jos laittaisi vesikierukan myös takkaan niin sitäkin voisi käyttää lämmitykseen talvella.


4. Pelletti voisi olla muuten harkinnassa mutta kun nostivat hintoja talvella 30 % niin me unohdettiin pelletit saman tien.


5. jos olis kaukolämpö niin se pitäisi (=kannattaisi) tietysti laittaa, meillä ei ole kaukolämpöä.


Poistoilmalämpöpumppu lienee ihan hyvä systeemi jos talon koko sopivan pieni, että laitteen teho riittää. poistoilmasta saatava energiamäärä on kuitenkin rajallinen, eikä sieltä nyt kauheesti lisäenergiaa saa (verrattuna tavalliseen ilmanvaihtokoneeseen).


Matalaenergiataloa kannattaa myös miettiä, jos laittaa esim 5000 € lisäeristämiseen niin ei tartte ostaa 15t€ maalämpöpumppuja ollenkaan. Ilma-ilmalämpöpumput on myös ihan hyviä mutta niillekin laskin noin 6-7 vuoden takaisinmaksuajan. Ilmalämpöpumput on tietty ihan hyviä varsinkin jos käyttää kesällä viilennykseen mutta silloin se säästö menee hukkaan.


 


Volvoilija
Volvoilija
Prestige User
Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)Prestige User (3,2K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 13, Vierailut: 0

Vieläkö on aiheellista tätä keskustelua jatkaa, vai joko on päätökset tehty, ja viety särvintä maalämpöedustajan ruokapöytään???


Vasarakeskelläkämmentä
Vasarakeskelläkämmentä
Supreme Being
Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 999, Vierailut: 0

Vasarakeskelläkämmentä
Vasarakeskelläkämmentä
Supreme Being
Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)Supreme Being (217,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 999, Vierailut: 0

Mitä helv....


KAIKKI TEKSTIT HÄVIS!!!! PERK!!!! hienoa...


juu
juu
Respected User
Respected User (1,8K mainepistettä)Respected User (1,8K mainepistettä)Respected User (1,8K mainepistettä)Respected User (1,8K mainepistettä)Respected User (1,8K mainepistettä)Respected User (1,8K mainepistettä)Respected User (1,8K mainepistettä)Respected User (1,8K mainepistettä)Respected User (1,8K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 8, Vierailut: 0

Kumpaan päädyitte+


 


Villasukka
Villasukka
I'm into this
I'm into this (350 mainepistettä)I'm into this (350 mainepistettä)I'm into this (350 mainepistettä)I'm into this (350 mainepistettä)I'm into this (350 mainepistettä)I'm into this (350 mainepistettä)I'm into this (350 mainepistettä)I'm into this (350 mainepistettä)I'm into this (350 mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 1, Vierailut: 0

Mikä olisi fiksuin lämmitys olemassa olevaan rakennukseen+ lisärakennus?


Vanhaan v1968 rakennettuun tiilitaloomme (118m) tulee lisärakennus (100m2) . Pohjatyöt jo tehty ja seiniä nousee. Kaikki ikkunat uusitaan energia-ikkunoiksi. Nyt mietimme mikä lämmitysjärjestelmä olisi paras ja edullisin n. 10v sisällä arvioituna?


Tällä hetkellä meillä on sähkölämmitys, alkuperäinen vesiboileri ja vesipatterit. Toimii yösähköllä. Uusio-osioon olimme suunnitelleet vesikierto- lattialämmitystä ja ehkä myös osittain vanhaan osioon. Vanhoihin makuuhuoneisiin olimme ajatelleet vesipattereita mutta ne kuulemma eivät lämmittä yhtä hyvin kuin lattialämmitys ja vaatisivat oman boilerin, eli tulisi turhan kalliiksi. Maalämpö on melko kallis investointi ja hinta vaihtelee valmistajsta toiseen, eikä laadusta ole tietoa. Avotakka on vanhalla puolella, uudelle tulisi varaava(?).


