KOHDE 6 /

KARTANO, RAASEPORI

KING OF ROOFS 2020

TIILIKATTO
Materiaali: BMI Ormax, savikattotiili Nova


50-luvun merenrantakartanon katolle valikoitui savitiili, joka säilytti ulkoasun ajan hengen mukaisena.

TOTEUTUS /
Kattokeskus


Merenrannalla Raaseporissa sijaitseva upea kartano sai elokuussa 2019 uuden savitiilikaton ylleen. 50-luvun alussa rakennetun kartanon on suunnitellut arkkitehti Jarl Eklund, jonka tuotantoon kuuluvat mm. Kalastajantorppa ja Taidehalli. Katon katemateriaaliksi valikoitui Nova-savitiili, koska se säilyttää rakennuksen ulkoasun ajan hengen mukaisena, kestää Suomen haastavat sääolot sekä ikääntyy kauniisti vuosien saatossa.

Kattoremontin ajankohdaksi valittiin alkusyksy räystäissä pesivien pääskyjen pesinnän vuoksi. Tulevia pääskyjen pesintöjä varten asennettiin pesintään suunnitellut laatikot räystään alle ja samalla räystäisiin asennettiin lintuesteet


Remontin yhteydessä parannettiin kattorakenteen tuuletusta avaamalla aiemmin aluskatteena käytettyä huopaa ja purkamalla umpilaudoitusta. Kattorakennetta korotettiin homesuojatuilla korokelaudoilla ja samalla myös rakennetta hieman oikaistiin. Uuden tukevan ruodekehikon päälle asennettiin Ormax Nova -kattotiilet.


Uudessa rakenteessa aluskatteena käytettiin Ormax Divoroll Universalia, koska pienen kosteusvastuksen omaavana aluskatteena Divoroll Universalia voidaan käyttää sekä tuuletetuissa, että tiiviissä kattorakenteissa. Lisäksi sen asennus ja työstäminen on helppoa sekä se testatusti toimii Suomen haastavissa olosuhteissa.


Lähes 450 neliömetrin kattoremontti tehtiin neljän miehen voimin nosturiavusteisesti 6 päivässä. Kattoremontin yhteydessä Kattokeskuksen peltisepät uusivat talon räystäskourut syöksyineen. Katolle asennettiin myös uudet määräykset täyttävät kattoturvatuotteet.
 

Kattoremontti sujui todella hyvin, vauhdilla ja ongelmitta. Kattokeskuksen asentajat olivat niin ammattitaitoisia ja hyväntuulisia. Harvoin näkee näin ahkeria työmiehiä.

Työn tilaaja

Katso video kohteesta

Kattoremonttien ammattilainen vuodesta 1997.

Kattokeskus on vuonna 1997 perustettu pirkkalalainen perheyritys, jolla on vankka kokemus erilaisista kattoremonteista. Yhtiön palveluksessa toimii 170 rakennusalan rautaista ammattilaista kuudessa eri toimipisteessä. Vuosittain Kattokeskus toteuttaa n. 1500 kattoremonttia.

Kattokeskuksen toteuttamat työt pohjautuvat SFS-EN ISO 9001/2015 -laatustandardiin, joka takaa laadukkaan lopputuloksen asianmukaisia kattomateriaaleja käyttäen onpa kyseessä sitten pelti- tai tiilikatto. Kattokeskuksella on käytössä laatukäsikirja, jossa jokainen kattoremonttiin liittyvä osa-alue on tarkkaan mietitty. www.kattokeskus.fi

Toteuttaa kattoremontit alueilla: Pirkanmaa, Uusimaa, Varsinais-Suomi, Keski-Suomi ja Savo.


Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
7.10.2019