Toimitusehdot

RAKENTAJA.FI-VERKKOKAUPPA – TOIMITUSEHDOT
1. TOIMITUSEHTOJEN SOVELTAMINEN

1.1 Rakentaja.fi-Verkkokauppa (jäljempänä ”Kauppa) on Oikotie Oy:n (jäljempänä ”Myyjä”) tuottama ja ylläpitämä palvelu, jonka avulla asiakkaat(jäljempänä ”Asiakas”) voivat tehdä suoria ostoja Kauppaan liittyneiltä rakennusteollisuuden yrityksiltä sekä yhteistyöyrityksiltä. Asiakkaat voivat tehdä kyseisille yrityksille tarjouspyyntöjä haluamistaan tuotteista. Näitä toimitusehtoja sovelletaan Myyjän ja Asiakkaan välillä Asiakkaan Kauppaan tekemiin tilauksiin. Näiden ehtojen lisäksi sovelletaan myös Rakentaja.fi-verkkopalvelun yleisiä käyttöehtoja.

2. TILAAMINEN

2.1 Osapuolia sitova sopimus syntyy, kun Myyjä on vastaanottanut Asiakkaan tilauksen. Asiakas saa tilauksestaan vahvistuksen joko ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen tai tekstiviestinä matkapuhelimeensa. Tilausvahvistus on myös tulostettavissa suoraan verkkosivulta tilauksen tekemisen jälkeen.

2.2 Kaupassa olevat tuotteet on tarkoitettu ainoastaan Asiakkaan käyttöön. Tuotteita ei toimiteta jälleenmyytäväksi.

2.3 Myyjä varaa oikeuden rajoittaa tuotteiden tilausmääriä. Tilausmäärän rajoitus voi tulla kyseeseen esim. tuotteen huonon saatavuuden vuoksi.

2.4 Asiakas voi peruuttaa tilauksen missä tahansa vaiheessa ennen kuin Asiakas on vastaanottanut tuotteen ilmoittamalla peruuttamisesta Myyjälle, sekä kohdassa 6.3 tarkoitetulla tavalla 14 päivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta.

3. HINNAT

3.1 Kaupassa ilmoitetut hinnat sisältävät arvonlisäveron (24 % tai 10%). Toimituskulut on ilmoitettu jokaisen tuotteen toimitus-välilehdellä. Myyjä varaa oikeuden hinnanmuutoksiin.

3.2 Mikäli tuotteen hinta on noussut tilauksen tekemisen jälkeen, mutta ennen kuin tuote on toimitettu Asiakkaalle, tuotteen hinta on tilauksen tekemishetkellä ilmoitettu hinta.

4. TOIMITUS

4.1 Kaupassa myytävä tuote on saatavilla, mikäli sitä koskevat tiedot ovat näkyvissä. Tuotteen loppuessa se poistuu automaattisesti valikoimasta ja näkyvistä.

4.2 Tuotteen sitoumukseton toimitusaika on noin yksi (1) viikko. Mikäli tuote toimitetaan suoraan tavarantoimittajan tehtaalta, toimitusaika varmistetaan erikseen tilauksen yhteydessä. Toimitusaika voi vaihdella varastotilanteen mukaan. Tilaus voidaan jakaa myös useampaan erään.

4.3 Tuote toimitetaan Asiakkaan tilauksen yhteydessä ilmoittamaan postitoimipaikkaan Asiakasta lähinnä olevaan postikonttoriin tai matkahuoltoon (*). Mikäli Asiakas ei nouda tilausta, sitä säilytetään postikonttorissa saapumisviikon lisäksi kaksi (2) seuraavaa kalenteriviikkoa, minkä jälkeen tuote palautetaan Myyjälle. Tänä aikana Asiakkaalle ilmoitetaan tilauksen saapumisesta kahdesti. Osa tuotteista on sellaisia, että ne voidaan toimittaa Asiakkaan postilaatikkoon. Kodinkonetoimitukset ja muut isommat tuotteet toimitetaan kotiinkuljetuksella suoraan Asiakkaalle. Toimitustapa ilmoitetaan tilauksen tekemisen yhteydessä. Tuotteita toimitetaan ainoastaan Manner-Suomeen.

* Messuliput toimitetaan sähköisenä asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Asiakkaan on huolehdittava, että ilmoitamassaan sähköpostiosoitteessa on riittävästi tilaa lippujen vastaanottamista varten.