Onko kenelläkään kokemusta ilmavesipumpusta? Tämä yhdistettynä vaikka aurinkoenergiavaraus järjestelmään voisi olla vaihtoehto.


T. Villasukka
PU
PU
Supreme Being
Supreme Being (12,0K mainepistettä)Supreme Being (12,0K mainepistettä)Supreme Being (12,0K mainepistettä)Supreme Being (12,0K mainepistettä)Supreme Being (12,0K mainepistettä)Supreme Being (12,0K mainepistettä)Supreme Being (12,0K mainepistettä)Supreme Being (12,0K mainepistettä)Supreme Being (12,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 53, Vierailut: 0
Itsellä on päärakennuksessa kahdessa kerroksessa noin 195m2. Pitkään olin sitä mieltä tarjousten pohjalta ja käyttäen Motivan laskuria ettei maalämpöä saa kannattavaksi millään järkevällä aikajänteellä. Käytännössä olin siis jo päätynyt vesikiertoiseen lämmönjakoon jossa sekä lämmitys että käyttövesi tuotettaisiin Jäspin tms. varaajalla. Viilennys kesäisin oli tarkoitus tuottaa ilmalämpöpumpulla.Kuitenkin niin kävi että sain mielestäni niin hyvän tarjouksen maalämpökokonaisuudesta viilennyksellä että siihen loppujen lopuksi päädyin. Liuospiiri on kalliossa. Pumppu on nyt ollut käytössä reilu kuukauden joten kokemukset ovat sangen olemattomat mutta toistaiseksi on vain positiivista sanottavaa. Naapurilla on vastaava laite reilu vuoden lämmityskauden jälkeen ja on kuulemma tyytyväinen - osamitoitetussa laitteessa vastus on ollut päällä tänä aikana vain pari tuntia.-pekka---Rakennushankkeemme kotisivut,

http://capeja.googlepages.com/

http://capeja.blogspot.com/
Janne***
Janne***
Supreme Being
Supreme Being (77,0K mainepistettä)Supreme Being (77,0K mainepistettä)Supreme Being (77,0K mainepistettä)Supreme Being (77,0K mainepistettä)Supreme Being (77,0K mainepistettä)Supreme Being (77,0K mainepistettä)Supreme Being (77,0K mainepistettä)Supreme Being (77,0K mainepistettä)Supreme Being (77,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 338, Vierailut: 0
toi kaukolämpö ei ole automaattisesti edullinen ratkaisu. Mä olen ymmärtänyt, että hinnat vaihtelevat kovasti eri paikoissa. Omasta mielestäni se ei vantaalla ainakaan ollut halpaa. Lisäksi kaukolämmössä olet naimisissa lämmön toimittajan kanssa, sitä ei vaihdeta.
Petsku
Petsku
Supreme Being
Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)Supreme Being (36,0K mainepistettä)

Ryhmä: Jäsenet
Viestit: 201, Vierailut: 0
Samaa mieltä tuosta kaukolämmöstä edellisen kirjoittajan kanssa. Vaikka itse energia onkin suhteellisen edullista, nostaa perusmaksu "kiitettävästi" kokonaishintaa, joka kaukolämmöstä tulee.Meillä on kaukolämpö, ja paikallinen toimittaja nosti kaukolämmön hinnaksi juuri 41 euroon megawattitunnilta (4,1 senttiä kWh). Sähköön verrattuna tuo on vielä edullista (noin puolet halvempaa, kun laskee sekä myynnin että siirron).Nykyisellä sähkön hinnalla kaukolämpö ei hirvittävästi sähkölämmitystä edullisemmaksi tule (mikäli omat vertailulaskelmani pitivät paikkansa).
GO
GO


Samankaltaiset aiheet


Lukee tätä viestiketjua


Kirjaudu
Existing Account
Email Address:


Salasana:


Valitse foorumi....

Rakentaja.fi Keskustelut


Hae