KOHDE 3 /

MELLSTENINTIE, ESPOO

KING OF ROOFS 2020

TIILIKATTO
Materiaali: BMI Ormax


Tyylikkään tiilitalon jyrkkä, 35-asteinen katto remontoitiin kokonaan ja katon uusi väri muutti koko talon ilmeen.

TOTEUTUS /
Suomen KattoCenter Oy


Espoon Haukilahdessa sijaitsevan tiilitalon kattoremontissa päädyttiin säilyttämään Ormax-tiilikate. Materiaali on tyylikäs ja helppohoitoinen ja kun väri vaihdettiin harmaasta mustaan, oli lopputulos tyrmäävä.

Mellstenintien varrella sijaitsevan talon kattoremontti tuli ajankohtaiseksi, kun kattoikkunoista vuoti vettä sisälle taloon. Talossa on rakennusajankohdalle tyypillinen, 317 neliöinen tiilipäällysteinen harjakatto ja kattoikkuna sekä kaksi näyttävää katon sisäpuolelle rakennettua parveketta.


Talossa oli alkuperäinen katto, eikä sitä oltu korjattu aikaisemmin. Alun perin asukkaat aikoivat korjata pelkästään vuotokohdat, mutta kun Suomen KattoCenterin kattoasiantuntijat selvittivät kattorakenteen kuntoa, löytyi katolta laajoja vaurioita ja koko katto päätettiin uusia.

" Vuotokohtia oli monessa paikassa ja kattorakennetta avatessa vanhoissa rakenteissa havaittiin lahovaurioita, joiden takia osa rakenteista jouduttiin purkamaan kokonaan pois ja vaihtamaan uusiin."

Työnjohtaja Marek Rudenas

Kolmen viikon kattoremontti

Remontti sujui suunnitelmien mukaan. Vanhat ruoteet ja aluskate purettiin pois ja huonokuntoiset ruoteet korvattiin uusilla ennen tuulettuvan kattorakenteen rakentamista. Se pitää talon rakenteet kuivina ja talon terveenä.
- Tuulettuva kattorakenne vaatii, että yläpohjassa on oltava hyvin tuulettuva ilmatila vesikatteen ja lämmöneristeen välissä. Tämän takia ruoteiden päälle asennettiin tuuletusrimat ja hengittävä aluskate sekä uudet ruoteet ennen katemateriaalia.

Katemateriaali säilytettiin samana, mutta sen väri vaihdettiin harmaasta mustaan. Musta jämäköitti punaista tiiltä ja muutti koko talon ilmeen entistäkin tyylikkäämmäksi. Katto viimeisteltiin reunatiilillä.


Haastavat pellitykset

Kolmelta ammattimieheltä katon remontointi sujui ongelmitta. Ainoat haasteet tulivat siinä vaiheessa, kun katto oli valmis ja aloitettiin viimeistelytyöt eli asennettiin rännit, vesikourut ja kattoturvatuotteet.
– Talossa oli kaksi katon sisäpuolelle rakennettua parveketta. Niiden pellitykset aiheuttivat hieman päänvaivaa. Katon kulma oli jyrkkä, 35 astetta ja jotta vesiohjaukset saatiin tehtyä oikealla tavalla, oli oltava tarkkana kaikkien peltien ylöskäännösten kanssa, Rudenas muistelee, mutta lisää, että KattoCenterillä on aina mukana oma peltiseppä, joka on tottunut tekemään haastaviakin kohteita. Pellit saatiin paikoilleen ja katto valmiiksi.

Kattoremonttiin oli varattu aikaa kuukausi, mutta se valmistui kolmessa viikossa. Asukkaat olivat tyytyväisiä katon uuteen väriin ja remontin joustavaan sujumiseen.


Katso video kohteesta

Maan laajin kattovalikoima Suomen KattoCenteristä.

Suomen KattoCenterillä on takanaan tuhansia kattoremontteja. Yrityksen yli 130 koulutettua kattoammattilaista asentavat yli 200 000 kattoneliömetriä vuodessa. Tähän määrään mahtuu niin huopa-, tiili- kuin teräskattoja ja kohteet vaihtelevat arvorakennusten ja rivitaloyhtiöiden katoista omakotitalojen ja kesämökkienkin kattoihin. Ja kaikkeen siltä väliltä. Koska KattoCenter haluaa tarjota asiakkailleen vaan parasta, tekee se tiivistä yhteistyötä alan johtavien kattomateriaalivalmistajien kanssa. Yhdessä kehitetään niin materiaaleja kuin tehokkaampia kattojakin. Esimerkiksi vanhan talon energiankulutuksen vähentämiseen KattoCenter lanseerasi uudenlaisen Energiakattorakenteen pari vuotta sitten.

Vuonna 2009 perustettu yritys tarjoaa asiakkailleen laadukkaasti rakennettuja kattoja täydellä palvelulla. Kattopakettiin kuuluu kaikki kattomateriaaleista vesikouruihin ja kattoturvatuotteisiin sekä tietenkin vanhan katon purkamisesta loppusiivoukseen asti.

Suomen KattoCenter on RALA-sertifioitu yritys sekä kuuluu Luotettava Kumppani -ohjelmaan. Se on myös Kattoliiton jäsenyritys. Suomen Asiakastieto on myöntänyt Suomen KattoCenterille Suomen Vahvimmat Platina erikoissertifikaatin. Yritys on saanut myös Kauppalehden menestyjä sekä Kasvaja-sertifikaatin. www.kattocenter.fi

Totetuttaa kattoremontit alueilla: Pääkaupunkiseutu, Tampere, Lahti, Kouvola, Lappeenranta.


Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
30.9.2019