4.4 Myyjä pidättää oikeuden evätä tilauksen tarvittaessa. Tilauksen epäämisestä ilmoitetaan Asiakkaalle.

5. MAKSUEHDOT
5.1 Tilaus voidaan maksaa tilauksen yhteydessä pankin verkkomaksulla tai luottokortilla, laskulla. Yhteys on SSL suojattu.
  • Verkkomaksu
    • Kaupassa on käytössä Nordean, Osuuspankin, Sampon, Aktian ja Tapiolan verkkomaksupainikkeet, Voit maksaa verkkokaupassamme myösVisa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -korteilla."Verkkomaksua käytettäessä Asiakkaan tulee palata takaisin Kauppaan pankin sivuilta, jotta maksu kirjautuu Myyjän järjestelmään.
  • Luottokorttimaksu
    • Käytettävissä ovat Visa, EuroCard ja MasterCard-luottokortit.
  • Lasku
    • Laskun maksuehtona on 14 pv netto. Laskulla maksettaessa luonnollisen henkilön on annettava henkilötunnuksensa.

5.2 Asiakkaan antamaa henkilötunnusta käytetään ainoastaan tilauksen toteuttamiseksi ja Asiakkaan tunnistamiseksi. Henkilötunnusta ei luovuteta Myyjän organisaation ulkopuolelle, eikä sitä käytetä tilaus- tai muissa asiakirjoissa.

5.3 Maksamisessa on mahdollista käyttää Rakentaja.fi-palvelun bonuspisteitä. Bonukset ovat käytettävissä kaikkiin tuotteisiin, joiden kokonaishinta on yli 200€. Tämän lisäksi bonukset ovat käytettävissä Rakentaja.fi-palvelun omiin tuotteisiin riippumatta tuotteen hinnasta. Bonusten käyttö onnistuu ostoskorissa. Voitte tarkistaa bonuspisteenne Oma Sivun kautta.

6. TUOTTEEN PALAUTTAMINEN

6.1 Tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus. Palautusoikeutta ei kuitenkaan ole tuotteilla, jotka valmistetaan tai joita muunnellaan Asiakkaan toiveiden mukaisesti taikka joita ei tuotteen luonteen vuoksi voida palauttaa edelleen myytäväksi. Palautusoikeutta ei myöskään ole Osuuskunta Suomen Asuntomessujen pääsylipuilla.

6.2 Palautusoikeus on ainoastaan tuotteilla, jotka ovat virheettömiä ja käyttämättömiä. Sanottu ei kuitenkaan rajoita Asiakkaan oikeutta avata pakkaus ja tutustua tuotteeseen samoin tavoin kuin jos tuote ostettaisiin liikkeestä.

6.3 Asiakas voi peruuttaa kaupan joko ilmoittamalla siitä Myyjälle tai palauttamalla tuotteen Myyjän osoitteeseen 14 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Tilauksen noutamatta jättäminen 4.3 kohdassa tarkoitetussa ajassa katsotaan myös kaupan peruuttamiseksi.

6.4 Myyjä palauttaa Asiakkaalle tämän maksaman kauppahinnan vastaanotettuaan tavaran.
Palauttaminen on Asiakkaalle maksutonta, mikäli tuote on toimitettu ja voidaan palauttaa postipakettina. Jos tuote on suurempi tai on toimitettu muulla tavoin (esim. erillisrahtina), vastaa asiakas toimituskuluista ja palautuksesta.

7. TAKUU

7.1 Tuotteilla on valmistajan tai maahantuojan myöntämä takuu. Takuuajat vaihtelevat tuotteittain ja käyvät ilmi tilauksen yhteydessä.

8. MYYJÄN VASTUUN RAJOITUKSET

8.1 Tuotteet myydään sellaisina kuin ne ovat. Asiakkaan tulee tutustua Myyjän Kaupassa esittämiin tuotekuvauksiin sekä muihin tietoihin huolellisesti. Asiakas ei voi vedota tavaran virheenä seikkaan, jonka hän olisi voinut huomata jo em. tietojen perusteella tilauksen tekemishetkellä. Sanottu ei kuitenkaan rajoita Asiakkaan oikeutta vedota virheeseen, jonka tämä havaitsee saatuaan tuotteen haltuunsa.

8.2 Myyjä ei vastaa tuotteiden toimivuudesta tai soveltuvuudesta aiottuun käyttötarkoitukseen, eikä tuotteiden valmistajien esittämistä hinta- tai muista tuotteiden ominaisuuksiin liittyvistä tiedoista tai niiden oikeellisuudesta, eikä edellä mainituista seikoista aiheutuvista vahingoista.

8.3 Myyjän vastuu tuotteen loppumisesta, huonosta saatavuudesta, viranomaismääräysten muuttumisesta aiheutuneista myyntirajoituksista, maahantuontirajoituksista tai muista vastaavista tuotteen saatavuuteen vaikuttavista tapahtumista rajoittuu aina kaupan purkamiseen ja maksetun kauppahinnan palauttamiseen.

8.4 Myyjä ei vastaa mistään Asiakkaalle aiheutuneesta välillisestä tai epäsuorasta vahingosta, ellei Myyjä ole aiheuttanut tällaista vahinkoa tahallisella tai törkeän huolimattomalla menettelyllään.