Villivihannekset - Terveyttä pihoilta, niityiltä ja metsistä

Villivihannekset - Terveyttä pihoilta, niityiltä ja metsistä


  • Valmistaja: Minerva Kustannus
  • Toimitusaika:3 arkipäivää *

Hinta : 13.90 32,90 €

Syötäväksi, mausteeksi tai rohdoksi kelpaavia kasveja tunnetaan Suomesta jopa satoja lajeja. Tässä kirjassa esitellään niistä tärkeimmät.

Villivihannekset ovat oiva ravinnonlisä. Villivihannesten terveellisyys johtuu niiden sisältämistä monista aineosista, joita ne sisältävät viljeltyjä kasveja enemmän. Monilla luonnonyrteillä on myös rohtovaikutuksia, mikä on aina otettava huomioon niitä käytettäessä.

Luonnonkasvien hyötykäyttöä jo 1980-luvulta lähtien opettanut Sinikka Piippo kertoo kirjassaan, mitä villivihannesten sisältämistä aineosista tiedetään ja mitkä niiden tehovaikutukset terveyteemme ovat.
Tutkimustulosten ja aineosien ohella kirja sisältää tiedot kasvien keruusta, säilönnästä, käyttö- ja valmistustavoista ja lääkkeellisistä vaikutuksista. 

FT Sinikka Piippo on Helsingin yliopiston kasvitieteen professori. Hän on kirjoittanut noin 260 tieteellistä ja populaaria artikkelia ja julkaisua. Aikaisempaa tuotantoa ovat mm. Suomalaiset marjat, Elinvoimaa mausteista, Puhdasta ravintoa sekä Mielen ruokaa.